Asistent Material

Comenzi țevi și fitinguri Curtea de Argeș

by Cristian Rusu
September 07,2022

Țevile din PPR sunt potrivite pentru transportul tuturor materialelor care nu atacă materialul conductei. Sunt rezistenți la dezinfectanți utilizați în mod obișnuit la concentrații și timpi de expunere care sunt utilizați în mod frecvent pentru a dezinfecta conductele de apă potabilă (dar nu se presupune că tuburile sunt utilizate pentru a transporta definitiv dezinfectanții).

Cu toate acestea, țevile din PPR nu sunt rezistente pe termen lung la efectele ale produselor petroliere mai concentrate. PH-ul mediului transportat poate fi între 2 și 12, astfel încât apa poate fi atât acidă, cât și alcalină. Țevile pot fi utilizate într-o varietate mare de industrii pentru a transporta mai multe tipuri de fluide reactive, dar nu se recomandă transportul mediilor oxidante.

Din punctul de vedere al difuziei oxigenului țevile PPR nu sunt cele mai bune, deoarece cu toate că țevile sunt prevăzute cu un strat de aluminiu, unii producători perforează acest strat, iar fitingurile nu au barieră contra difuziei oxigenului.

Deoarece dilatarea termică lineară a țevilor din PPR poate fi de zece ori mai mare decât al țevilor metalice, compensarea dilatării devine un aspect foarte important. În cazul utilizării produselor din PPR trebuie consacrată o atenție deosebită dilatației termice, deoarece la neglijarea acestui fenomen montarea aparentă poate deveni ondulată.

  • Cristian Rusu
  • September 07,2022

Leave a Reply