Asistent Material

Cum sa alegi corect corpurile de iluminat pentru bucatarie?

by Cristian Rusu
December 28,2021

Postat pe de Ioan

Cum sa alegi corect corpurile de iluminat pentru bucatarie?

La fel ca un mic dejun echilibrat si sanatos, bucataria necesita corpuri de iluminat adecvate care sa creeze o stare de confort, iar lumina sa va ajute atunci cand desfasurati diferite activitati.

Pornind de la ideea ca bucataria este o zona de lucru dar si de relaxare, corpurile de iluminat trebuie sa respecte mixul corespunzator pentru o iluminare adecvata: pendule, spoturi incastrate sau aplicate si o banda led deasupra unui blat.

Acesta este un ghid care sa va ajute si nu sa va vanda.Ne dorim ca inainte de toate sa va ajutam, punandu-va la dispozitie experienta echipei

Prin acest ghid dorim sa va sprijinim in alegerea celor mai potrivite si functionale corpuri de iluminat pentru bucatarie. Daca veti tine cont de cele trei tipuri de iluminat, suntem ferm convinsi ca o sa faceti cele mai potrivite alegeri de corpuri de iluminat pentru bucatarie!

Sa fie lumina!

Cele trei tipuri de iluminat de care trebuie sa stiti sunt de: ambient, sarcina si de accent.

1. Corpurile de iluminat de ambient: acestea vor fi principalele tale surse de lumina (cu exceptia luminii naturale care este extrem de importanta). Ca si exemple, corpurile de iluminat ambiental pot fi:

: acestea vor fi principalele tale surse de lumina (cu exceptia luminii naturale care este extrem de importanta). Ca si exemple, corpurile de iluminat ambiental pot fi: spoturile aplicate sau incastrate , o lustra moderna . Iluminatul ambiental in bucatarie se poate realiza si printr-o combinatie dintre aceste corpuri.

2. Corpurile de iluminat de sarcina: desi iluminatul ambiental este utilizat pentru a va permite sa va desfasurati diferite activitati in toata bucataria, uneori se intampla ca anumite zone sa fie slab iluminate sau umbrite.

Vi s-a intamplat ca atunci cand sunteti in fata blatului, sa se formeze o umbra pe acesta?

Cu ajutorul luminilor de sarcina in zone precum blatul de bucatarie sau un mic loc de lectura, lumina va fi existenta. Ca si optiuni aveti: o banda led montata deasupra blatului din bucatarie, sau cateva spoturi led pe sina. Totul tine de zona.

3. Corpurile de iluminat de accent: aceste corpuri de iluminat fac referire la acele lumini care evidentiaza elementele de decor dintr-o bucatarie. Spre exemplu, avem un perete cu un design aparte, atunci cumparam un doua spoturi led pe sina si le orientam catre acesta. Sau avem o mobila cu un design unic ce merita scos in evidenta, astfel putem monta o banda led care sa difuzeze lumina pe aceasta.

Cu alte cuvinte lumina de accent = lumina care va accentua anumite elemente preferate de dvs.

Optiuni si idei de corpuri de iluminat pentru bucataria ta!

Insula din bucatarie. Actualmente, cele mai moderne bucatarii au amplasate pe mijlocul acestora un spatiu de lucru sau de luat masa (pot fi si cele doua impreuna). Astfel, aici avem putem avea nevoie de doua tipuri de lumini atat de sarcina cat si ambientale. Cele de sarcina pot fi doua pendule moderne pentru bucatarie, iar iluminatul ambiental poate fi creat cu ajutorul spoturilor incastrate sau aplicate strategic pe tavan.

Corpuri de iluminat puteti opta: Pendule, Corpuri de iluminat Liniare si Spoturi LED.

Iluminarea blatului de lucru din bucatarie cu banda led.

banda led in bucatarie. Daca timpul este in favoarea ta poti arunca o privire aici: Acum un an am scris un articol in care prezentam cateva caracteristici generale despre. Daca timpul este in favoarea ta poti arunca o privire aici: Ghid Banda Led in Bucatarie

In timp ce iluminatul ambiental este folosit pentru ati desfasura activitatea in toata bucataria, acesta poate crea zone umbrite sub dulapuri sau in alte zone unde ar fi nevoie de o lumina suplimentara.Cu ajutorul unei benzi led deasupra blatului de lucru, zona va fi iluminat corespunzator, astfel vei putea pregati preparatele in conditii de siguranta, de altfel poti citi si retetele cu usurinta fara ati solicita vederea.

Pe scurt legat de montaj si optimizare, se va alege o banda led flexibila sau rigida ce se va introduce intr-un profil de colt sau drept. Promitem ca mai scriem un articol despre optimizarea benzii led cu profilul din aluminiu.

Iluminatul general din bucatarie

Aici va fi nevoie de ceva imaginatie. Iluminatul general sau ambiental poate fi realizat si cu spoturi led incastrate sau aplicate. Puterea acestor spoturi cu led o putem stabili impreuna. Atat in bucatariile de mici dimensiuni sau mari, spoturile led reprezinta o alegere excelenta. Montate strategic pe tavan, acestea vor ilumina uniform pe intreaga suprafata. In cazul in care, nu reusiti sa stabiliti puterea spoturilor led aplicate sau incastrate, puteti achizitiona spoturi led dimabile (suporta reglarea intensitatii luminoase).

O alta optiune interesata si apreciata de catre clientii nostrii sunt plafonierele led de bucatarie. Avand forma rotunda sau patrata, disponibile in mai multe variante de puteri si temperaturi de culoare, aceste plafoniere moderne chiar merita luate in calcul.

Cu o putere si un design adecvat, aceste plafoniere de bucatarie fac ca intreaga zona sa straluceasca. Amplasarea potrivita acestor plafoniere este pe mijlocul bucatariei, dar exista situatii unde este necesar montarea mai multor astfel de corpuri de iluminat.

  • Cristian Rusu
  • December 28,2021

Leave a Reply