Asistent Material

Aveți lămpi instalate de un electrician »Exemplu de cost și preț

by Cristian Rusu
August 27,2023

Manipularea energiei electrice poate pune viața în pericol. Prin urmare, mulți îl lasă în mod corect pe specialist să facă toate lucrările de instalare. Deși acest lucru determină costuri mai mari, în cele din urmă aduce o securitate semnificativ mai mare - în caz contrar conexiunile realizate incorect pot duce chiar la incendii. Puteți afla la ce costuri trebuie să vă așteptați când electricianul instalează lămpi de la experții în verificarea costurilor în interviul nostru.

Întrebare: La ce costuri trebuie să vă așteptați atunci când instalați o lampă de către un electrician?

Expert în verificarea costurilor: Desigur, asta depinde întotdeauna în totalitate de tipul de lampă sau lămpi - și de timpul necesar instalării electricianului.

Practic, costurile sunt alcătuite din următoarele părți:

Cheltuieli de calatorie

Piese mici, material de asamblare, material de cablu necesar

Costurile forței de muncă (în funcție de programul de lucru)

Costurile de călătorie sunt de obicei taxate în funcție de ruta de călătorie sau de o rată fixă ​​fixă. Cât de ridicate sunt întotdeauna depinde de compania electrică individuală și de distanța de călătorie dată.

În general, nu este necesar niciun material de asamblare pentru asamblarea lămpilor; câteva piese mici costă, de obicei, doar în jur de 5 EUR până la 10 EUR .

Dacă trebuie instalat și un transformator, acesta poate fi puțin mai scump.

Programul de lucru poate varia foarte mult în cazuri individuale - un electrician are de obicei nevoie de mai puțin de o jumătate de oră pentru a conecta pur și simplu una sau chiar mai multe lămpi. Instalarea completă a lămpilor de plafon, inclusiv conexiunea transformatorului, pe de altă parte, poate dura 2 ore sau mai mult.

Pentru majoritatea electricienilor și companiilor specializate, puteți asuma tarife orare între aproximativ 45 EUR pe oră și 80 EUR pe oră . Lucrările mici de conectare care pot fi realizate rapid sunt adesea taxate de tarife speciale speciale de multe companii electrice.

Prețuri mai ieftine pot fi adesea negociate dacă electricianul poate „pune locul de muncă între ele” atunci când se află în apropiere. Acest lucru compensează valoarea scăzută a comenzii pentru el, iar ponderea costurilor de călătorie poate scădea, de asemenea. În ceea ce privește timpul, trebuie să fiți puțin flexibil atunci când finalizați conexiunea.

Instalații de lămpi în încăperi umede

Instalarea lămpilor în baie este mai complexă.

Dacă lămpile sunt instalate în baie, uneori poate fi ceva mai complexă. Datorită reglementărilor de protecție aplicabile, numai anumite lămpi și transformatoare pot fi instalate în aceste zone. Electricianul trebuie să evalueze dacă este permisă chiar instalarea unei anumite lămpi în zone individuale.

Alte zone problematice pentru instalare sunt, de exemplu, împrejurimile imediate sau interiorul saunelor de acasă. În acest caz, trebuie instalată adesea o protecție termică suplimentară pentru lămpi.

Acest lucru implică mai mult efort, ceea ce înseamnă că și costurile pentru instalare pot crește ușor.

Exemplu de cost din practică

Avem un electrician din apropiere care conectează două sisteme de lampă nou achiziționate. Electricianul trebuie să instaleze transformatorul și să conecteze lămpile complet.

Post Preț Direcții (tarif forfetar) 35,50 EUR Timp de lucru (1,25 ore) 81,25 EUR Material mic / material de asamblare 11,40 EUR cost total 128,15 EUR

Costurile prezentate aici se referă la prețurile unei anumite companii electrice și la efortul individual de instalare în anumite condiții locale.

Desigur, costurile pentru instalarea altor lămpi în altă parte sau de către o altă companie pot varia. Efortul acordat individual este întotdeauna decisiv.

Întrebare: De ce depinde costul dacă un electrician instalează lămpile?

Costurile pentru electrician depind de diverși factori.

Expert verificare costuri: Următoarele trebuie luate în considerare aici:

costurile de călătorie (distanța de călătorie, orice tarif fix aplicabil pe care compania îl percepe pentru călătorie)

piese mici necesare, material de montaj și cabluri

Timpul necesar pentru asamblare (poate fi semnificativ diferit în funcție de tipul lămpilor)

Orice mic tarif aplicabil de asamblare sau conexiune la companii individuale

Cei care sunt oarecum flexibili în ceea ce privește timpul pot face, de asemenea, aranjamente cu electricianul atunci când vine vorba de preț.

  • Cristian Rusu
  • August 27,2023

Leave a Reply