Asistent Material

Cea mai buna tamplarie pvc din Romania

by Cristian Rusu
December 22,2021

Care este cea mai buna tamplarie pvc din Romania si la ce pret? Iata o intrebare la care ne gandim atunci cand renovam sau construim. Pentru proiectul dvs de renovare sau de constructie, este important sa te adresezi unui furnizor de tamplarie pvc. Cateva idei si pareri nu strica niciodata!

Cum sa aleg cea mai buna tamplaria pvc ?

Tamplaria pvc face parte din viata unei case sau a unui apartament. Este esential sa stim exact ce ferestre, usi, termopane sau profile sa alegem. Pe piata din Romania gasim o sumedenie impresionanta de firme de tamplarie pvc. Dar ce sa alegem si cu cine sa lucram?

Cel mai bun fabricant este acela care va ofera o buna calitate a : profilului pvc, feroneria utilizata sau geamul termopan. Incercati sa evitati meseriasi de cartier care va ofera disconturi substantiale propunandu-va o tamplarie pvc de proasta calitate. In definitiv tu alegei dar nu uita, un lucru bun traieste si peste 20 de ani. Pentru a face diferenta, puteti obtine gratuit cateva oferte de la producatorii nostri de tamplarie pvc.

Obtine cateva oferte :

Tamplaria din pvc este cunoscuta pentru soliditatea sa dar si pentru aspectul si finisajele pe care ni le ofera un producator. Sa nu uitam de partea acustica, rezistenta si confortul termic. Pe langa rezistenta sau confort, producatorul de tamplarie pvc trebuie sa va ofere si mantenanta pe o anumita perioada de timp in caz de probleme.

Care sunt cele mai bune profile pvc ?

O fereastra pvc este compusa dintr-un geam termopan, un profilul din pvc si feronerie metalica. Diferenta intre o fereastra de calitate si una de proasta calitate este data de tipul de profil utilizat, geamul termopan sau feroneria folosita. In Romania gasim diferiti fabricanti de profile de calitate pe care ii vom enumera mai jos.

Producatori de profile pvc:

Deceuninck ( Belgia ) Salamander ( Germania ) REHAU ( Germania ) Gealan ( Germania ) VEKA ( Germania ) KOMMERLING ( Germania ) SCHÜKO ( Franta ) Aluplast ( Polonia ) Teraplast ( Romania ) Pimapen ( Turcia ) Actual ( Austria )

Noi am enumerat doar cateva firme producatoare de profile pvc. Sa nu le amestecam cu producatorul de tamplarie. Acestea produc doar profile pe care le vand catre producator sau fabricatul de tamplarie pvc. Din cate observam, producatori gen Deceuninck, Salamander, Rehau sau Veka sunt foarte cunoscuti pe la noi. Deasemenea Gealan, Kommerling sau SCHÜKO sunt producatori de profile pvc. Insa, pentru a putea face diferenta, am ales 10 producatori de profile din pvc.

Cea mai buna tamplarie pvc din Romania este cea care ne ofera o acustica perfecta, un confort termic echilibrat, etanșeitate buna sau o feronerie care sa inchida si sa deschida fereastra foarte usor. Etanseitatea este probabil cel mai mare atu al unei tamplarii de calitate.Ce este feroneria si cat de importanta este ?

Feronerie de calitate pentru tamplarie pvc | Feroneria unei tâmplării este structura de rezistenta la închidere și deschidere. Aceasta este compusa din tije metalice de prindere, balamale, suporți sau mâner. Toate aceste elemente compun si formeaza o tamplarie de inalta calitate. Iata cativa producatori de feronie de calitate:

Care sunt princialii producatori de feronerie?

GU BKS FERCO

ROTO

WINKHAUS

SIGENIA

AUBI

MACO

HATAU

Dacă am face un clasament, feroneria este extrem de importanta daca vrem sa avem cea mai buna tamplarie din pvc. Fiecare accesoriu al unei ferestre de calitate trebuie ales cu atentie. Nu te lasa dus in eroare de cuvintele frumoase spune de un agent de vanzari sau un furnizor de tamplarie. Daca nu esti la curent cu toate astea, oricine ar putea sa iti vanda tamplarie de calitate sub deviza “aceasta este probabil cea mai buna tamplarie pvc la ora actuala din Romania”

Care este diferenta intre geam termopan dublu si triplu vitraj?

Diferenta intre un geam termopan dublu si cel triplu | Ca să putem spune ca avem cea mai buna tamplarie pvc de pe piața, geamul termopan dublu sau triplu face și el toți bani. O fereastra este compusa din profil pvc, armatura interioara, geam termopan cu gaz argon, feronerie si balamale sau manere. Geamul termopan din zilele noastre, cel cu vitraj dublu, are un mic concurent.

Geam termopan triplu vitraj

Geam termopan triplu | Termopanul cu geam triplu este noua alternativa de pe piata din Romania. Acesta ne ofera un confort cu pana la 20% mai mare fata de cel cu vitraj dublu dar si o greutate de peste 35% in comparatie cu termopanul dublu.

Este bine de știut ca un geam termopan triplu vitraj este mai greu fata de cel dublu. Asta înseamnă că profilul pvc al tâmplăriei trebuie sa conțină o ranforsare obligatorie compusa dintr-o armatura rezistenta.

Ce manere sau balamale sa aleg ?

Manere si balamale de calitate | Acestea fac parte din feronerie dar le vom trece separat. Presupunem ca nu ai vrea o fereastra din pvc care sa se închidă greu sau care sa fie împinsă ca să o poti închide. Nimeni nu iti va spune ca tamplaria pe care o vinde va ajunge sa fie împinsă ca sa fie inchisa. Daca nu sti atunci te va incanta un pret ieftin si o tamplarie pe care doar tu o consideri de calitate.

Mânerul și balamalele sunt accesorii extrem de solicitate. Acestea trebuie sa reziste cel puțin 20 de ani. Sunt practic cele mai solicitate accesorii ale unei ferestre cu profil pvc. Nu poti avea cea mai buna tamplarie pvc fara aceste accesorii.

Unde găsesc un furnizor de tâmplărie pvc de calitate?

Furnizor de tamplarie pvc | Alegerea unui furnizor de tâmplărie de calitate se face treptat. Tâmplăria unei case sau apartament este un echipament extrem de important. Te sfătuim sa ceri mai multe oferte de preț de la furnizori diferiți. Este indicat sa le dai deja o schiță a tâmplăriei pe care o dorești. Este foarte usor sa faci o masurare a unei ferestre. Ai nevoie de cineva care sa te ajute, o ruleta, un pix si o foaie pe care sa desenezi fereastra ssau sa scri dimensiunile.

Iată mai jos cum arata o schita :

Schita pentru tamplarie pvc | Pentru a face masuratorile corecte cu aproximatie, te poti orienta dupa imaginile de mai jos. In definitiv trebuie sa faci atentie la cotele exterioare si interioare. Deasemenea trebuie specificat daca ai pervaz sau nu atat la interior cat si la exterior. Poti masura inaltimea si lasimea completa din perete in perete si inaltimea si latimea geamului termopan. Daca vrei fereastra oscilobatanta, poti specifica pe schita acest lucru. Faci o poza cu datele vizibile si o trimiti prin email, whatsapp sau telefonic la diferiti furnizori de tamplarie pvc.

De retinut: Orice desen sau schita facuta pe o hartie cu cote reale este un plan al ferestrei tale. In final, un tamplar are nevoie de cote de genul: 1440mm x 1250 mm. Masuratorile de fac in milimetri sau cenrimetri. Majoritatea folosesc calcule in milimetri.

Tamplarie PVC | preț ieftin sau competitiv ?

Tamplarie PVC pret | Cu siguranță că ne dorim un pret ieftin. Dar oare este și calitativ? În general, un furnizor de tâmplărie îți poate oferi o grila cu 3 tipuri de preturi diferite. Ieftin, mediu, scump. Calitatea este data de prețul pe care îl vei alege. Unele studii arata ca 5 din 10 romani aleg prețul mediu, 2 din 10 pe cel scump și doar 3 din 10 pe cel ieftin. Noi te sfatuim sa te gandesti bine inainte sa alegi. Pentru 100€ in plus, poti avea tamplaria dorita la o calitate extra. Daca nu ai buget, te sfatuim sa te adresezi unui producator sau furnizor de tamplarie care iti ofera posibilitatea sa platesti si in rate.

De retinut : Alege prețul mediu sau scump și încearcă sa obții macar 10% reducere. Negocieaza cu fiecare ofertant in parte si aratai ca sti ce vrei sau ce echipamente cauti. Faptul ca vei cere tamplarie cu profil Salamander sau SCHÜKO, feronerie de la ROTO sau WINKHAUS si Geam termopan cu gaz argon, este un ATU pe care il vei avea in fata unui agent de vanzari. Acesta va intelege ca sta de vorba cu o persoana documentata!

INTRA IN CONTACT CU CEI MAI BUNI PRODUCATORI SI FABRICANTI DE TAMPLARIE PVC DIN TARA

  • Cristian Rusu
  • December 22,2021

Leave a Reply