Asistent Material

Cum să încălzi o ușă din lemn. Tapițerie de uși metalice cu dermantină

by Cristian Rusu
December 25,2021

Cum să încălzi o ușă din lemn. Tapițerie de uși metalice cu dermantină

(detaliat instrucțiuni video pentru tapițerie independentă pentru uși, consultați partea de jos a paginii)

În această instrucțiune, vă vom spune cum să spălați singur ușa din față.

Pentru aceasta veți avea nevoie de:

1. Piele artificială de vinil (dermantină, piele artificială, pielărie, film din PVC, piele artificială de vinil, piele de piele). Pielea artificială de vinil este vândută la tăiere, lățimea, de regulă, este cuprinsă între 110 centimetri și 140 centimetri. Dacă aveți o ușă metalică standard, atunci pentru tapițeria ei va fi suficientă o bucată de pânză, ale cărei dimensiuni sunt cu 10-15 centimetri mai mari. Dacă ușa dvs. este din lemn, trebuie să luați în considerare faptul că, pe lângă acoperirea frunzei ușii principale, va trebui să se facă role pentru care se folosesc benzi dermantine cu lățimea de 12-15 centimetri. În total, avem nevoie de trei benzi de lungime egală cu înălțimea ușii.

2. Căptușeală. În aceste scopuri, puteți utiliza cauciuc spumos cu o grosime de 10-20 mm. Dacă aveți nevoie de o izolație sporită și apoi acordați atenție unui material precum izolonul. Acesta este un material destul de eficient care este utilizat în industria auto. Deși este mult mai scump decât cauciucul cu spumă, proprietățile sale de conductivitate termică sunt de câteva ori mai mari decât cele ale cauciucului spumos. Cauciucul spumos este vândut în foi de dimensiuni de doi metri, ceea ce este potrivit pentru tapițeria de uși de înaltă calitate.

3 .. Folosit în mod obișnuit, cuie speciale pentru mobilier cu capac larg. Schema de culori constă în nuanțe de aur, argint, bronz și cupru. Vă recomandăm să alegeți culoarea unghiilor care să se potrivească cu culoarea încuietorilor și mânerelor. Astfel, ușa ta va arăta destul de armonioasă. De asemenea, pe piețele construcțiilor puteți găsi unghii ale căror pălării sunt legate cu piele artificială de vinil. Puteți alege singuri unghiile care se potrivesc cu textura și culoarea cu materialul selectat sau puteți invers - juca în contrast.

4.. Va fi necesar dacă aveți o ușă de fier care nu are găuri pentru cuie. În scopurile noastre, „Momentul universal” se potrivește bine. Pentru lipirea pe o parte a tapițeriei, este suficient un tub cu o capacitate de 100 ml.

5. Instrumente.

1) Capsă de construcție și capse cu lungimea piciorului de 8-10 mm.

2) Ciocanul.

3) Foarfece.

4) Cuțit (puteți folosi un cuțit obișnuit cu lamele interschimbabile).

5) Șurubelnițe.

6) Clesti

7) Perie (pentru învelirea unei uși metalice).

După ce v-ați asigurat că toate articolele de mai sus sunt pe stoc, procedăm direct la procesul de tapițare a ușii din față. În primul rând, este necesar să demontați toate încuietorile, portiera pentru ușă și să scăpați de carcasa veche (în cazul în care este necesar să spargeți ușa). Aici nu vom descrie această acțiune, ci vom începe imediat narațiunea principalului lucru. Nu este deloc necesară scoaterea ușii din balamale, așa cum se recomandă în multe astfel de instrucțiuni. Astfel, vom împărți manualul nostru în trei părți: tapițerie pe interior, tapițerie la exterior și lipire a unei uși metalice. Dar amintiți-vă: instrucțiunile pentru tapițeria ușilor nu oferă decât recomandări generale și nu țin cont de caracteristicile unei anumite uși. În unele momente, poate trebuie să vă transformați înțelepciunea.

Cum se tapițează o ușă din lemn cu propriile mâini

Luați în considerare situația când ușa se deschide în interiorul apartamentului. Pentru a tapita frumos o ușă din lemn, este recomandat să începeți lucrul cu o rolă care închide vizual spațiul dintre cadrul ușii și ușa în sine, iar în unele cazuri se potrivește perfect cu cadrul în sine (acest lucru depinde de designul și profilul platanelor). În primul rând, luăm o bandă de dermatină și folosim un capsator pentru a-l bate cu partea din față către suprafața ușii, astfel încât să intre pe ușă cu aproximativ 3-4 cm. Dacă este instalată o blocare deasupra capului, este mai bine să începeți să faceți cuie de pe ea. Dacă toate încuietorile sunt mortice, atunci începeți tapițarea ușii din colțul superior al părții balamalei. După ce am tapițat întregul perimetru al ușii cu fâșii de piele faux, continuăm să punem spuma. Anterior, trebuie tăiate în benzi de 8-10 cm lățime. Le fixăm pe frunza ușii cu o capsator, se fixează și se unghie materialul astfel încât ruloul rezultat să iasă 1-3 cm, în funcție de locația relativă a ușii și a platanelor. Ruloul este gata.

Apoi, măsurați distanța rezultată între marginile interioare ale rolei și tăiați cauciucul din spumă, luând un centimetru de la fiecare parte din aceste dimensiuni. O fixăm cu un capsator la fruntea ușii. Partea finală este lăsată - pentru tapițarea suprafeței principale a ușii de lemn. Luăm o bucată de dermantină în jurul colțului, răsucim marginile cu 5-6 cm, o așezăm în colțul ușii, astfel încât materialul să vină ușor pe role și ciocan într-un cui decorativ, deviază de la margini aproximativ 5-7 mm. Apoi luăm al doilea colț superior al materialului, îl răsucim și, trăgându-l puțin, ciocnim a doua unghie. În continuare, trebuie să verificați dacă bucata de pielărie se află pe suprafața frunzei ușii. Pentru a face acest lucru, în mijlocul ușii, apăsând puțin, trageți o mână de sus în partea de jos și, ținând cu o mână, aplicați colțurile inferioare ale materiei pe marginile ușii cu cealaltă, netezindu-le de la centru. În consecință, distanța până la marginile dermantinei trebuie să fie aceeași atât pe stânga, cât și pe dreapta. După ce ne asigurăm că începutul a fost făcut corect, continuăm tapițeria ușii. Unghiați marginea superioară, făcând distanța între unghii 10-12 cm. Apoi începem să facem la fel cu orice parte, întorcând pielea artificială la o distanță egală pe întreaga lungime și ușor, dar nu puternic, trăgând-o. Este important să nu o trageți aici, altfel veți obține ceva de genul unei fuste plisate la ieșire. Nu va fi ușor să remediați acest lucru, deoarece va trebui să rupeți unghiile deja înfundate, în timp ce există o mare probabilitate să deteriorați accidental materialul de tapițerie și, în orice caz, acesta va lăsa urme de unghii. După ce a ajuns în partea de jos, treceți la a doua parte. În cele din urmă, fixăm marginea inferioară a materialului de tapițerie, calculând anterior distanța viitoare între cuie, astfel încât să fie aceeași de-a lungul întregii părți inferioare a ușii. Toate! Ușa este tapițată. Rămâne să stabiliți încuietori și ochi. Este destul de dificil pentru o persoană nepregătită să dreseze o ușă din lemn cu propriile sale mâini, astfel încât multe companii să ofere propriile lor.

Cum să înfierbuiți singur exteriorul unei uși de lemn

Partea exterioară a ușii de lemn trebuie tapițată cu dermantină într-un mod ușor diferit. În primul rând, trebuie să închideți ușa strâns și să desenați cu un creion proiecția cadrului ușii pe foaia ușii. Cu alte cuvinte, desenați linii de creion în jurul întregului perimetru. Veți obține conturul viitoarei garnituri de ușă, iar liniuța rămasă este necesară pentru așa-numitul „sfert” al ușii. Dacă ușa este instalată profesional și încuietorile sunt reglate corect, frâna ușii trebuie să se potrivească perfect împotriva cutiei și, dacă tapițeria dermantinează în spatele liniei în timpul tapițeriei, atunci la final ușa pur și simplu nu se va închide. Acum unghiem partea inferioară a rolei de încălzire. Îl fixăm pe ușă, astfel încât în u200bu200bpoziția sa închisă să se potrivească perfect cu pragul. Pentru a face acest lucru, avem deja un chenar definit mai jos. Dacă rola inferioară este bătută în pragul propriu, atunci în timp va fi șters de la pășunarea constantă de picioare. În continuare, fixăm materialul căptușelii cu o liniuță de la linia de 1 cm și, în mod similar cu paragraful precedent, ungem bucata principală de piele de vinil. Acum trebuie să faceți o rolă de încălzire pe partea dreaptă, stânga și sus. În acest caz, acesta va fi montat pe cadrul ușii. Se realizează aproape similar cu rola interioară, doar este de dorit să o umpleți cu o cantitate mare de spumă. Pe partea de balamală, o așezăm la față cu balama, iar pe părțile superioare și blocate o extindem cu aproximativ 3-5 mm, în funcție de dimensiunea sloturilor dintre foaia ușii și cadru. Dacă role este prea mare, ușa se va închide puternic, cu efort. Dacă valțul se dovedește a fi mic, nu își va îndeplini funcția principală - sigilarea deschiderii. Prin urmare, este important să prindem aici „media aurie”. În concluzie, ungem marginea inferioară rămasă a carcasei și instalăm ochiul, mânerul și blocajele. Nu vă grăbiți în această etapă. După cum se spune, măsurați de șapte ori - tăiați o dată. Faceți tăieturi în tapițerie pentru încuietori și mânere cu precizie, nu tăiați excesul. Va fi o rușine chiar la sfârșitul procesului de a strica toată munca depusă. Acum știi cum să speli singur exteriorul ușii de lemn. Acest lucru va crește în mod semnificativ proprietățile sale de izolare, precum și o izolare a ușii din față.

Cum să acoperi o ușă metalică cu dermantine

Ia un tub cu și o perie și acoperă întregul perimetru al ușii metalice. Apoi aplicăm o foaie de cauciuc spumant și, presând-o ușor, lipim-o. În continuare, cu un cuțit clerical, tăiem cauciucul de spumă exact de-a lungul profilului foii metalice. Dacă lama este ascuțită - această procedură va fi destul de ușoară și plăcută. Acum aplicăm lipici pe capătul superior al ușii (dacă este interior) sau din partea din spate a zăvorului superior (dacă este exteriorul). Când utilizați lipici, asigurați-vă că respectați instrucțiunile de utilizare! Apoi lipim dermantina și, în mod similar cu metoda de mai sus, verificăm uniformitatea distribuției sale. Apoi, lipiciți pielea de piele pe partea de balama. Și apoi - și din partea cheii, trăgând cu mâna dreaptă cu un ușor efort și cu stânga - alungând excesul de dermantină. Deci, marginea de jos rămâne. Aplicarea lipiciului din această parte a unei uși metalice este cel mai dificil. Există situații în care distanța dintre marginea inferioară a ușii de fier și podea este de doar doi-trei milimetri. Dacă nu puteți lipi înlocuitorul de piele de jos, trebuie să scoateți ușa din balamale. Astfel, vă puteți ușura mult sarcina. Când țesătura este lipită pe toate cele patru părți, cu un cuțit clerical, tăiați cu atenție excesul în colț, la joncțiunea fundului și a poalei (pronaos), puneți golul, mânerele ușilor și încuietori. După cum vedeți, este foarte posibil să acoperiți o ușă metalică. Încearcă - mai devreme sau mai târziu vei reuși!

Imitaţie de piele - substitut de piele, este unul dintre cele mai căutate materiale. Cel mai utilizat material în construcții și decorațiuni.

Cererea mare de dermatină este justificată de următoarele caracteristici:

Rezistența la îngheț. Materialul își îndeplinește funcțiile bine chiar și la temperaturi subzero. De asemenea, ajută la păstrarea căldurii în casă, astfel încât poate fi folosit pe ușile din față;

Materialul își îndeplinește funcțiile bine chiar și la temperaturi subzero. De asemenea, ajută la păstrarea căldurii în casă, astfel încât poate fi folosit pe ușile din față; Durabilitate. Materialul păstrează proprietăți între 7 și 10 ani;

Materialul păstrează proprietăți între 7 și 10 ani; Rezistenta la apa. Materialul are proprietăți rezistente la umiditate, care elimină deteriorarea produsului sau a izolației;

Materialul are proprietăți rezistente la umiditate, care elimină deteriorarea produsului sau a izolației; Izolare fonică. Materialul poate fi folosit pentru ușa din față, deoarece zgomotul nu va intra în cameră prin pânză;

Materialul poate fi folosit pentru ușa din față, deoarece zgomotul nu va intra în cameră prin pânză; Ușor de îngrijit. Pentru a păstra aspectul dermatitei, ștergeți doar cu o cârpă umedă. Puteți folosi o cremă specială care va da luciul din piele;

Pentru a păstra aspectul dermatitei, ștergeți doar cu o cârpă umedă. Puteți folosi o cremă specială care va da luciul din piele; Proprietăți antiseptice. Nu cedează la cariile bacteriene, mucegaiul și alți dăunători;

Nu cedează la cariile bacteriene, mucegaiul și alți dăunători; Rezistența la mediul chimic agresiv. Materialul poate fi spălat cu orice produs chimic casnic;

Materialul poate fi spălat cu orice produs chimic casnic; Cost scăzut. Dermatina de Sheathe accesibilă pentru familia obișnuită;

Dermatina de Sheathe accesibilă pentru familia obișnuită; O gamă largă de texturi și culori.

În procesul de tapițerie, trebuie să respectați o anumită tehnologie. Acesta vă va permite să maximizați utilizarea proprietăților benefice ale materialului și să oferiți o durată de viață lungă. Procedura include următorii pași:

pregătirea suprafeței; tapițerie cu izolație; tapițerie dermatină; accesorii pentru decor.

Fiecare etapă are propriile nuanțe, de aceea trebuie să vă familiarizați cu atenție cu caracteristicile articolelor de mai sus.

Instruire

Dacă pielea este înlocuită, este necesar să vă aprovizionați cu un cuțit, un clește și, dacă este necesar, o șurubelniță. Procedura este următoarea:

Buclă. Accesorii de demontare Folosind un clește, toate unghiile decorative sunt îndepărtate. Dermatina și izolația sunt eliminate. A scăpa de un încălzitor poate dura ceva timp dacă a fost atașat la o ușă metalică cu lipici. Suprafața este pregătită pentru placare.

Dacă înainte ca ușa să nu fie bătută, atunci toate accesoriile sunt pur și simplu eliminate. Este necesar să îndepărtați toate elementele care se umflă la suprafață. O suprafață plană ar trebui să treacă sub dermatină, astfel încât să puteți chiar ușurarea folosind o placă de placaj. Puteți repara cu unghii obișnuite. Este important să nu uitați să prelucrați lemnul cu unelte speciale.

Izolatie

Mai întâi trebuie să determinați materialul de izolare. Cele mai potrivite pentru dermatină sunt:

Cauciuc spumant. Preț redus, gamă largă de densitate și grosime. Are o perioadă de operare egală cu dermatina. Are proprietăți izolatoare medii;

Preț redus, gamă largă de densitate și grosime. Are o perioadă de operare egală cu dermatina. Are proprietăți izolatoare medii; Batting. Material ieftin, cu o viață de până la 30 de ani. Cu toate acestea, se strecoară în timp și poate absorbi umezeala. Este toxic atunci când este ars;

Material ieftin, cu o viață de până la 30 de ani. Cu toate acestea, se strecoară în timp și poate absorbi umezeala. Este toxic atunci când este ars; Isolon (o subspecie de spumă de polietilenă). Cea mai modernă opțiune. Are proprietăți izolatoare bune. Cel mai scump dintre toate materialele, dar costul final nu va fi prea mare.

Izolația este fixată pe o suprafață de lemn cu o capsator. Din exterior, de la margini, trebuie să deviați până la 8 cm. Un încălzitor este aplicat pe întreaga zonă, fără indentare. Marcajul este aplicat pentru a lucra cu o capsator sau cu unghii de ciocan. Pasul dintre paranteze sau cuie trebuie să fie de 10-15 cm. Prelucrarea se efectuează în jurul întregului perimetru.

Pentru o suprafață metalică aveți nevoie de lipici, care este, de asemenea, aplicat în jurul perimetrului, sprijinind până la 8 cm de margini. Nu trebuie să uitați să tăiați izolația de pe mâner, blocare și ochi.

Pregătirea scule, accesorii

Pentru a utiliza rațional timpul, înainte de tapițerie trebuie să achiziționați un set de instrumente necesare. Trusa include:

ciocan;

cuțit de papetărie și, dacă este necesar, foarfece;

capsator (dacă nu, folosiți un ciocan);

ruletă;

marcator;

perii (pentru suprafețe metalice).

Lista uneltelor și materialelor pentru uși din lemn și metal este ușor diferită. Prin urmare, tehnologia de placare pentru fiecare material are propria sa. De asemenea, este important să achiziționați toate materialele simultan:

imitaţie de piele;

izolatie;

capse pentru capse sau cuie (suprafață din lemn);

clei (metal);

unghii decorative;

împletitură (în caz că trebuie să fixați suplimentar dermatina și să decorați ușa).

Referinţă! Nu este dificil să alegeți unghiile decorative după design, deoarece piața este plină de produse de diferite forme, dimensiuni și culori.

Tehnologie tapițerie

Lucrul împreună va fi mult mai rapid. O a doua persoană vă va ajuta să trageți țesătura pentru confort și liniște. Marginile pânzei sunt întotdeauna îndoite spre interior, ceea ce va face câmpul de tapițerie durabil și estetic. Virajele trebuie să fie de câțiva centimetri. Ușa din lemn este împodobită cu garoafe cu o pălărie decorativă. Treceți de la 10 la 15 cm.

Important! Este necesar să vă asigurați că rolele izolante nu se uită la porți.

Dermatina nu trebuie să acopere ușa până la capăt. Câțiva milimetri trebuie să se retragă, ceea ce va oferi mișcare liberă.

Adesea folosit decorațiune figurată cu unghii decorative. Izolația moale vă permite să creați un relief pe suprafața care va transforma complet ușa. Asigurați-vă că marcați locurile pentru instalarea accesoriilor cu un marker. În plus, cuișoarele, care au de obicei o pălărie decorativă detașabilă, sunt ciocanite în locurile prevăzute pentru a nu-l deteriora în timpul instalării.

Există un număr mare de desene care pot fi create pe suprafață: de la puncte simple la forme geometrice, precum romburi, pătrate. Pe Internet puteți găsi multe scheme de decorare cu unghii de mobilier. Un fir decorativ poate fi întins între unghii, ceea ce va schimba modelul și relieful.

Pentru o ușă metalică, trebuie să veniți cu un desen în faza de pregătire pentru a fixa bazele butoanelor cu șurub cu lipici. În izolație și dermatină, sunt făcute mici găuri pentru butoane cu șurub în avans.

Tapițeria unei uși din lemn: video

Tapițeria are propriile nuanțe. Lemnul are nevoie de îngrijire și protecție. Prin urmare, de multe ori ușile din lemn au un aspect de nepresentat. O opțiune bună pentru restaurare este tapițeria cu dermatină. Arborele trebuie tratat cu un antiseptic. Când lucrați cu o pânză de lemn, căptușeala trebuie să fie asigurată cu o capsator. Deoarece lipiciul este necesar pentru o suprafață de fier, este mult mai ușor să bateți o cârpă de lemn cu paranteze. Garoafe sunt folosite la margini.

Pentru a putea decora ușile corect, trebuie să respectați instrucțiunile din videoclip.

Cum să încălzi o ușă metalică cu dermatină?

O ușă metalică este de obicei plasată la intrare, deci este extrem de mare este important să folosiți o izolație de înaltă calitate. De multe ori doar interiorul este izolat, însă gama de accesorii decorative vă permite să decorați exteriorul folosind un încălzitor.

O ușă metalică nu necesită role de izolare din exterior. Dimensiunea izolării trebuie să fie cu 1-2 cm mai mică la marginile suprafeței. Dermatina trebuie să ia o bucată mai mult 5-6 cm la margini decât zona ușii. Acest lucru este necesar pentru îndoire. Procesul de tapițerie constă în următorii pași:

Adezivul se aplică în jurul perimetrului, cu o lungime de până la 2 cm, și cu benzi subțiri peste zonă. Se aplică izolație și se apasă un timp. Durata de uscare a adezivului este indicată pe ambalaj. Începând din partea de sus, lipiciul este aplicat pe partea din spate a produsului la o distanță de 5 cm de margine. Apăsați dermatina pentru perioada de reglare a lipiciului. În mod similar, procedura se efectuează pe marginile laterale. Este important să întindeți țesătura la un relief uniform. Uneori trebuie să tai bucăți în exces care să te împiedice să închizi ușa.

Tapiţerie

Interiorul ușii din față poate fi izolat cu spumă de polistiren. Astfel, va fi posibilă și simplificarea procedurii tapițeriei cu dermatină. Procesul de izolare este următorul:

Prin zona ușii, cadrul este fixat sub spumă. Pentru aceasta se folosesc benzi cu grosimea plăcilor de spumă de polistiren. Șinele sunt fixate cu șuruburi metalice, care sunt fixate în orificiile făcute anterior. Toate cusăturile și îmbinările mari sunt sigilate cu spumă. Plăcile de spumă sunt instalate în cadru, care sunt fixate pe un adeziv special. Golurile dintre plăci și șipci sunt, de asemenea, sigilate cu spumă. O foaie de placaj, chiar și cu zona ușii, este fixată în cuie. Mai mult, procedura este similară cu tapițeria produselor din lemn. Este important doar să vă asigurați că unghiile decorative sunt bătute în cuie în locația șinelor.

În interior, rolele de încălzire sunt fixate pe cadrul ușii. Acestea trebuie să fie plasate cu dermatină pe partea de balama. Pe spate și în sus, proeminența trebuie să fie de până la 5 mm. Sub role este situat la o înălțime de 1,5-2 cm de podea.

Atunci când alegeți un material pentru tapițerie, este important să vă amintiți dezavantajele dermatinei:

Siguranță scăzută la foc. Material puternic inflamabil, care emite fum coroziv atunci când este ars;

Material puternic inflamabil, care emite fum coroziv atunci când este ars; Nu cel mai durabil material care este ușor zgâriat și tăiat;

care este ușor zgâriat și tăiat; Cu deteriorarea mecanică, nu va fi posibil să reveniți la forma anterioară.

Există, de asemenea, puncte importante care trebuie luate în considerare atunci când alegeți o dermatină:

Materialul trebuie să fie flexibil. Duritatea dermatinei indică un fals;

Alegeți o pânză grosieră;

Un miros înțepător indică o pânză de proastă calitate.

La tapițarea cu dermatină, este important să se mențină secvența procesului și să se țină seama de caracteristicile materialelor utilizate. Dacă tehnologia nu este spartă, o astfel de tapițerie va dura până la 10 ani.

Oricât de scumpă și de înaltă calitate este ușa, după ceva timp își va pierde aspectul inițial și va necesita restaurare. Cel mai simplu mod de a-ți oferi ușile tale o a doua viață este să-l tapiți. Pentru garniturele ușilor, puteți utiliza o varietate de materiale. Tehnologia de lucru din materialul de tapițerie rămâne practic neschimbată. Consultați instrucțiunile sugerate și puteți face cu ușurință singur reparația.

Ceea ce este necesar pentru tapițeria ușilor: pregătirea pentru muncă

Pentru tapițeria de uși independente, sunt adecvate multe materiale diferite, și anume:

Folie din PVC

piele;

dermantine;

piele de vinil.

Este preferată ultima opțiune din listă. Pielea artificială din vinil este superioară dermatinei și pielea artificială din punct de vedere al caracteristicilor de calitate de bază și este mai ieftină decât pielea autentică.

Materialul de tapițerie poate fi cumpărat de la un magazin specializat pentru o tăietură. În general, dimensiunea tăieturii ar trebui să fie cu aproximativ 15 cm mai mare decât dimensiunile ușii de pe fiecare parte.

Tapițeria vă va cere să faceți role speciale din tapițerie. În total, trebuie să pregătiți trei benzi cu lățimea de ordinul 100-150 mm. Selectați înălțimea individual în funcție de înălțimea structurii ușii dvs.

Selectați materialul de căptușit. Opțiunea bugetară este cauciucul spumant. Grosimea căptușelii de 1-2 cm este suficientă.

Dacă doriți să îmbunătățiți caracteristicile de izolare fonică și termică a ușii, folosiți Isolon în loc de cauciuc spumant. Este un material foarte practic, cu performanțe excelente. Costă puțin mai mult decât simplul cauciuc din spumă și îl depășește semnificativ din toate punctele de vedere.

În plus, va trebui să cumpărați diverse accesorii mici, aceleași unghii decorative. O selecție uriașă de astfel de produse este disponibilă într-o mare varietate de variații de culoare. Alegeți-vă după gust.

Dacă doriți, puteți cumpăra cuie de tapițerie, tapițate inițial în piele sau dermatină. Acestea nu vor fi vizibile pe foaia principală a ușii, care în multe situații este decizia corectă.

În general, încercați să ridicați unghiile a căror culoare va fi cât mai aproape de culoarea materialului de tapițerie. După restaurare, ușa ar trebui să aibă un aspect armonios, cu excepția cazului în care proiectul dvs. de proiectare prevede altfel.

Tapițeria Do-it-yourself se face cu ajutorul lipiciului. Puteți cumpăra cel mai obișnuit clei precum „Moment” etc. Pe o parte a frunzei ușii se vor lua aproximativ 100 ml de clei.

În procesul de tapițare automată a unei uși din lemn, nu trebuie să existe dificultăți. Înțelegeți instrucțiunile propuse, înțelegeți diferența dintre carcasa planurilor exterioare și interioare ale pânzei și începeți să lucrați.

Finisarea interiorului unei uși din lemn

Această metodă este potrivită pentru finisarea acelor modele care se deschid spre interior, adică. în spațiul camerei.

Primul pas. Faceți o rolă specială. Cu acest element, veți ascunde decalajul dintre cadrul ușii și panza în sine. De asemenea, în unele situații, roleul va contribui la o mai bună adaptare a pânzei la cadru.

Al doilea pas. Atașați o bandă de tapițerie la partea din față a ușii, astfel încât să fie de aproximativ 35–40 mm pe bază. Remediați folosind o capsator special.

Dacă ușa are încuietori de tip lacăt, începeți să fixați materialul de la ea. Dacă încuietorile sunt mortice, fixarea ar trebui să înceapă ușor sub partea centrală a părții lungi a ușii. Întindeți benzi similare pe întregul perimetru al țesăturii.

Al treilea pas. Puneți cauciuc de spumă sau alte materiale de umplere selectate Pre-tăiați materialul în benzi de aproximativ 100 mm lățime. Utilizați același capsator pentru a fixa căptușeala. Ruloul rezultat ar trebui să proemineze cu aproximativ 10-40 mm, în funcție de relația particulară dintre ușă și platbandurile decorative. Pe acest role este gata.

A patra etapă. Măsurați spațiul dintre marginile interioare ale rolei pe care le-ați creat și tăiați o bandă de spumă densă. Pentru a determina o lățime adecvată a benzii, scade 10 mm din fiecare parte a rolei măsurate anterior. Atașați fâșia de spumă finită.

A cincea etapă. Procedați direct la garnitura ușii. Luați o bucată din materialul de tapițerie selectat după colț, trageți ușor marginile sale aproximativ 6 cm și așezați-l în colțul frunzei ușii, astfel încât tapițeria să atingă ușor suprafața rolei pregătite anterior.

Ciocăniți un cui decorativ la o distanță de aproximativ 0,5 cm de margine.

Luați materialul de tapițerie din cel de-al doilea colț superior, întoarceți-l în același mod și ciocăniți în al doilea cui decorativ, trăgând ușor tapițeria.

Asigurați-vă că bucata de tapițerie este așezată uniform. Pentru a face acest lucru, măturați-vă mâna de-a lungul liniei centrale a ușii cu o clemă mică, mergeți în partea de jos și, ținând ferm tapițeria cu mâna, atașați-i colțurile inferioare la marginile ușii. Dacă distanța de pe ambele margini este aceeași, puteți continua să lucrați. Dacă există discrepanțe, fixarea tapițeriei va trebui să înceapă din nou, altfel la final va fi inegală și urâtă.

Ungeți marginea superioară a pânzei cu unghii decorative în creștere de 1 cm. Apoi, conform aceleiași scheme, terminați orice parte laterală întorcând cu atenție materialul de tapițerie la o distanță egală și trăgând ușor.

Atingeți marginea de jos și continuați să terminați a doua parte. La sfârșit, fixați marginea liberă inferioară cu o capsator. Pe această auto-carcasă este finalizată. Continuați la instalarea ochiului și a încuietorilor vechi sau noi.

Dacă structura ușii este formată din două frunze, restaurarea se efectuează în aceeași ordine. O nuanță importantă constă doar în faptul că roleul vertical trebuie să fie echipat pe o frunză cu mâner.

Video - Tapițerie de ușă Do-it-yourself

Finisarea exteriorului ușii din lemn

Acesta este un ghid pentru construcții exterioare.

Primul pas. Închideți ușa și transferați proiecția cutiei sale direct pe pânză. Acest lucru vă va permite să obțineți conturul unei noi tapițerii. Indentarea la margini este necesară pentru „sfertul”.

Al doilea pas. Fixați materialul de căptușeală cu aproximativ un centimetru de linie prevăzută.

Al treilea pas. Ca și în instrucțiunile anterioare, unghiați bucata principală de tapițerie, lăsând marginea inferioară să nu fie fixată.

Al patrulea pas. Faceți o rolă de încălzire. Când este tapițat, este atașat de cutie, nu de pânză. Se face practic la fel ca atunci când se execută tapițeria internă, numai cantitatea de spumă internă trebuie să fie ușor crescută.

Așezați rola pe partea cu balama, astfel încât să fie spălată cu tija ușii. În raport cu partea de blocare și partea superioară, rola trebuie să fie extinsă cu 0,5 cm. Atașați partea inferioară a rolei finite la fruntea ușii, astfel încât să se închidă ferm de pervazul ușii la închidere.

Dacă atașați ruloul direct la prag, acesta se va uza rapid datorită atingerii cu picioarele.

Al cincilea pas. Fixați marginea inferioară a tapițeriei cu o capsator de construcție, apoi instalați încuietori, mânere noi sau vechi, ochi și, dacă este necesar, elemente decorative.

Există două opțiuni principale pentru acoperirea unei structuri de uși metalice: costuri scăzute folosind materiale precum piele de vinil, dermantină și altele asemenea și mai scumpe folosind panouri decorative. Citiți instrucțiunile pentru fiecare dintre ele și selectați opțiunea care vi se potrivește.

Video - Tapițerie și izolarea ușilor metalice

Mod de buget

Restaurarea ușilor metalice poate fi realizată folosind aceleași materiale ca picturile din lemn. Cu toate acestea, în acest caz, utilizarea cuișoarelor decorative nu este necesară - totul se face cu clei.

Primul pas. Ungeți bine marginile frunzei ușii cu lipici de înaltă calitate și fixați benzile de spumă pe el. Tăiați căptușeala în exces de-a lungul profilului ușii.

Al doilea pas. Aplicați adeziv pe capătul ușii și continuați să lipiți tapițeria selectată. Mai întâi lipiți partea superioară, apoi balamalele ușii, după care lipiți încuietorii și, în final, partea inferioară a ușii. Pliați neted și scăpați de distorsiunile materiale direct în acest proces.

Al treilea pas. După ce lipiciul s-a uscat complet (timpul de uscare este indicat în instrucțiunile pentru produsul specific), tăiați excesul de material dacă este prezent cu un cuțit clerical ascuțit. Aveți grijă să nu deteriorați tapițeria principală.

Al patrulea pas. Stabiliți o suprafață de mână, mânere și întoarceți încuietori în loc.

Mod scump

Această metodă implică tapițarea unei structuri metalice cu panouri speciale. Pentru tapițerie externă, căptușelile din MDF sunt potrivite în mod optim. Sunt fabricate în mai multe dimensiuni standard. După o astfel de tapițerie, ușa nu va părea mai rea decât analogii costisitoare ale producției din fabrică.

Realizați decorațiuni interioare cu panouri de perete. Selectați materialul de tapițerie în conformitate cu interiorul camerei și cu caracteristicile ușii. MDF are un aspect mai atractiv, imitând adesea textura lemnului exclusiv și scump, însă acest material trebuie manipulat cu grijă. Panourile din plastic sunt mult mai ușor de curățat, dar nu atât de frumoase.

Primul pas. Măsurați burghiul metalic. Trebuie să știți lățimea și înălțimea exactă a pânzei. În interiorul ușii veți găsi colțuri concepute pentru a crește rigiditatea structurii ușii. Lățimea unor astfel de colțuri corespunde adâncimii frunzei ușii. De asemenea, trebuie să repari acest parametru în măsurători. Veți avea nevoie de el atunci când cumpărați o foaie de spumă de polistiren și un fascicul de lemn.

Definiți înălțimea interioară a pânzei ca distanța de la partea inferioară la colțul superior. Lățimea suprafeței interioare, respectiv, va fi egală cu distanța dintre colțurile laterale din metal. Înregistrați rezultatele măsurătorilor.

Al doilea pas. Accesați depozitul de construcții împreună cu rezultatele măsurătorilor anterioare. Cumpărați acolo spumă de polistiren, panouri din materialul selectat, un fascicul de lemn și un colț decorativ cu o marjă de 10-15%.

Al treilea pas. Întoarceți-vă acasă și continuați să decorați ușa. Mai întâi tăiați bara în 4 părți. Lungimea acestor segmente trebuie să corespundă cu lățimea foii ușii.

Luați o bară, fixați-o la marginea superioară a pânzei și trasați o linie de-a lungul barei cu un marker sau un creion pe bază. Procedați la fel în partea de jos a pânzei. Puneți barele rămase pe ușă, astfel încât toate cele 4 bare să fie instalate la aceeași distanță. Lasă semnele corespunzătoare.

Al patrulea pas. Înarmați-vă cu un burghiu electric, faceți 16 găuri de montare în ușă. Fiecare bara trebuie să aibă 4 găuri. Diametrul acestor orificii trebuie să fie egal cu diametrul șuruburilor.

Al cincilea pas. Fixează barele de pe pânză cu ajutorul unor șuruburi autofiletante. Așa că primiți schema de fir.

Al șaselea pas. Forați găurile de montare pentru a fixa panoul de acoperire. Numărul optim de găuri pentru montarea fiecărui astfel de panou este de obicei dat de producător în instrucțiunile atașate.

Al șaptelea pas. Pregătiți găuri pentru golul, blocajele și mânerele din panoul de acoperire.

Etapa a opta. Blocați panoul. Pentru o mai mare comoditate, puteți îndepărta fruntea ușii din balamale.

Accesați tapițeria din interiorul frunzei ușii.

Primul pas. Fixați barele de cadru pe pânză așa cum ați făcut-o cu tapițeria exterioară.

Al doilea pas. Tăiați spuma în părți, concentrându-vă pe distanța dintre barele cadrului. În părțile corespunzătoare ale spumei, faceți găuri pentru ochi, mânere și încuietori pentru uși.

Al treilea pas. Așezați foile de spumă în spațiile dintre toate barele. În plus, puteți repara spuma cu adeziv de înaltă calitate.

Al patrulea pas. Fixați panourile interioare la cadru. Panourile din plastic sunt fixate cu o capsator, în timp ce fixarea panourilor din MDF se face cu cleme.

Al cincilea pas. Fixează un colț decorativ format din material adecvat în jurul perimetrului frunzei ușii. Va ascunde marginile tapițeriei și va oferi ușii un aspect mai atractiv.

Al șaselea pas. Puneți o gaură, mânere, încuietori, dacă este necesar, înlocuiți platanele.

Aceste instrucțiuni simple vă vor permite să actualizați aspectul ușii dvs. cu costuri financiare și de timp minime.

Ai o lucrare bună!

Video - Tapițerie de ușă Do-it-yourself

Generația mai veche își amintește bine că, la începutul anilor 80, panourile ușilor cu dermantină erau considerate cele mai înalte chicuri ale proprietarilor de apartamente. La urma urmei, o astfel de opțiune de decorare nu își poate permite un simplu cetățean al țării. Și nu pentru că nu existau bani pentru material. Problema era că era posibil să cumperi dermantină doar pentru o „extragere” foarte mare - practic nu era disponibilă pentru vânzare.

Odată cu prăbușirea țării, materialul a devenit mai accesibil și imediat milioane de uși din vastele zone ale fostei Uniuni au primit o astfel de amenajare strânsă. Cu toate acestea, la începutul noului secol, interesul pentru dermantină a scăzut brusc datorită caracteristicilor estetice și tehnice relativ scăzute ale materialului, iar ușile împânzite cu acesta au început să aparțină categoriei de provincie. Explicația este simplă: tapițeria nepresentabilă, cu textură inexpresivă și culori decolorate au început să se piardă în fața concurenților.

Totul s-a schimbat din nou în ultimii ani. Un material a apărut pe piață cu o textură excelentă pentru piele autentică și o culoare stabilă. Rezultatul - umplerea este din nou la modă.

De ce exact dermantine

Înainte de a răspunde la întrebarea simplă a motivului pentru care dermantina este din nou populară, trebuie mai întâi să clarificați chiar conceptul de „dermantină”, deoarece există multe nuanțe, precum și analizează avantajele sale față de alte tipuri de materiale de finisare.

Dermantin este ce?

Wikipedia oferă următoarea explicație pentru dermantină - este un material realizat din bumbac și nitroceluloză aplicat pe una sau două fețe. Se referă la unul dintre tipurile de piele artificială. Este utilizat în diverse sectoare ale economiei.

Cu toate acestea, de-a lungul timpului, atât finisorii, cât și vânzătorii de dermantine au început să apeleze la tot felul de piei obținute prin mijloace artificiale (principiul sinecdoha a funcționat atunci când numele privat a fost transferat într-o categorie mai generală sau invers). Confirmarea este eticheta de preț din magazinele în care pielea artificială trece mai ales ca dermantină, dar cu compoziție materială diferită.

Tipuri de dermatină

Pentru tapițeria ușilor, puteți alege dermantină pentru fiecare gust, începând de la preț și terminând cu aspectul. Cel mai popular: nitro-piele, piele de vinil, piele ecologică și piele reciclată.

Nitroderm. Cel mai simplu, în timp ce cel mai ieftin tip de dermantină (în sensul clasic) este nitro-pielea. Este o țesătură de bumbac (amurg, țesătură tehnică), acoperită cu o peliculă de nitroceluloză pe una sau două fețe. În funcție de sfera de aplicare, prețurile pentru aceasta pot varia de la 160 la 750 de ruble / m2.

Materialul tapițeriei are percepția estetică, caracteristicile tehnice și durabilitatea (rapidă atracție) corespund prețului - sunt la un nivel scăzut.

Piele artificială din vinil. Dezavantajele producătorilor clasici de dermantină au luat în considerare și au început să aplice pe material o peliculă de clorură de polivinil monolitică sau poroasă. O astfel de acoperire este rezistentă la abraziune, schimbări de temperatură și umiditate, în timp ce are un aspect destul de atractiv - imită pielea naturală. Are o variație mare a prețurilor, dar acest lucru este dictat de prețul materialului folosit ca bază: tricotaje, materiale țesute și nețesute din fibre naturale sau artificiale.

Tapițeria de piele de vinil de calitate acceptabilă poate fi cumpărată pentru 250-650 ruble / m2.

Piele falsă. Aplicarea poliuretanului pe bumbac sau poliester oferă un tip complet nou de dermantină - piele ecologică. Are multe avantaje: elasticitate ridicată, rezistență la uzură, respirabilitate (materialul respiră), rezistență etc. Însă aspectul principal este textura. O creștere a grosimii stratului de polimer, urmată de un tratament sub presiune, dă un material care nu se poate distinge vizual sau tactil de pielea naturală.

Ușile tapițate în piele ecologică arată elegant. Prețul materialului este pe deplin în concordanță cu calitatea acestuia - de la 450 la 1.100 de ruble / m2.

Piele reciclată. Atribuirea pielii reciclate dermatinei nu corespunde deloc cu interpretarea acceptată a termenului „dermatină”. Este mai degrabă o piele autentică modificată din fibre de piele și chipsuri din latex. Se folosesc diverși polimeri pentru a lega compozitul.

În ceea ce privește caracteristicile consumatorului - rezistența, abraziunea, elasticitatea și percepția estetică - materialul este foarte aproape de pielea naturală. Este aproape imposibil pentru un nespecialist să distingă un tip de piele de altul.

Pe ușă, pielea reciclată arată foarte impresionant. Prețul pentru 1 m 2 variază de la 450 la 1.650 ruble / m2.

Avantaje și dezavantaje

Alegerea dermantinei pentru tapițeria de uși este determinată de proprietățile sale de consum, nu inferioare, dar depășind pielea autentică într-o serie de parametri. Printre ei:

preț accesibil - materialul este disponibil pentru toate segmentele populației țării;

combaterea dezvoltării diferitelor microorganisme, în urma cărora materialul nu putrezește și nu devine mucegai, caracteristic pielii naturale;

rezistență mare la tracțiune;

rezistență la abraziune și medii agresive (unele tipuri de acizi și alcaline);

îngrijire ușoară - spălați cu săpun de rufe sau orice detergent. Locurile puternic contaminate se spală cu vată umezită cu amoniac;

imunitate la efectele ploii, îngheț (poate rezista la un număr infinit de cicluri de îngheț), radiații ultraviolete;

durabilitatea - durata de serviciu, cu îngrijire regulată, este de cel puțin 10 ani, timp în care schema de texturi și culori își păstrează aspectul inițial;

proprietăți bune de izolare termică și fonică;

o mare varietate de texturi și culori - puteți alege pentru orice interior.

Există, de asemenea, puncte slabe:

tapițeria nu poate fi reparată chiar și cu o ușoară tăiere - numai transport;

inflamabil, care este uneori folosit de atacatori, aprindând ușa.

Aceste deficiențe, deși neplăcute, dar nu critice, necesită abandonarea dermantinei ca tapițerie pentru uși. La urma urmei, este posibil să înlocuiți materialul deteriorat pe cont propriu la costuri minime - trebuie doar să cumpărați tapițerie.

Tehnologie tapițerie

Tapițeria din ușă se face în mai multe etape. Pe primul dintre ele sunt achiziționate uneltele și materialele necesare, a doua - ușa este pregătită pentru decorare, a treia - este realizată tapițeria, a patra - ușa tapițată este decorată.

Materiale și instrumente

Depinde de orice proprietar al unei case să locuiască pe ușa din față, indiferent dacă este o casă sau un apartament, inclusiv reprezentanți ai sexului feminin, deoarece procesul tehnologic nu implică un stres fizic semnificativ - puteți, de asemenea, să tapițați pe ușa instalată. Pentru a începe munca, este necesar să pregătiți instrumente de bază și consumabile. Vei avea nevoie:

dermatină (cum se tapițează o ușă în locul dermantinei în sensul ei clasic, am examinat mai sus);

izolatie. Aici trebuie să achiziționați materiale care să rezolve simultan două probleme: pentru a izola ușa și a crea baza pentru o ușurare frumoasă. Cauciucul cu spumă și Isolon sunt cele mai potrivite pentru aceste cerințe. Puteți utiliza alte tipuri de izolație: vată minerală, bătătură etc. Vă puteți familiariza în detaliu cu tipurile de materiale de izolare, avantajele și contra lor în lucrare "";

cuie decorative 70-80 g / m 2 (pentru uși metalice - butoane de mobilier, pentru lemn - cuie obișnuite cu pălărie decorativă);

cuie de construcție (consumate 50-55 g pe 1 m 2);

Atenție: pentru uși metalice, în loc de cuie, se cumpără clei de polimer.

decorativ, de obicei din alamă, sârmă, șnur (împletitură), potrivit pentru decorare după textură și culoare sau linie de pescuit;

perie de vopsea lipici;

un cuțit de construcție cu lame sau foarfece schimbabile pentru tăierea dermantinei și izolării;

set de șurubelnițe sau șurubelniță cu fante;

ruletă;

creion de construcție;

un ciocan (pentru uși metalice - o capsator de construcție).

Tot ce ai nevoie este la locul de muncă. Acum vom lua în considerare cum să încălzim o ușă cu dermantină cu propriile mâini rapid, eficient și frumos.

Etapa pregătitoare

Algoritmul pentru pregătirea ușii pentru tapițerie acasă este următorul:

încuietori, mânere și vedere sunt demontate de la ușă;

frunza ușii este scoasă din balamale și așezată pe o masă sau patru scaune;

ușa este verificată și sigiliile sunt schimbate, dacă este necesar;

tapițeria veche este îndepărtată împreună cu armăturile decorului, dacă se face un banner;

frunza ușii este degresată (pentru o ușă de fier puteți folosi spirt alb sau acetonă, una din lemn - terebentină sau benzină), este spălată și apoi acoperită cu agenți de protecție (vopsită);

ușa de lemn este inspectată. Dacă geometria este ruptă, colțurile speciale de metal sunt cuplate în colțuri. Fantele sunt sigilate cu etanșant. Mucegaiul sau ciuperca este îndepărtată, iar locațiile lor sunt tratate cu compuși speciali;

izolația este tăiată în dimensiuni;

dermantina se măsoară cu o lamă de 15 cm pe fiecare parte pentru o ușă din lemn și 10 cm pentru o ușă metalică, apoi se decupează;

Pentru informații: lățimea ușii poate atinge 100 cm, ceea ce este limita. Cu o lățime de deschidere mai mare, sunt instalate două aripi. Lățimea tapițeriei este de cel puțin 140 cm. Prin urmare, există reziduuri suficiente pentru benzile de sub role.

dacă ușa va fi decorată, nu va fi bine să întocmiți un desen în care să indicați locurile de fixare a unghiilor de decorare;

se pregătește rolele - un element de tapițerie cu două funcții: decorarea și protecția la tiraj. Sunt un tub de tapițerie (dermatină), în care izolația este învelită. În funcție de locul unde se deschide ușa și de unde se realizează tapițeria, acestea pot fi montate pe foaia ușii sau pe rama cadrului ușii.

Pentru informații: dacă ușa se deschide spre exterior, când tapițează partea exterioară a frunzei ușii, este necesar să pregătești 4 role și să le fixezi sub garnitura sau pe ea, dacă partea interioară este acoperită, sunt preparate și 4 role, dar sunt atașate de cutie din interior. Cu o ușă care se deschide în cameră, care este posibilă cu uși duble, trebuie să gătiți doar trei role - acestea nu sunt atașate de balamale.

Instrucțiuni de montare pe role

Pentru fabricarea rolei, se folosește o bandă de dermantină cu o lățime de 10-15 cm, unde sunt așezate resturi de izolație sau material special fabricat în aceste scopuri. Procesul pas cu pas de fixare a rolelor pe fruntea ușii este următorul (indiferent dacă fixarea se face sub sau pe tapițerie):

din resturile de dermantină (după modelul de pe ușă) sunt tăiate benzi pentru role - una pentru partea în care se află mânerul și încuietorii, două pentru partea superioară și inferioară, dacă balamalele sunt exterioare. Dacă este ascuns, atunci se taie 4 bucăți. Lățime - 10-15 cm, lungime - cu 6-7 cm mai mult decât dimensiunea laturii ușii în care vor fi bătute în cuie (2-2,5 cm pe fiecare parte). O tură este necesară pentru a forma un unghi frumos în care sunt articulate rolele adiacente;

pentru partea ușii cu balamale exterioare, sunt decupate cinci benzi - două sunt atașate vizavi de balamalele cadrului ușii (pentru a nu interfera cu mișcarea plăcii la deschidere), trei la ușa în sine;

benzile dermantine sunt bătute (ușă din lemn) sau lipite (metal) de marginea frunzei ușii cu fața în jos, astfel încât role formate să iasă dincolo de marginea ușii nu mai mult de 3 cm;

încălzitorul este pus sub formă de pachet (îl puteți folosi pe cel finit sau îl puteți face din resturi de izolație);

banda este înfășurată, formând o rolă și atașată la ușă.

În mod similar, rola este fixată pe cadrul ușii. Singura diferență este că rolele amplasate pe cutie trebuie să acopere ușa cu doar 5 mm, iar pe partea de balamală pot fi instalate flush cu pânza.

Instrucțiuni tapițerie pas cu pas

Instrucțiunile despre cum să bată ușa la interior cu dermantină sunt 2 opțiuni pentru fixarea materialului de tapițerie:

clasic;

transport.

Clasic

Cea mai simplă și mai accesibilă metodă de decupare a ușilor este clasică. Dar aici este necesar să se țină seama de nuanțe precum tipul de frunză de ușă (lemn sau metal), prezența sau absența izolației, indiferent dacă se va face decorarea ulterioară.

Uși din lemn. Lucrarea este realizată în următoarea secvență:

izolația este plasată între role. Nu ar trebui să meargă pe role. Distanța admisă până la role - 1 cm;

materialul izolant al capsatorului este atașat la suprafața ușii;

dermantina este așezată pe un încălzitor. Marginile sunt pliate spre interior (5-6 cm) astfel încât tapițeria să intre în contact puțin cu rolele;

la o distanță de 7 mm de marginea bătutului unghiilor decorative dermantine. Primul se află într-unul din colțurile superioare, al doilea este bătut în cuie în celălalt colț superior. Pânza de înveliș trebuie strânsă;

cu un pas de 10-12 cm, partea superioară a dermantinei este atașată;

cu același pas, coborând alternativ pe părțile laterale ale ușilor;

bătut în cuie;

sunt decupate găuri pentru încuietori, un mâner și o gaură.

După aceea, puteți proceda la decorarea ușilor, care este puțin mai mică.

Uși metalice. Aici nu veți conduce unghiile atunci când atașați piele artificială sau când decorați. Prin urmare, tehnologia tapițeriei este ușor diferită: ușa trebuie strânsă cu lipici și decorată cu nasturi de mobilier. Algoritmul de lucru este următorul:

realizăm un desen pe hârtie cu aranjarea butoanelor de mobilier;

transferăm desenul pe ușă;

lipici partea de jos a butonului de mobilier pe suprafața ușii;

punem izolatorul sau cauciucul spumos pe butoane și îl înțepăm ușor, astfel încât semnele să rămână;

îndepărtați izolația și tăiați găurile pentru butoane, găuri de cheie, un mâner și o portieră pentru ușă;

folosind un încălzitor ca șablon, tăiați găurile unui înlocuitor de piele;

acoperim ușa cu lipici în jurul perimetrului, mai ales cu atenție, apoi pe mijloc;

lipici izolația;

la capetele ușilor deasupra rolelor fixăm profilele pe care se va întinde pânza dermatinei. Dacă nu au fost furnizate, atunci lipim capetele ușii cu lipici - aici este atașat dermatina (în acest caz, rolele sunt lipite peste tapițerie).

Lucrarea se încheie cu decorarea ușii și instalarea accesoriilor.

Transport

Și acum vom lua în considerare modul de perete corespunzător a ușii cu dermantină cu metoda de transport pentru fixarea materialului de tapițerie. Procesul pas cu pas este următorul:

Atenție: într-o serie de publicații se propune realizarea tapițeriei de transport direct pe o ușă metalică din piese de material în formă de diamant (aceasta este clasica, sau cum se numește și opțiunea corectă) folosind butoane de mobilier. Această metodă de lucru poate fi efectuată, dar este foarte dificilă și consumă mult timp. Este mai convenabil să lucrați cu un scut din placaj cu o grosime de 10 mm și o singură bucată de tapițerie, unde pliurile sunt formate dintr-un fir de nailon. Scutul montat este atașat ulterior la ușă în mod similar panourilor din MDF. Vom lua în considerare această opțiune.

Pasul 1. Sub dimensiunea ușilor, tăiați placaj de 10 mm grosime. După aceea, tăiați cartonul la dimensiunea scutului de placaj - va fi un șablon.

Pasul 2. Pe un carton cu ajutorul unei benzi, un creion și o riglă, desenăm diamante pe diagonală. Crucea de linii va fi locul de fixare a tapițeriei.

Pasul 3. Din șablon, transferați marcajul pe scut și găuriți în el cu un burghiu cu diametrul de 8 mm.

Pasul 4. Tăiați izolația (numai cauciuc spumos sau izolare) cu o intrare de 80 mm pe toate părțile, apoi lipici-o pe scut. Adezivul se aplică numai în centru și lângă găuri. La margini, lăsați aproximativ 10 cm de spațiu fără lipici. Aici va fi lipit un tampon de spumă curbată.

Pasul 5. Când lipiciul se usucă, îndoiți marginea izolației, ungeți placajul cu lipici și înfășurați marginile spumei cu fața în jos, lipiți-le pe scut, formând părți rotunjite.

Pasul 6. Folosind o șurubelniță cu o duză de tsifendorf (o coroană specială pentru lucrul cu materiale moi), tăiați găurile cu un diametru de 30 mm la locul de puncție (pentru producătorii de mobilă, acest dispozitiv se numește "glumeț").

Pasul 7. Luăm materialul de tapițerie și cu ajutorul unui șablon de hârtie facem marcarea găurilor din partea din spate.

Pasul 8. Coaseți toate punctele marcate cu fire de capron pe măsură ce sunt cusute butoane. Cozile firelor trebuie să rămână cel puțin 20 cm.

Pasul 9. Folosind un cârlig sau un ac, primul rând de „cozi” este tras prin izolație și scut pe partea din spate a placajului și fixat la acesta cu un capsator sub forma literei „Z” de trei ori, astfel încât firul să nu se întindă în timpul funcționării. În acest caz, pânza ar trebui să meargă aproape la scutul în sine.

Pasul 10. După fixarea celor trei rânduri cu degetele, formăm primele pliuri diagonale. Adâncimea cotului trebuie să fie de aproximativ 1 cm. Pentru a vă ajuta, puteți lua un băț de lemn și formați pliuri la el.

Pasul 11. După finalizarea formării tuturor pliurilor, înfășuram pielea artificială prin partea de izolație din partea din spate a scutului și o fixăm cu o capsă acolo, după care formăm pliurile laterale.

Pasul 12. Butoanele sunt luate, achiziționate sau de casă. Acestea sunt trase de fir kapron și întinse prin tapițerie, izolație și placaj pe partea din spate a scutului, unde sunt atașate cu o capsator.

Pasul 13. Scutul este atașat la ușă. Taie deschiderile pentru armături.

Pentru informații: în lucrarea „Finalizarea ușii frontale cu propriile mâini”, puteți vedea tehnologia de atașare a panourilor la uși.

Pasul 14. Instalați încuietorile, mânerul și portbagajul.

Decor tapițerie

Ușile tapițate sunt adesea decorate cu cuie decorative și un șnur din sârmă de alamă, linie de pescuit sau împletit, care se potrivește cu culoarea tapițeriei. Câteva opțiuni pentru desene sunt prezentate în fotografia de mai jos:

Pentru a efectua lucrări de decorare, punctele sunt așezate pe suprafața ușii tapitate, unde va fi condusă un cui decorativ. O dantelă este întinsă între unghii, formând un model de relief. La ușile metalice, lucrările de decorare se scurge la înșurubarea capetelor butoanelor de mobilier pe baze pre-lipite.

Câteva nuanțe atunci când lucrați cu dermantină

Când lucrați cu piele artificială, destul de des apar două situații anormale:

datorită depozitării îndelungate sau necorespunzătoare în role, materialul este încrețit și nu se îndreaptă atunci când sunt trase - pliurile sunt clar vizibile;

în timpul funcționării în unele locuri, apar scufundări de vopsea.

Problemele sunt ușor rezolvate:

Dermatina poate fi netezită fie cu ajutorul unei cârpe umede, de exemplu, o foaie (așezată pe o piesă de piele dezvoltată înlocuită), fie cu abur fierbinte dintr-un fier. În primul caz, în procesul de uscare a țesutului drapat, dermatina îndreaptă, în al doilea caz, aburul netezește imediat suprafața pielii artificiale. Principalul lucru este să aburi din spate (partea greșită) și în niciun caz să nu atingeți materialul cu un fier fierbinte.

Scuffurile locale sunt restaurate cu vopsele acrilice pentru piele și înlocuitorii acesteia. Principala problemă: ridica culoarea. Puteți încerca să o faceți singur amestecând diferite vopsele pe paletă până când se obține culoarea dorită sau puteți cere vânzătorului să folosească un program de calculator pentru selectarea culorilor. Dar pentru aceasta este necesar să se furnizeze o probă de vopsea. Puteți obține de la ușă tăind o bucată de dermantină îndoită. Proprietarii Thrifty vor găsi întotdeauna o probă într-un loc retras.

Dacă selecția nu funcționează, atunci toată suprafața ușilor este vopsită. Înainte de vopsire, tapițeria este spălată și degresată cu alcool sau vodcă. Cel mai bine este să pictați cu un burete de spumă. După ce primul strat s-a uscat, aplicați al doilea.

Concluzie

Tapițeria ușilor cu materiale moderne care intră sub definiția „dermatinei” vă permite să obțineți un finisaj ușor frumos și durabil. Materialele sunt accesibile pentru o gamă largă de consumatori, iar munca în sine poate fi realizată chiar de proprietarii - nu există nimic complicat în tehnologie.

Videoclipuri asemănătoare

Destul de buget și puteți schimba rapid aspectul ușii, dacă este acoperit cu dermatină. Această procedură este destul de simplă și ușoară și, cel mai important, nu necesită utilizarea niciunui instrument special și complex. Cum să încălziți ușile cu dermatină? Răspunsul la această întrebare va fi dat în articolul nostru.

Avantaje și dezavantaje

Dermatina, folosită pentru tapițarea ușilor, este o piele artificială formată din mai multe straturi. Compoziția este următoarea: țesătură de bumbac și nitroceluloză. În acest caz, aceste două materiale sunt aplicate în straturi unele de altele.

Acest material este folosit nu numai pentru a schimba aspectul ușilor de intrare, ci și pentru mobilierul tapițat, confecționarea pungilor și chiar pentru decorarea dealeri-urilor auto. Producătorii materialului înșiși spun că dermatina este un înlocuitor de calitate și prezentabil pentru pielea reală.

Dar acest material are și dezavantajele și avantajele sale, care trebuie luate în considerare la alegerea acestuia.

Principalele avantaje sunt:

Rezistența la efectele negative ale microorganismelor dăunătoare, precum și putrezirea. Protecție împotriva umidității și absența consecințelor negative asupra materialului cu contact prelungit cu acesta. Durata de viață aproape nelimitată, cu o funcționare corectă și precisă. Ușor de curățat cu apă și orice detergenți, în timp ce acoperirea nu suferă de efectele lor. Capacitatea de a rezista chiar și la cele mai scăzute temperaturi și de a nu se deforma.

Există însă unele dezavantaje, principalul este imposibilitatea restaurării unei părți din material. Adică, dacă apare o gaură, va trebui din nou să tapițați din nou întreaga ușă. Iar dermatina este ușor zgâriată și tăiată, așa că trebuie să folosiți cu atenție ușa tapițată cu acest material.

Dar aceste dezavantaje sunt semnificativ inferioare plusurilor, așa că nu este surprinzător că popularitatea dermatinei nu scade de mulți ani. O gamă largă de materiale contribuie la popularitatea sa.

Cum să alegi materialele de acoperire?

După ce ați luat decizia de a vă încălzi fruntea ușii cu dermatină, ar trebui să achiziționați materiale aferente în avans:

Dermatina în sine. Poate fi mat, lucios, perfect egal sau cu un model mic. Izolatie. Este mai bine să folosiți cauciuc spumos sau vată minerală specială, acestea sunt cele mai bune combinații cu dermatina.

Ar trebui să dați preferință dermatinei groase, este mai rezistent și mai durabil, dar culoarea și textura sa sunt selectate de cumpărător, în funcție de preferințele personale. Materialul de înaltă calitate ar trebui să se întindă ușor atunci când este întins - acest lucru indică calitatea acestuia. Inspectați-l cu atenție pentru zgârieturi, fisuri sau jetoane. Baza în sine trebuie să se potrivească strâns, fără goluri, la stratul superior de dermatină.

Vata minerală ar trebui să fie achiziționată cu o marjă mică, va veni la îndemână atunci când decorați foaia ușii. Dacă nu s-a găsit un astfel de material, puteți cumpăra fie Isolon, fie bate. Apropo, Isolon vă permite să îmbunătățiți izolarea fonică și izolarea termică a ușii din față. Prin urmare, această opțiune de izolare va fi cea mai bună pentru persoanele care trăiesc în zone zgomotoase.

Unii producători oferă clienților lor truse speciale concepute pentru tapițarea frunzei ușii cu dermatină. De obicei, un astfel de set constă din dermatină în sine, izolație, benzi decorative și cuișoare speciale. Prin urmare, fiecare cumpărător poate achiziționa atât un kit gata pregătit, cât și să îl formeze singur.

Instrumente necesare

În plus față de izolarea și dermatina în sine, veți avea nevoie și de: o bandă sau o riglă de contor, un creion, foarfece, o capsator, cuie decorative, un ciocan, lipici, un fir subțire subțire, colțuri metalice, benzi decorative, clește, o șurubelniță, pince.

Dintre instrumentele de mai sus, departe de toate pot fi necesare, totul depinde de modul în care se va realiza tapițeria - în mod obișnuit sau cu desenul. În orice caz, toate instrumentele trebuie pregătite în avans și așezate lângă locul de lucru.

Opțiuni de model

Căptușeala decorativă a frunzei ușii permite nu numai să-și schimbe aspectul, ci și să o facă mai atractivă și mai neobișnuită.

Astăzi, experții identifică mai multe varietăți principale ale unor astfel de desene:

Tapițerie obișnuită folosind role speciale de platou. Cu această metodă, desenul, sau mai bine zis, marginea acestuia, este disponibil doar la marginile ușii, restul suprafeței fiind perfect plat și neted.

Un alt model simplu, care constă în garoafe, instalate în diagonală de la dreapta la stânga și invers. Un astfel de desen este realizat destul de rapid și arată cel mai bine pe nuanțele întunecate ale ușilor.

Un model simplu, dar în același timp elegant și nu tocmai obișnuit, care constă din trei ornamente separate. Pentru a-l efectua, va trebui să utilizați nu numai cuișoare, ci și role speciale sau aplicații din mai multe benzi de dermatină.

Această cifră, din nou, constă din două. Primul constă în tăierea pe întregul perimetru al ușii cu garoafe, iar cel de-al doilea este situat în centrul frunzei ușii și constă din mai multe romburi mici care alcătuiesc un rombo central.

Un alt exemplu de model frumos, dar simplu, format dintr-un singur romb care acoperă întreaga foaie a ușii.

Există, de asemenea, o mulțime de opțiuni pentru desene care vă vor ajuta să decorați și să vă evidențiați ușa pe fundalul altor frunze de ușă. Fiecare model propus este realizat folosind diferite știfturi, file, role și aplicații. Dacă aveți inspirație creativă, răbdare și perseverență, puteți recrea aproape orice ornament pe acest material. Principalul lucru este să vă asigurați că toate materialele necesare sunt la îndemână.

Pentru a nu fi dezamăgit de lucrările efectuate, înainte de a desena cu cuișoare și de a le atașa de dermatină, trebuie doar să aranjați modelul cu un creion și nasturi și să evaluați aspectul acestuia. În această etapă, dacă ceva nu vi se potrivește, puteți reface cu ușurință toată lucrarea fără consecințe asupra materialului.

Tapițeria produsului de intrare: faceți pas cu pas

Dermatina poate fi decorată cu o foaie de ușă din lemn și metal. În fiecare caz, există nuanțe în prestația muncii. Prin urmare, avem în vedere mai detaliat cum să potriviți corect foaia ușii în fiecare caz.

Primul pas este calcularea cantității necesare de dermatină. Cantitatea sa trebuie să fie cu 15 cm mai mult pe fiecare parte decât partea corespunzătoare a ușii. Dacă se vor face role, atunci pentru unul dintre ele va fi necesară o bucată din acest material, 15 cm lățime și atâta timp cât cele două lungimi ale ușii în sine. Nu uitați că acest calcul este dat pentru fabricarea unei role.

Dimensiunea izolației este egală cu dimensiunea frunzei ușii, dar trebuie avut grijă pentru ca grosimea acesteia să nu depășească doi centimetri. Numărul de garoafe decorative va depinde de disponibilitatea modelului și de aspectul acestuia. Numărul exact poate fi găsit studiind detaliat desenele.

Ușa de lemn

Este necesar să scoateți ușa din balamale și să o așezați pe o suprafață orizontală plană. De asemenea, este necesar să eliberați pânza de mânere, suporturi și încuietori. Toate aceste detalii vor interfera cu procesul.

Acum puteți forma o rolă. Acest lucru se face imediat pe ușă. Pentru a face acest lucru, opriți turniquetul de pe izolație și așezați-l în mijlocul pânzei. O astfel de bandă este atașată la toate marginile ușii, adică pe patru laturi. Trebuie avut mare grijă pentru ca grosimea rolei să fie aceeași peste tot.

După ce role este așezat și fixat cu o capsator, este necesar să se stabilească izolarea pe frunza ușii și să se acopere cu dermatină deja deasupra. În acest caz, acoperirea superioară ar trebui să fie mai întâi fixată în jurul perimetrului și numai atunci va face desenul, dacă va fi, desigur.

Puteți face ruloul separat și numai apoi îl puteți atașa pe fruntea ușii. În acest caz, baza este atașată la ușă cu o marjă pe role, apoi izolarea și dermatina în sine sunt așezate și deja la final se formează role.

Diferența dintre aceste două metode constă în faptul că în primul caz ruloul în sine nu este practic vizibil, iar în cel de-al doilea caz este clar vizibil pe ușă. Metoda specifică formării sale depinde de preferințele personale.

Există, de asemenea, o opțiune pentru acoperirea ușii de lemn de intrare cu un dermatin și fără a face role. În acest caz, cu cuie sau capse, baza este mai întâi atașată pe frunza ușii, apoi este așezată izolația și după aceea dermatina însăși este atașată. Rolele de pe foaia ușii pot îmbunătăți izolarea și izolarea fonică a ușilor, precum și reduce nivelul de zgomot atunci când sunt trântite.

După finalizarea tuturor lucrărilor, este necesar să instalați tot hardware-ul ușii în loc și să reasigurați ușa în cutie.

Foaie de ușă metalică

Diferența cheie în acest caz este că toate materialele nu vor fi lipite pe foaia ușii, ci lipite. Același lucru este valabil și pentru garoafe, cu ajutorul cărora se va realiza modelul. Acestea vor trebui să se lipească de dermatină folosind o bază adezivă specială.

Succesiunea acțiunilor în sine este următoarea:

Leave a Reply