Asistent Material

Cum se instalează o lampă de punct în plafonul stretch. LED-uri LED-uri LED-uri generale: Selecție și instalare Instalarea lămpilor de gheață industrială

by Cristian Rusu
September 05,2023

Când am conceput să fac reparații pe hol, atunci una dintre primele întrebări care au apărut a fost întrebarea de a alege tipul de finisaj de plafon și care setă de lămpi de plafon. Având mulți ani de experiență în exploatarea plafonului stretch în baie și camera de zi de la PVC, pentru o lungă perioadă de timp pentru a alege aspectul tavanului. Am decis să instalez plafonul stretch PVC, datorită numeroaselor sale avantaje, comparativ cu alte tipuri de finisaje de plafon.

Despre corpurile de iluminat de tavan trebuiau să se gândească puțin. Pe de o parte, am vrut să stabilim lămpi moderne de plafon cu LED-uri, iar pe de altă parte, un set de corpuri de iluminat de casă și sconturi a fost atârnat în hol, realizat de mâinile lor. Mi-a plăcut și să fac parte cu candelabru, nu am vrut să mă deschid cu scoosul.

În cele din urmă, a fost găsită o soluție de compromis, candelabru și vărsat la intrarea pe hol pentru a pleca să stea în locurile anterioare, iar în holul holului, unde a fost agățată pe perete pe perete, lămpi punctuale încorporate în Plafonul stretch.

Înainte de a instala plafonul de tensiune, este necesar să deschideți cablajul și să deschideți firele, este necesar să se dezvolte un circuit electric, pe baza tipului și numărul de lămpi, tipul de becuri și puterea lor.

Selectarea unui bec pentru o lampă de plafon încorporată

Înainte de a achiziționa lampa construită în tavanul suspendat, trebuie să selectați tipul de becuri de lumină și să determinați cantitatea necesară care oferă o iluminare suficientă a camerei. În prezent, patru tipuri de lămpi sunt folosite pentru a se potrivi în tavan, diguri, halogen, compact (sunt numite și lămpi de economisire a energiei sau LED-uri) și LED-uri. Fiecare tip de becuri de lumină are propriile sale avantaje și dezavantaje, în plus afectează distanța minimă dintre orizontul instalării tavanului suspendat și staționar, care în camere cu plafoane joase este un factor determinant.

Profitând de tabelul de mai jos, puteți efectua cu ușurință alegerea optimă a tipului de becuri de lumină pentru plafonul suspendat, pe baza cerințelor și condițiilor de frontieră.

Tabel pentru a selecta un tip de becuri pentru încorporate în tavanul suspendat de lămpi Specificatii tehnice Tipul lămpii. Incandescenţă Halogen Economie de energie LED Distanța minimă dintre plafoanele principale și suspendate *, cm 10-12 5-6 10-12 5-6 Tensiune de alimentare, în 220 12, 220 220 12, 220 Fluxul de lumină *, LM / W 10-15 15-20 50-70 80-120 Putere maximă *, w 40 40 40 7 Temperatura de culoare, ° K 2700 3000 2700, 3300, 4200, 5100, 6400 2700, 3300, 4200, 5100 Serviciul de viață *, oră 1000 4000 8000 70000 Preț Foarte jos Scăzut In medie Înalt

Parametrii tehnici marcați * pot diferi într-o direcție mare sau mai mică, în funcție de proiectarea lămpii și a becului, puterea becului, producătorul, tipul de tavan suspendat. De exemplu, plafoanele de întindere din PVC se tem de încălzirea mai mult de 60 ° C, acest lucru este limitat la puterea admisă a becurilor din corpurile de iluminat încorporate.

Trebuie remarcat faptul că lămpile cu halogen calculate pe tensiunea de alimentare de 12 V și 220 V sunt foarte sensibile la depășirea tensiunii de alimentare și, adesea, arde din acest lucru. Pentru lămpile cu halogen la 12V, este necesar un transformator de coborâre sau o sursă de alimentare (adaptor), pentru care nu trebuie să fiți uitat, în cazul instalării unui plafon suspendat fără acces la spațiul de interpostil, furnizați un loc special pe peretele.

Mai multe informații despre lămpile cu incandescente și halogen, economisirea de energie, LED-urile pe care le puteți obține vizitând pagina site-ului special dedicată acestuia.

Calcularea puterii și a numărului de lămpi

Puterea lămpilor depinde de dimensiunea camerei (zonă, înălțime și formă), culorile pereților și mobilierului, scopul camerei și preferințele proprietarului. Cineva iubește o lumină strălucitoare, iar căldura cuiva, lumina împrăștiată a unei luminozitate mică.

Calculul precis al puterii și numărul de lămpi, ținând cont de toți factorii pentru a îndeplini aproape imposibil. Pentru un calcul estimat, puteți utiliza datele de iluminare prezentate în tabel, datorită căreia, luând în considerare fluxul luminos în funcție de tipul de bec, poate fi determinat cât de mult și modul în care puterea trebuie instalată în camera lămpi, în funcție de tipul său.

Tabel pentru calcularea puterii și a numărului de lămpi în funcție de tipul de cameră Vizualizarea camerei Puterea necesară pentru iluminare 1m 2 camere

În funcție de tipul de lampă Incandescenţă Halogen Economie de energie LED Copiii 40 30 10 5 Bucătărie 30 25 7 4 Camera de zi, baie, baie 25 20 6 3 Dormitor, hol de intrare, coridor 20 15 5 2 Premisele de utilitate 10 7 2 1

Luați în considerare un exemplu al calculului, pe care l-am făcut pentru coridorul holului. A fost planificată instalarea lămpilor punctate cu plafon cu LED-uri. Forma coridorului este litera t cu zonele de secțiuni de 2,8 m 2 și 4,5 m2. Suprafața totală a coridorului a fost de 7,3 m 2. Calculați puterea necesară a lămpilor 7.3 × 2 u003d 15,6 W. Deoarece înălțimea plafoanelor a fost de 2,75 m, iar pereții au fost planificați să picteze în crema cremă, luând în considerare forma complexă a coridorului, atunci soluția optimă va fi instalarea a patru lumini punctate cu lămpi cu LED-uri instalate În ele cu o rezervă mică, cu o capacitate de 5,5 W, 220 V alimentare cu Pincolt GU5.3. Baza de prindere pentru plafoanele suspendate este bună deoarece are dimensiuni mici, ceea ce este important cu o înălțime mică a spațiului interpolar.

Pe pereții din coridor înainte de repararea a atârnat poze ale artiștilor care au fost planificați după încheierea reparării de a pleca în locurile anterioare. Prin urmare, luminile cu LED-uri de lumină albă au fost alese pentru reproducerea culorilor nedeclarate, 4000 K. Temperatura de culoare, dacă aveți nevoie de lumină caldă, trebuie să alegeți o lampă a temperaturii de culori de 2700 K.

Trebuie remarcat faptul că lămpile de plafon încorporate în incintă nu sunt întotdeauna adecvate ca singura sursă de lumină. Un scor mult mai bun poate fi obținut prin aplicarea luminilor de perete suplimentar sau a lămpilor desktop în zona de lucru sau odihnă. În acest caz, puterea lămpilor din lămpile de tavan poate fi redusă.

În prezența lămpilor de iluminare locală, este foarte posibil să abandonați complet lămpile încorporate în tavanul suspendat, înlocuindu-le cu o lumină de tavan cu o panglică LED. Deci, în rezolvarea problemei de iluminare a sediului apartamentului există unde să se întoarcă în jurul fanteziei creative.

Selecția sârmei pentru lămpi electrice de cablare

Pentru a pune cablajul de alimentare a patru lămpi selectate cu o putere totală de 22 wați, orice sârmă electrică este adecvată, în izolație dublă, destinată unei instalații de lansare. Sârma dublă de cupru multi-umedă este cea mai potrivită, de exemplu, un tip de 2 × 0,75. Nu ne putem gândi la secțiunea transversală a vehiculului, deoarece curentul maxim nu va depăși 0,1 A.

Când se utilizează la lămpi de plafon, trebuie calculate lămpi cu halogen pe 12 în secțiunea de sârmă. Un astfel de bec cu o capacitate de 60 W consumă curentul 5 A. și dacă vor exista zece becuri pentru iluminat, curentul de consum va fi de 50 A.

Selectarea și dispozitivul unei lămpi de plafon încorporate

Gama de lămpi de plafon încorporat în orice magazin de iluminat este imensă, dar acestea sunt la fel în același mod și diferă numai de tipul de tăieturi al carcasei și de decorațiuni suplimentare. În unele modele ale corpurilor de iluminat încorporate, este posibil să se schimbe direcția fluxului luminos în limitele mici.

Din moment ce trebuia să subliniez coridorul, alegerea a căzut pe cea mai ușoară vedere a lămpii încorporate, care avea, de asemenea, un cartuș de bază.

Orice lampă de plafon încorporată constă dintr-o carcasă reprezentând un inel de profil curat cu plăcuțe pentru fixarea a două izvoare cu urechi. În funcție de tipul și puterea becurilor, carcasa de iluminat este diametru diferită și poate fi absentă, cum ar fi lampa din fotografia de mai sus sau un cartuș electric este instalat, ca regulă, E14.

Un loc special este ocupat de lămpi punctate cu LED-uri, în care LED-urile sunt instalate direct în carcasă de pe placa de circuite imprimate.

Becul de lumină dintr-o astfel de lampă nu mai este înlocuit și, în cazul eșecului său, este necesar să se schimbe lampa în întregime sau să caute LED-uri de înlocuire. Există astfel de lămpi scumpe.

Lămpile fără cartușe pentru fixarea becului în carcasă servește ca un arc sub formă de inel tăiat.

Becul este introdus în cazul lămpii și fixat datorită faptului că inelul de arc, stoarcerea, este inclus într-o canelură special făcută în cazul. O astfel de lampă este potrivită pentru instalarea ambelor becuri cu halogen și a LED-urilor. În cazul înlocuirii becurilor cu LED sau înapoi, trebuie să uitați să verificați ce fel de tensiune de alimentare sunt calculați.

Pentru a fixa lampa de plafon, în tavanul suspendat, indiferent de tipul său, o gaură este tăiată într-o anumită locație de tavan, un ușor mai mic decât diametrul exterior al flanșei corpului lămpii este tăiat.

Urechile izvoarelor sunt înmânate reciproc într-o asemenea măsură încât trec la gaura tavanului. Urechile vin în gaura tavanului și sunt eliberate. Pe baza suprafeței interioare a tavanului suspendat al urechilor, lampa este trasă la flanșă la suprafața inferioară a tavanului suspendat și astfel fixează lampa.

Un astfel de design simplu al corpului de iluminat de tavan vă permite să ascundeți elementele de fixare și să îndepărtați cu ușurință lampa, dacă este necesar. Este suficient să luați pentru baza lămpii și să o trageți în jos.

După instalarea casetei de iluminat pe tavanul suspendat, firul este realizat prin acesta și este conectat utilizând blocul de borne la cartuș. Cartușul este pus pe baza becului, becul este introdus în carcasa corpului de iluminat și este fixat de arcul expatriat.

Diagrama electrică de cablare

Pentru luminile de plafon punct

Înainte de începerea instalării plafonului suspendat, după selectarea tipului de becuri, calculul puterii lor, numărul de lămpi și punctele de instalare, se dezvoltă schema de cablare electrică. La dezvoltarea unui circuit electric, este necesar să se ia în considerare punctele și metodele de conectare a firelor între ele și cu lămpile.

Deoarece pereții au ieșit deja din perete, la care lampa de perete a fost conectată anterior, atunci lămpile de tavan au fost rezolvate pentru a se conecta la aceste fire. Instalarea unui plafon întins suspendat din PVC a fost planificată și firele au fost publicate mai sus nivelul tavanului stretch și, prin urmare, accesul la locurile de conectare a firului după montarea plafonului nu va fi. Prin urmare, toate conexiunile de sârmă au fost rezolvate pentru a efectua cea mai fiabilă metodă, o răsucire, urmată de lipirea lipirii plumbului de staniu. Punctele de ambalaj au fost observate pe circuitul electric.

Când alegeți un loc pentru a instala lămpi și candelabre în camere în care există un televizor sau un computer, nu trebuie să uitați că unghiul de cădere a luminii este egal cu unghiul de reflecție. Luând în considerare acest lucru, lămpile trebuie să fie instalate în locuri care exclud reflexia lor pe ecranul monitorului, astfel încât să selectați punctele de instalare ale lămpilor, este necesar să se ia în considerare modul în care va fi plasat mobilierul, în care se află televizorul sau computerul monitorul va fi instalat.

Când selectați becurile de pe tensiunea de alimentare de 220 V, nu va fi necesară instalarea de dispozitive suplimentare. În cazul utilizării becurilor de la tensiunea de alimentare de 12 V, este necesar să se furnizeze un loc de instalare a transformatoarelor sau adaptoarelor, luând în considerare dimensiunile lor generale și accesul la acestea pentru întreținere sau reparații.

Atenţie! Înainte de conectarea luminilor de plafon, pentru a elimina șocul electric, este necesar să dezactivați cablajul. Pentru a face acest lucru, opriți întrerupătorul de circuit corespunzător în arborele cu came și verificați fiabilitatea opririi utilizând indicatorul de fază.

Instalarea cablurilor

pentru a conecta luminile de plafon

După achiziționarea lămpilor, definițiile instalării acestora, achiziționarea de materiale și configurația pot fi pornite cu instalarea cablajului.

Instalarea cablajului pentru conectarea corpurilor de iluminat poate fi efectuată în orice etapă a reparației camerei, până la instalarea plafoanelor suspendate. Dar când reparați pereții în hol, sa dovedit că lumina de la lampa existentă nu a fost suficientă. Prin urmare, instalarea cablajului a trebuit să fie efectuată mai întâi și la cablajul electric pentru iluminare, conectați cartușele temporare cu becuri de economisire a energiei.

Înainte de a monta firele, este necesar să se desemneze site-urile de instalare ale lămpilor de pe tavan (în fotografie sunt cercuri) și punctele de montare ale firelor. Fire, pentru a exclude ciupit, în funcție de rigiditate, sunt fixate în incremente de 40-50 cm.

Pentru a asigura fire pe tavan și pereți, există cleme de diblu speciale (în fotografie pe stânga) și paranteze de unghii (în fotografia din dreapta) de diferite dimensiuni. Pentru a fixa firul, o clemă de diblu pe perete trebuie să găurați o gaură, purtați o gheare de diblu pe fir și scorând un diblu în gaură. Pentru a fixa firul suportului de unghii, trebuie să-l apăsați cu firul pe perete și să înscrieți un cui. Potrivit pentru montarea firelor și cablurilor pe lemn, plastic, tencuială.

Tăierea în beton înclinat la tavan se suprapun parantezele unghiilor pot cădea și stau pe panza PVC. Prin urmare, acest tip de fixare a fost aruncat. Dowel-Khomutov nu a fost la îndemână, sa dovedit, prin urmare, a aplicat o modalitate simplă și fiabilă de fixare a firelor de pe perete folosind o clemă din tubul clorvinil. O gaură este forată în tavan, un diblu este înfundat în ea, scaunul diblu prin orificiul făcute în cabană. Deoarece greutatea firului este neglijabilă, atunci orice autosuficiență și un diblu de dimensiuni cele mai mici sunt potrivite.

Efectuarea unui ham pentru cablare

Corpuri de iluminat de tavan

Deoarece cablarea electrică pentru lămpile de tavan după instalarea plafonului stretch va fi inaccesibilă pentru întreținere și reparații, toate conexiunile de sârmă din spațiul interpolar trebuie să fie efectuate extrem de fiabil. De obicei, compușii sunt efectuați utilizând blocuri terminale, cum ar fi Wago. Dar cea mai fiabilă vedere a conexiunii fire este lipirea, această metodă am folosit.

Pentru a minimiza cantitatea de lucru la înălțime sub tavan, a fost făcută în avans cablajul, care va fi fixat numai pe plafon și se conectează la cablajul gospodăriei.

Pentru a determina lungimea cablului cablajului și a punctelor de rotire pe marcajul efectuat anterior pe tavan, au fost măsurate distanțele dintre firele pentru conectarea și instalațiile lămpilor. Rezultatele măsurătorilor au fost aplicate imediat circuitului electric, care a fost montat simultan electric.

Hamul făcut a fost dintr-un fir catenei de cupru cu izolație dublă (ea a trăit cu fir de mătase și acoperită cu policlorvinil). Pentru confortul firului au fost costume între ele într-un pigtail.

După îndepărtarea izolației din fire, au fost livrate. În cel de-al doilea compartiment al coridorului, firele erau la ramură. Prin urmare, firele au fost, au răsucite pereche și puse pe schimbare. Rețineți că pentru a crește fiabilitatea izolației, locațiile firelor au fost realizate cu o schimbare reciprocă.

Firele din fața conexiunii au fost tuburile izolatoare, care, după capătul lipirii, au fost mutați la locul de conectare. Pentru a elimina deplasarea tuburilor izolatoare, acestea au fost fixate pe ambele părți așezate strâns pe firele de cammboli. În combinație cu deplasarea locurilor de legătură, această metodă de izolare a garantat fiabilitatea cablajului. Firele izolatoare pot fi efectuate utilizând o bandă izolatoare obișnuită. Pentru a nu fi confundat pe Cambricks, a fost aplicată marcajul.

O mică parte a cablajului cablajului atunci când flexați fasciculul transversal a trecut sub nivelul tavanului suspendat. Acest complot de cabluri a trecut sub tencuială. Pentru fiabilitatea izolației, tubul policlorial a fost îmbrăcat suplimentar pe el.

După ce hamul a fost fixat pe tavan, este timpul să-l conectați la cablajul apartamentului. Pentru a face acest lucru, lungimea conductorilor de ieșire din peretele firului dublu a fost tăiată cu o schimbare. Deoarece firul era vechi, izolația era grosieră și, pentru a nu deteriora venele, a fost îndepărtată într-un mod termic cu ajutorul unui fier de lipit. Venele au fost curățate și livrate de lipire, au tuburi izolante.

Rămâne să apăsați capetele cablajului pe venele firului de rețea, suptând lipirea și purtați tuburi izolatoare. Datorită tehnologiei de forfecare a conexiunilor de sârmă, sunt necesare tuburi aproape pentru siguranța umană și estetica. Din întâmplare, firele cablajului electric nu se pot conecta unul cu celălalt.

Situsul de conectare este suspendat folosind o clemă cu șurub auto-atingerea tavanului. Stabilirea cablurilor pentru lămpile de plafon spot se termină.

Cartușele electrice temporare în locurile viitoare a lămpilor de puncte utilizând blocuri terminale sunt conectate, becurile sunt înșurubate și pot continua să se repare.

Instalarea lămpii cu LED-uri de tavan

pe plafonul stretch PVC

Cele de mai sus descrie tehnologia de instalare a luminilor de tavan, inclusiv a LED-ului, pe orice tavan suspendat, o construcție rigidă, cum ar fi gips-carton, tavanul de grabă sau Armstrong. În cazul instalării unei lămpi de tavan pe un plafon întins din PVC sau din alt material plastic, este necesar să se instaleze o fixare suplimentară, altfel plafonul va fi sub greutatea corpurilor de iluminat.

În aceste scopuri, sunt disponibile fitinguri speciale. În fotografie, platforma universală (rampă) pentru luminile punctului de fixare. Platforma are o formă conică, a căror suprafață este pașii.

Pentru a se potrivi cu diametrul dispozitivului de fixare a platformei sub vedere specifică a lămpii de plafon, cuțit suficient de ascuțit pentru a tăia pașii suplimentari de la con.

Platforma este atașată la plafonul principal folosind o bandă perforată din oțel. Segmentul panglicului lungimii necesare este rănit din rulou și tăiat cu foarfece pentru metal.

Pe platforma de fixare a chiuvetelor de bandă există două platforme cu găuri. Dacă nu există o lungime scurtă de sine, atunci puteți să vă întoarceți lung. Partea sa proeminentă trebuie îndepărtată de partea laterală.

Supapa pentru lămpile de puncte este înșurubată la tavan, becurile cu LED-uri sunt conectate. Totul funcționează, trebuie să eliminați becurile luminoase și puteți începe instalarea plafonului stretch.

După ce plafonul stretch este setat, treceți la instalarea lămpilor. Pentru ca filmul PVC să fie rupt și nu a încălzit, înainte de a face o gaură în el, un inel izolator termic special este lipit cu adeziv special în locul său.

Pe cercul interior al inelului cu un cuțit ascuțit, filmul este tăiat, cartușul este preluat și platforma este rezervată. Panglica perforată este ușor deformată, iar tavanul începe, deci este ușor să ajustați înălțimea și locul poziției platformei în planul orizontal.

Instalarea lămpii de plafon de pe platformă va oferi o funcționare fiabilă, elimină stagnarea plafonului stretch și le deteriora datorită excesului de încălzire atunci când utilizați becuri de halogen.

În fotografie, vedeți rezultatul final al instalării luminilor de plafon în plafonul stretch.

În timpul reparării holului a existat o întrebare despre alegerea luminilor de plafon. Aspectul tavanului nu a trebuit să aleagă, deoarece am avut experiență în lucrul cu un plafon întins. A fost selectat un plafon stretch, din film din PVC. Trebuia să mă gândesc la ce lampă să se instaleze pe tavan. Am vrut să am lămpi frumoase moderne și, în același timp, nu am vrut să ne împărtășească cu candeline de casă și pe sconturile agățate în hol.

Alegerea a fost făcută. Candelabrul și sconcei au rămas pe tavan în hol, dar pe coridor am decis să cumpăr lămpi de puncte, pe măsură ce peretele agățat pe perete. Înainte de a monta plafonul stretch, ar trebui să întindeți firele. Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți un desen al circuitului electric, care include numărul de lămpi, tipul de becuri, puterea lor.

Selectarea unui bec pentru o lampă de plafon încorporată

Până în prezent, 4 tipuri de lămpi au primit larg răspândite:

Incandescent;

LED;

Halogen;

Compact (economisire de energie).

Fiecare tip are ambele părți pozitive și negative. În plus, atunci când alegeți lămpile, parametrii lor trebuie luați în considerare, cum ar fi distanța dintre plafonul staționar și suspendat. La tabelul de mai jos, puteți afla caracteristicile lămpilor, alegeți cele necesare pentru plafonul dvs.

Tabel pentru a selecta un tip de becuri pentru încorporate în tavanul suspendat de lămpi Specificatii tehnice Tipul lămpii. Incandescenţă Halogen Economie de energie LED Distanța minimă dintre plafoanele principale și suspendate *, cm 10-12 5-6 10-12 5-6 Tensiune de alimentare, în 220 12, 220 220 12, 220 Fluxul de lumină *, LM / W 10-15 15-20 50-70 80-120 Putere maximă *, w 40 40 40 7 Temperatura de culoare, ° K 2700 3000 2700, 3300, 4200, 5100, 6400 2700, 3300, 4200, 5100 Serviciul de viață *, oră 1000 4000 8000 70000 Preț Foarte jos Scăzut In medie Înalt

Specificațiile pot avea o diferență față de datele din tabel. Depinde de tipul de lampă, design, tipul de plafon. De exemplu, există plafoane care se tem de încălzirea a mai mult de 60 de grade. Aceasta limitează alegerea lămpii.

Lămpile cu halogen se tem de picăturile de tensiune, astfel încât acestea ard adesea. Acestea sunt calculate pe tensiunea celor 12 V și 220 V. Lămpile care funcționează la 12V necesită un transformator de scădere, sursa de alimentare. Prin urmare, la instalarea unor astfel de lămpi, nu uitați de spațiul din perete sau în tavan sub instalarea acesteia.

Calcularea puterii și a numărului de lămpi

Când alegeți puterea lămpii, ar trebui să luați în considerare dimensiunea camerei, culoarea mobilierului. Selectați lampa rezultă din gustul său. Cu ajutorul mesei, puteți afla ce putere a lămpilor va avea nevoie. Calculele au fost realizate pe baza valorilor fluxului luminos, tipului lămpii.

Tabel pentru calcularea puterii și a numărului de lămpi în funcție de tipul de cameră Vizualizarea camerei Puterea necesară pentru iluminare 1m 2 camere

În funcție de tipul de lampă Incandescenţă Halogen Economii de energie LED Copiii 40 30 10 5 Bucătărie 30 25 7 4 Camera de zi, baie, baie 25 20 6 3 Dormitor, hol de intrare, coridor 20 15 5 2 Premisele de utilitate 10 7 2 1

În coridorul a planificat instalarea lămpilor de puncte. Iată calculele produse.

Coridorul arată ca o literă T. zona unui complot de 4,5 m 2, 2,8 m 2. Suprafața totală este de 7,3 m 2. Puterea necesară a lămpilor ar trebui să fie de 15,6 wați (7,3? 2). Înălțimea plafoanelor din cameră este de 2,75 m. Pereții s-au gândit să picteze în culoarea cremă Brulee. Deoarece coridorul are o formă complicată, este necesar să se efectueze instalarea a 4 lămpi, ale căror lămpi vor avea o putere cu o margine de 5, W. Sursa de alimentare 220 V, PINCOLE GU5.3. O astfel de bază este populară din cauza dimensiunilor mici, ceea ce face posibilă instalarea în înălțimea scăzută a spațiului interfațocal.

Pereții coridorului au fost decorați cu picturi, care au fost planificate să plece după reparații. Pe baza acestui lucru, am ales o lampă albă, a cărei temperatură a culorii este de 4000 K. Dacă doriți să obțineți lumină caldă, veți potrivi lămpi care au o temperatură de culoare de 2700 K. Notă, iluminarea camerei nu întotdeauna constând din lumini de tavan. Este mai bine să reduceți puterea lămpilor și să puneți o pereche de perete pe perete.

Dacă există iluminare locală, plafonul poate fi aprins de panglica LED. Totul este limitat la fantezia ta.

Selecția sârmei pentru lămpi electrice de cablare

Pentru a alimenta 4 lămpi, orice fir cu izolare dublă este potrivit. Este mai bine să alegeți un cupru dublu de legătură cu o mulțime de live. De exemplu, PVS 2 * 0,75. Un rol important nu va reda o secțiune, deoarece curentul nu va depăși 0,1 A. Dacă lămpile cu halogen sunt utilizate de 12 V, atunci este necesar să se calculeze secțiunea transversală a firelor. O lampă care are o putere de 60 W consumă curent 5 A.

Selectarea și dispozitivul unei lămpi de plafon încorporate

Pe rafturile magazinului puteți găsi multe lămpi. Dar toți au același design și diferă numai la aspect. Unele modele au o funcție de schimbare a direcției fluxului luminos.

Deoarece am nevoie pentru a ilumina coridorul, au fost alese cele mai simple lămpi cu șasiul de bază.

Fiecare lampă are o carcasă care arată ca un inel curat și platformele cu un fixare sub izvoare cu urechi. De la tipul și puterea lămpii, forma sa depinde, precum și prezența sau absența unui cartuș (de obicei E14).

O nișă separată este ocupată de lămpi, ale căror LED-uri sunt plasate pe placa de circuite imprimate.

Când se ocupă, becul nu va fi înlocuit. Va trebui să schimbăm sau să schimbăm întreaga lampă sau să căutăm LED-uri. Da, și prețul său nu este prea mic. Corpurile de iluminat care nu au un cartuș Apăsați lampa cu un arc având o formă de inele tăiate.

Lampa este introdusă datorită faptului că inelul este stoarse și intră în canelura situată în carcasă. Această lampă este potrivită pentru lămpile cu LED-uri și halogen. Doar nu uitați de tensiunea de alimentare pe care lămpile le pot rezista. Pentru a fixa lampa în tavan, este necesar la localizarea lămpii pentru a face o gaură care va fi puțin mai mică decât diametrul exterior al flanșei corpului.

Urechile izvoarelor trebuie să fie divorțate într-o asemenea măsură, astfel încât să treacă în gaura făcută. Apoi le puteți lăsa să plece. Pe baza plafonului, au apăsat lampa la flanșă până se oprește, ceea ce permite lămpii să fixeze lampa.

După fixarea lămpii în tavan, tragem firul și conectați cartușul cu blocul de borne. Cartușul trebuie să fie pus pe bază, introduceți lampa în cazul lămpii și rupeți arcul, fixați-l.

Schema de cablare electrică pentru luminile de tavan la fața locului

Înainte de a monta plafonul, trebuie acordată atenție alegerii tipului de lămpi, numărului de lămpi, metoda locației lor, alegerea puterii. Pentru a face acest lucru, trebuie să dezvoltați un circuit electric. În timpul dezvoltării sale, metoda de fixare a firelor între ele și punctele în care sunt luate în considerare aceste cabluri conectate.

Din cauza peretelui pe care a fost amplasat lampa, firele au ieșit afară, vor fi folosite pentru a monta lămpile de plafon. De la instalarea accesului la plafon de tensiune la fire, acestea trebuie copiate cu un mod sigur. M-am oprit pe o răsucire cu un soldat de plumb de lipit. Aceste puncte sunt marcate în diagramă.

Dacă intenționați să găzduiți astfel de lămpi în camera în care este localizată computerul sau televizorul, trebuie să luați în considerare faptul că unghiul de cădere a fasciculului la suprafață este egal cu unghiul de reflexie. În consecință, astfel de lămpi nu pot fi plasate deasupra tehnicii, deoarece va fi decolorarea de pe monitor. Înainte de a planifica lampa, trebuie să luați în considerare amenajarea mobilierului și a echipamentelor în cameră.

Dacă lămpile sunt o jumătate de tensiune de 220 V, echipamentul suplimentar nu va avea nevoie, dar dacă au nevoie de 12 V, trebuie remarcat faptul că, sub sursa de alimentare a acestor lămpi, trebuie să faceți un loc care să aibă acces gratuit la întreținere .

Instalarea cablurilor pentru lămpi de tavan de conectare

După achiziționarea tuturor lămpilor și firelor necesare, puteți continua să lucrați.

Cablarea poate fi montată în orice etapă a lucrărilor de reparații. Chiar înainte de a instala plafonul stretch. În timpul reparării pereților, lumina sa dovedit a fi diminuată. A trebuit să conectez cartușele temporare în care au fost înșurubate lămpile de economisire a energiei.

Înainte de a monta firele, selectați și desemnați locația lămpilor. În fotografie sunt marcate cu cercuri. Pentru a exclude firele de fire, le fixa cu un interval de 40-50 cm.

Pentru a fixa firele, puteți utiliza cleme de diblu (fotografii stângi) sau brațe de unghii (dreapta), având dimensiuni diferite. Dacă instalarea se efectuează printr-un diblu - o clemă, gătiți o gaură în perete, puneți pe clema și scorați un diblu în perete. Pentru a fixa firul cu un suport de unghii, apăsați firul la perete și scorați garoafele. Această instalare este potrivită pentru fixarea firelor la tencuială, lemn, plastic.

Capsele de unghii sunt rele, deoarece cuiul poate cădea și firul va sta pe tavan. Acest suport a fost imediat aruncat. Khomutov nu a găsit acasă. Prin urmare, am aplicat cel mai simplu mod care se bazează pe fixarea firului pe peretele cromatului din tubul clorvinil. Pentru a face acest lucru, găuriți o gaură în tavan, scor un diblu. Tubul se întoarce în jurul firului și fixați cu orice șurub de auto-atingere.

Producția unui ham pentru corpuri de iluminat electric de plafon

După montarea plafonului, accesul la cablare va fi limitat. Prin poet, conexiunea firelor trebuie efectuată calitativ. Cel mai adesea, firele sunt conectate la blocul terminalului, să spunem "Wago". Cu toate acestea, cea mai fiabilă cale este lipirea. Am aplicat-o.

Pentru a minimiza lucrarea sub tavan, hamul a fost făcut în prealabil. Acesta va rămâne doar pentru a atașa la plafon și se va conecta la cablajul principal. Pentru a afla lungimea firelor, este necesar să se efectueze măsurători între fixarea lămpilor. Rezultatele măsurătorilor au fost făcute la sistemul electric, care a fost o instalație electrică.

Harnatul a fost realizat din fire multicore având o dublă izolare. Ea a trăit într-un astfel de fir acoperit cu policlorvin, înfășurat firul. Așa că a fost convenabil să lucrați, firele au fost răsucite în Pigtail.

Primul lucru din fire a fost îndepărtat izolat, ceea ce a făcut posibilă irigarea firelor de către lipitor. Cel de-al doilea compartiment al coridorului implică ramificarea firelor, așa că au fost răsucite și reglementate. Pentru a crește fiabilitatea izolării, locurile de lipit sunt deplasate reciproc.

Locurile de lipit sunt tuburi îmbrăcate care împiedică închiderea. Pentru a exclude mișcarea lor pe fire, acestea ar trebui să fie fixate de cammiks. A fost posibilă forțarea locurilor de lipit cu o bandă pentru izolare. Pentru a nu lua firele, cambridele au fost etichetate cu un marker. O parte a firului a fost amplasată sub tencuială. În acest loc, se speră un tub de clorură de polivinil.

Hamul a fost atașat la tavan. Este timpul să conectați firele cu cablajul principal. Pentru aceasta, firele care ies din perete au fost tăiate cu o schimbare. Deoarece firul este destul de vechi, locuitorii sunt grosier. Pentru a nu le deteriora, izolația a fost îndepărtată în mod termal, și anume fierul de lipit. Miezurile au fost protejate, conductele de petrol au fost livrate în continuare.

Sunt necesare tuburi pentru a proteja o persoană de la închidere. Firele nu vor putea atinge una la alta.

Un loc în care a fost făcută conexiunea este atașată la clema la tavan cu un desen auto. Totul, stabilirea firului este finalizată.

Cartușele temporare sunt conectate prin blocuri terminale, lămpile sunt înșurubate, puteți repara camera.

Instalarea lămpii cu LED-uri pe plafonul stretch PVC

Tehnologia de mai sus este potrivită pentru instalarea lămpilor pe o construcție rigidă, cum ar fi gips-carton sau un plafon de rack. Dacă instalarea lămpii este efectuată direct pe plafonul PVC, este necesar să se asigure locul de atașare la lămpi, altfel plafonul va fi salvat sub greutatea lor.

Meșteșuguri speciale pentru astfel de scopuri de pe piață. În fotografie puteți vedea rampa, adică montura pentru lampă. Platforma este realizată sub forma unui con, pe suprafața căreia se află pașii.

În fotografie puteți vedea rezultatul final al reparației plafonului, cu corpurile de iluminat instalate în el.

m. Novokhokhlovskaya.

Un maestru bun, un adevărat pro, sunt mulțumit de muncă) a instalat lămpile din bucătărie și coridor, am cumpărat condus și cu ce fel de conexiune complexă) a ieșit grozav și apropo, nu era costisitor Am fost foarte, foarte important deoarece bugetul a fost limitat. Igor recomandat, mulțumesc))

Servicii de comandă:

m. Orekhovo.

Respectul meu Electrician Alexandru, foarte mulțumit de rezultatul, a devenit așa în cameră cu aceste lămpi. Am ales LED-ul, astfel încât luminile erau mai mult și nu prea mult. Plafonul plăcii de gips carton, a trebuit să distribuie puncte, interpretul a sfătuit altceva, nu așa cum am vrut mai întâi. Și exact când era gata, a devenit clar - sa dovedit superba ... Frumusețe !!!

Servicii de comandă: Servicii de electrician. Instalarea lămpilor LED.

golitsyno.

În cele din urmă a găsit un electrician normal! A fost necesar să contactați imediat site-ul dvs. Sergey Viktorovich a pus lămpile în birou, am cumpărat că a condus să fie aprins rapid și lumina nu tremura. Mi-am oferit schema de plasare, dar maestrul tău a respins-o, a spus că iluminarea ar fi neuniformă, a sfătuit o altă ordine. Instalarea a fost efectuată la cheie, adică am făcut o cablare, comutatoare instalate. Prețul sa întâmplat, după cum sa convenit inițial. Recomandările mele.

Servicii de comandă: Servicii de electrician. Cablare. Instalarea lămpilor LED. Instalați comutatoarele.

stupino.

Căutam un electrician privat urgent, cel precedent a scăpat. Am cumpărat lămpi cu LED-uri, îmi plac mai mult. Yuri a efectuat instalația perfectă și cel mai important rapid. Pentru prețul în mod normal, nu mi-am amintit exact)) vă mulțumesc atât de mult!

Servicii de comandă: Servicii de electrician. Instalarea lămpilor LED.

Vizualizați încă

Instalarea lămpilor LED permite reducerea consumului de energie electrică de 10 ori, comparativ cu un bec electric simplu și pe o treime - cu orice alte lămpi fluorescente. În acest caz, astfel de dispozitive de lumină nu sunt încălzite.

Dispozitivele de iluminare cu LED-uri pot fi utilizate în diferite condiții. În calitate, astfel de iluminare depășește în mod semnificativ lămpile cu incandescență. LED-urile sunt o soluție ideală pentru decorarea unei case sau a unui apartament. Mulți dintre ele susțin opțiunea de control al luminozității luminoase. Este necesar în special pentru a economisi energie electrică cu un număr mare de lămpi.

Selectarea site-ului web al maeștrilor privați care efectuează instalarea lămpilor. Acest lucru poate fi atât dispozitive de iluminare încorporate, cât și de iluminare deasupra capului.

Înlocuirea lămpilor LED - ieftină, rapidă, eficientă

Înlocuirea lămpilor cu LED-uri de diferite tipuri și funcționalități se efectuează de către maeștrii noștri în regiunea Moscovei. Electricii efectuează instalarea și dezmembrarea echipamentului de iluminat atât în u200bu200bspațiul rezidențial, cât și în spațiul de birouri.

Pentru zonele mari există multe soluții pentru a optimiza iluminatul. Specialiștii noștri de resurse vor ajuta la alegerea opțiunii optime. După înlocuirea surselor de lumină obișnuite pe LED-uri, astfel de probleme rămân ca:

becuri de lumină;

zgomote publicate de limitatoare;

cheltuielile frecvente pentru achiziționarea și înlocuirea lămpilor.

Lucrările sunt făcute ca în bună credință. Serviciul are un fond de asigurare care va acoperi costurile dacă clientul va fi furnizat cu servicii de calitate scăzută.

Tarife pentru instalarea lămpilor cu LED-uri

Artiștii interpreți sau executanți, selectați la locul de joacă Uslug Lider, îndeplinesc întregul complex de lucru la un timp extrem de scurt. Demontarea și instalarea echipamentelor la cererea clientului sunt efectuate la sfârșit de săptămână.

Costul instalării lămpilor LED este evaluat de către reparații înșiși. Acesta vă va costa mai ieftin cu 20% - 40% decât în u200bu200bcompanie. Nivelul prețurilor de instalare rămâne democratic datorită faptului că site-ul ia doar o mică comisie pentru servicii intermediare. Apelul electrician este posibil în orice domeniu al Moscovei și regiunii.

Beneficiile proiectului includ o selecție atentă a interpreților. Toți experții sunt instruiți. Sistemul utilizează algoritmi automați pentru calcularea reputației lucrătorilor. Instalarea lămpilor cu LED-uri

Nivelul cererii de iluminare cu LED-uri este în continuă creștere, atât în u200bu200bzona industrială, cât și în zona rezidențială. Acest fapt este explicat prin faptul că instalarea corpurilor de iluminat LED reduce cantitatea de energie electrică consumată și, în același timp, pentru a evita influența dăunătoare a radiațiilor caracteristice altor tipuri de dispozitive de iluminat.

Funcționalitatea și siguranța funcționării acestor lămpi depind de cât de competentă a fost efectuată instalarea. Nu efectuați procesul de procesare sau încredere în meșteșugari incompetenți.

Pentru a asigura iluminatul cu drepturi depline, este necesară o abordare profesională cuprinzătoare a aranjamentului său. Vă recomandăm specialiștii companiei noastre. Vă puteți familiariza cu portofoliul de instalații electrice ale companiei "Servicii Leader" în secțiunea "Master".

Etape de etape de iluminat cu LED-uri

Pentru ca instalarea lămpilor LED pentru a asigura posibilitatea utilizării maxime a resurselor lor ușoare, fluxul de lucru trebuie să fie gândit cu atenție și pregătit.

Când alegeți lămpile, trebuie să luați în considerare:

scopul lor - perete, tavan, stradă, peisaj;

condiții de funcționare - interne, externe;

puterea dispozitivului.

Și dacă vorbim despre iluminarea dispozitivului în cameră, atunci zona sa este, de asemenea, luată în considerare, înălțimea și tipul de design al plafoanelor.

Spre deosebire de sursele tradiționale de lumină, dispozitivele LED pot fi plasate pe orice suprafață a camerei - în jurul perimetrului de tavan, podea sau încorporată în mobilier. Dar mai întâi este necesar să aducem cablajul. Prin urmare, este cel mai convenabil să se combine procesul cu lucrări comune de reparații. Mai ales dacă este planificată înlocuirea lămpilor pe LED.

Odată cu aranjarea iluminării cu LED-uri în tavanul suspendat, este foarte important să se asigure siguranța funcționării acestuia - pentru a aplica ondularea sau prelucrarea metalelor pentru montarea cablajului de alimentare, precum și a autovehiculului de protecție.

Specialiștii noștri vor fi bucuroși să stabilească lămpi cu LED-uri, precum și să efectueze rapid și eficient alte tipuri de lucrări electrice.

"Servicii Leader" - Lucrăm pentru dvs.

"Leader de servicii" - o companie care operează la Moscova. Activitatea noastră constă în performanța profesională a muncii cu care trebuie să vă confruntați cu viața de zi cu zi - reparații, gospodărie, instalații instalații electrice, etc. Lista completă este în secțiunea "Servicii și prețuri".

În statul Companiei - specialiști de înaltă clasă. Toți sunt cetățeni ai Federației Ruse, cu un grad ridicat de calificare profesională. Execuția aplicațiilor dvs. se efectuează în termen de o oră după depunerea acestora pe site.

Electricitatea de azi a devenit baza tuturor civilizațiilor umane în general și în special o persoană mică separată. Industrie, cultură, transport, viață - totul se bazează pe electricitate și închide cu încredere toate celelalte tipuri de energie.

Cu toate acestea, există în acest butoi uriaș de miere și o lingură echitabilă de gudron - costul tot mai mare al energiei electrice, abuzul consumatorului este insuportabil. O creștere constantă a costului resurselor energetice, necesitatea economiilor lor, problema acută a conservării naturii a forțat omenirea să utilizeze mai multe metode de reducere a costurilor de energie electrică, menținând în același timp eficiența.

LED-uri

O modalitate de a reduce costurile în secolul al XXI-lea este utilizarea pe scară largă a LED-urilor ca lămpi interne. Necomplicat în instalare, convenabil de utilizat, care nu detectează efectul dăunător asupra persoanei și a mediului, acestea vor deplasa, de asemenea, lămpile compacte de economisire a energiei chiar ieri. De exemplu, o lumină LED Iliezel 36W este capabilă să lucreze eficient pentru iluminatul intern al camerelor și birourilor de uz casnic. Designul exterior estetic, elegant, ieșirea luminii de performanță - 80 lm / W. Timp de lucru - treizeci de mii de ore.

Dispozitiv

Structura lămpii constă dintr-un complex de LED-uri care corespund puterii totale a unei lămpi convenționale, controlul circuitului electric, un carcasă din metal sau plastic cu un reflector. Lămpile cu condus de energie utilizate în viața de zi cu zi sunt echipați cu o bază convențională E14 sau E27. Ceea ce este convenabil să înlocuiți becurile incandescență convenționale anterioare. Numărul de LED-uri poate fi inegal - de la unul la întregul complex, combinat într-un lanț și conectat la puterea electrică de control printr-o sursă de alimentare electrică. O astfel de structură, de exemplu, are LED-uri de tavan.

Răcire

Deoarece LED-ul în timpul modului de lucru alocă o cantitate mare de căldură, cu siguranță trebuie să fie răcită. Betonate cu neutralizarea radiatoarelor de influențare a căldurii, care sunt îmbinate cu LED-uri. Cu toate acestea, este necesar să se acorde atenție acestuia în zona de a contacta LED-ul și radiatorul de răcire, un trecător special termic are un transfer de căldură bun. În caz contrar, cu supraîncălzirea regulată a elementului în cauză, timpul său de serviciu este foarte redus. Cu toate acestea, instalarea lămpilor LED ia în considerare aceste dezavantaje. În acest proces, totul este furnizat.

Specializare

Datorită setului de sarcini și diferențe în configurație, instalarea lămpilor LED este împărțită în mai multe tipuri:

liniar ordinar;

plafonul de uz casnic;

scoruri de perete;

putere industrială ridicată;

limturile de căutare sunt obișnuite și specializate;

executie subacvatică (pentru diferite tipuri de corpuri de apă);

controlere cu conduse (pentru crearea de dinamică a culorilor, în special, pe discoteci sau reprezentări de concerte).

Corpurile de iluminat pot include senzori de mișcare pentru a ridica semnificativ resursa LED-urilor care sunt utilizate numai la un moment dat când este necesar. Astfel de echipamente funcționează perfect în intrările de case, coridoare extinse de spațiu de birouri. Precum și în alte locuri în care iluminarea permanentă nu este o necesitate.

Lămpile finite sunt vândute, care sunt echipate cu radiatoare destinate LED-urilor existente. Dacă nu există suficiente abilități pentru o instalare independentă, puteți aplica soluțiile existente și puteți cumpăra, în special, dispozitivul LED pentru LED-uri echipate la domiciliu pe radiatoare. Ele sunt combinate în carcasă, care pot fi o decorare a fiecărui apartament. Cel mai adesea creează instalarea acestuia în funcție de tipul de lucrări de instalare este destul de simplu și ieftin.

Lampă liniară

Lămpi cu LED-uri liniare, încorporate din ce în ce mai ușor în clădirea electrică a clădirilor rezidențiale și a clădirilor industriale care joacă un rol tot mai mare în viața de zi cu zi. Ei au devenit un detaliu inseparabil al designului interior. Aceste dispozitive sunt utilizate pe scară largă la montarea plafoanelor de diferite tipuri, creând designul peretelui și unele elemente interioare.

Prin urmare, instalarea corpurilor de iluminat LED-uri liniare devine un fenomen masiv comun. O astfel de afecțiune apare din faptul că iluminarea bună joacă un rol serios în crearea unui microclimat confortabil în fiecare cameră. Iluminarea adecvată este necesară nu numai în ceea ce privește confortul ochilor, ci și să subliniem specificul și frumusețea stilului.

Lumina LED are o importanță deosebită:

plăci dezavantajele camerei, arătând cele mai bune avantaje folosind un punct mic de lumină;

sprijină designul luminii de fundal al camerei;

construiește o iluminare bună a cărților individuale și a rândurilor de cărți;

va oferi punctul culminant al zonei de lucru din bucătărie;

va aloca originalitatea fiecărei expoziții;

acesta poate străluci atât în u200bu200binteriorul, cât și dincolo de locurile industriale.

Cu ajutorul corpurilor de iluminat liniare montate, este posibilă realizarea celor mai originale idei ale designerului.

Lămpi de plafon.

LED-urile de iluminat corporale încorporate și panourile sunt înlocuite ca tot felul de lămpi pe lămpi fluorescente și alte tipuri de lămpi de uz casnic încorporate.

Avantajele principale ale iluminării clădirilor prin lămpi cu LED-uri și panouri vor fi:

economii semnificative de energie electrică și, prin urmare, o scădere a cheltuielilor lunare pentru energie electrică;

pe termen lung de muncă (până la cincizeci de mii de ore - este foarte și foarte mult, de fapt);

lipsa necesității de înlocuire constantă a lămpilor nealimentare, precum și interdicții legislative la un program special pentru eliminarea tehnologiei LED;

reducerea costului răcirii în timpul perioadei calde a anului.

Este necesar să se indice că instalarea lămpilor LED pe tavan, de regulă, oferă o luminozitate mai bună decât aceleași dispozitive cu lămpi fluorescente utilizate pentru spațiul de birouri. Datorită unei operațiuni mai eficiente, lămpile cu LED-uri vor cheltui energia de aproximativ o treime mai mică.

Un alt element important al dispozitivului este o sursă de alimentare. Este cel care oferă o ardere luminoasă și continuă a lămpii LED. Dacă utilizați surse de alimentare cu calitate scăzută, lampa poate clipi când arde, care este foarte dăunătoare pentru ochi. Acesta este așa-numitul efect strobe, care este utilizat în cluburile de noapte pe discoteci. Transformatorul de tip electronic este închis în sursa de alimentare, care este cel mai susceptibil la defecțiuni, dar are o dimensiune mică, care este foarte convenabilă pentru editarea ascunsă.

De asemenea, transformatoarele de tip inducție pot fi, de asemenea, încorporate. Aceste transformatoare sunt cele mai fiabile și au un preț mai mic în comparație cu transformatoarele electronice. Pentru transformatoarele de inducție, greutatea și dimensiunea ridicată sunt caracteristice. Realizarea ieșirii din cele de mai sus, radiatorul și sursa de alimentare trebuie să fie aleși în funcție de locul în care va fi instalat lampa.

Masterat de plecare din Moscova - gratuit.

Lămpile cu LED-uri sunt dispozitive promițătoare pentru iluminare practic în toate condițiile: externe sau interne cu temperaturi ridicate admise și scăzute mari.

Pluses de utilizare a lămpilor LED:

1. Viața acestei tehnologii este de aproximativ 8 ani (poate mai mult), în comparație cu lămpile fluorescente, atunci este de 4-16 ori mai mult;

2. inerția din instalația LED-ului este absentă, ceea ce este, de asemenea, important (adică lumina se aprinde imediat după pornirea și puterea completă);

3. Siguranța utilizării;

4. rezistență ridicată;

5. Dimensiuni mici, care vă permit să faceți sistemul de iluminare cel mai compact;

6. candelabru de tavan cu iluminare cu LED-uri nu pâlpâie;

7. radiații minime infraroșii și ultraviolete;

8. lipsește alocarea vaporilor de mercur;

9. Disiparea minoră a căldurii;

10. Lumina este trimisă la o sferă.

Ei se dezactivează instantaneu și pornesc fără inerție, care este caracteristică a altor lămpi, calitatea iluminării lor nu depinde de numărul și frecvența incluziunilor. Prin urmare, senzorii de mișcare pot fi instalați pe lămpile cu LED-uri stradale care vă permit să salvați cu succes energia electrică.

Lămpile cu LED-uri sunt împărțite în tipuri:

Liniar

- Tavan

- Montate pe perete

- Industrial

- Spotlights

- Execuția subacvatică (pentru bazine și fântâni)

- Controlere LED (pentru implementarea dinamicii de culoare, de exemplu, pe discoteci sau performanțe de concerte)

Instalarea lămpilor LED, la prima vedere, nu este nimic dificil. Și poate că este așa cum este, dacă aveți suficientă experiență și instrumentul necesar. Cu toate acestea, pentru un număr mare de persoane, instalarea lămpilor cu LED se dovedește a fi o sarcină foarte dificilă și este foarte des operarea acestui echipament depinde de ea.

Ce trebuie să știți despre instalarea lămpilor LED?

Instalarea lămpilor cu LED-uri va fi mai bună pentru a comanda în realele maeștri profesioniști care lucrează în compania noastră. Specialiștii noștri de înaltă calificare sunt întotdeauna: toate lucrările vor funcționa eficient și rapid, precum și de prețul foarte democratic. Pentru a rezolva sarcinile furnizate de client, sunt întotdeauna potrivite. Au o vastă experiență. Au tot ce este necesar pentru a lucra instrumentul.

Pentru a înlocui o lampă cu lampă dot, aveți nevoie de:

Opriți tensiunea în cameră sau în apartament;

- Scoateți cu grijă inelul de blocare care conține sticla de protecție;

- Ajungeți cu atenție lampa care a eșuat și o înlocuiește cu una nouă;

- Instalați geamul și fixați-l cu un inel de blocare.

Instrumentul necesar:

Lumini cu leduri;

- inele din plastic;

- Lesk (folosit pentru a stabili elemente de fixare);

- suspensii metalice;

- terminale;

- transformator;

- Cuțit.

Instalarea confuși a lămpilor cu LED-uri către specialiștii noștri cu înaltă calificare, puteți conta întotdeauna pe un rezultat de înaltă calitate, precum și o execuție rapidă a oricărei lucrări. Suntem pe toate tipurile de servicii oferite prin furnizarea obligațiilor de garanție obligatorie timp de un an. Ieșiți pe Maestrul nostru se desfășoară în termen de 1 sau 2 ore, ceea ce vă permite să rezolvați chiar situații de urgență.

O creștere constantă a costului resurselor energetice, necesitatea economiilor lor, relevanța conservării mediului a împins umanitatea la utilizarea LED-urilor ca surse de lumină. Ușor de instalat, convenabil de utilizat, care nu au un impact negativ asupra oamenilor și naturii, în general, deplasând treptat o lămpi de economisire a energiei compacte noi.

Deci, pentru a înțelege avantajele lămpilor cu LED-uri, este necesar să se dizolvă ceea ce constau și în ce principiu al muncii pe care îl au.

Dispozitivul lămpii cu LED

Lampa constă dintr-un set de LED-uri care corespund puterii totale a lămpii, circuitului de comandă și carcinului cu reflectorul. Lămpile cu LED destinate uz casnic sunt echipate cu o bază standard E14 sau E27 pentru înlocuirea becurilor incandescență convenționale. Numărul de LED-uri poate fi diferit de la o duzină de duzină, inclus într-un lanț și conectat la circuitul de comandă prin sursa de alimentare.

Deoarece LED-ul se distinge printr-o cantitate semnificativă de căldură, este necesar să o răciți. Făcând perfect radiatoarele de disipare a căldurii, la care sunt atașate LED-uri. Trebuie remarcat faptul că, la punctul de contact al LED-urilor și al radiatorului, trebuie utilizat o termică specială, oferind un transfer de căldură bun. În caz contrar, cu supraîncălzire constantă a LED-ului, durata de viață a serviciilor este redusă semnificativ.

Fotografia prezintă mai multe tipuri de radiatoare pentru LED-uri.

Schema lămpii LED

Schema obișnuită de control LED din lampă arată astfel:

Intrarea este instalată pentru o rezistență și o capacitate de stingere - acestea îndeplinesc rolul unei surse de alimentare cu downgrade. În plus, deoarece LED-urile sunt alimentate numai de un curent constant, este instalat o punte diode, ceea ce convertește tensiunea alternativă la constantă. În schema prezentată, toate LED-urile sunt conectate în serie, dar aceasta nu este singura modalitate de conectare. Astfel de "becuri de lumină" pot fi conectate în paralel între ele sau metodă mixtă, după cum se arată mai jos.

Conectarea paralelă a LED-urilor. Asigurați-vă că succesiv, rezistența de limitare a curentului trebuie atașată pentru a proteja LED-ul de la defalcare.

Conectarea mixtă a LED-urilor. În acest caz, fiecare grup de lămpi conectate secvențial este conectat în paralel cu respect reciproc.

Dezavantajul conexiunii seriale este că, în cazul eșecului unui element al lanțului, întreaga ansamblu nu va putea să funcționeze, deoarece circuitul a format o pauză. Dacă LED-ul nu începe doar, dar va fi o defalcare, atunci în acest caz circuitul nu va întrerupe, dar deoarece tensiunea de alimentare rămâne neschimbată, iar numărul de consumatori a scăzut, vor începe să lucreze cu supraîncărcare și, În cele din urmă, va sufla. Acest lucru se aplică și schemelor mixte de conectare. Cea mai fiabilă în acest caz este diagrama paralelă de conectare a lămpii LED, chiar dacă jumătate din lămpile nu reușesc, acesta va putea continua să-și îndeplinească funcțiile, deși nu în toată forța. Dar astfel de scheme sunt cele mai scumpe, de aceea sunt destul de rare.

Cum de a asambla o lampă LED?

Datorită tehnologiilor moderne și o varietate de LED-uri care sunt vândute în magazine electrice și construirea supermarketurilor, asamblați o lampă de la LED-uri nu reprezintă multă muncă. Mai întâi trebuie să decideți ce fel de iluminare este preferabilă pentru camera selectată. De exemplu, dacă este un coridor în hol, atunci nu este nevoie să instalați lămpi de punct și va folosi mai mult estetic banda LED, care poate fi montată independent prin lipirea în jurul perimetrului tavanului.

Acesta este de vânzare complet gata de instalare, pe de o parte, capătul său este închis cu un ștecher, protejând contactele de la oxidare, iar celălalt are fire de ieșire care sunt conectate la unitatea de alimentare cu privire la polaritate. În funcție de lungimea benzii și, în consecință, este necesară alegerea sursei de alimentare (driverul LED), care ar putea alimenta întregul lanț fără suprasarcină. Într-un metru, o astfel de bandă poate fi cazată până la 60 de LED-uri. De regulă, sursa de alimentare este selectată, care are o putere de 10-15% mai mare decât sarcina nominală. Astfel de dispozitive sunt extrem de recomandate pentru a se închide în nișe mici cu ventilație limitată, deoarece șoferii LED pot selecta o cantitate semnificativă de căldură în activitatea lor. Ca o opțiune - utilizați surse de alimentare cu ventilație forțată.

Dacă panglica LED va merge complet pentru hol, atunci pentru hol sau dormitorul va fi prea ineficient ca iluminatul principal. În camerele mari sunt folosite ca lumină de fundal, iar corpurile de iluminat sunt situate pe tavan sau pe pereți pentru un confort maxim. La planificarea iluminării cu LED-uri, este necesar să se țină seama de zona camerei, înălțimea tavilor din ea, nuanțele suprafeței pereților și, în consecință, puterea lămpilor. Când va fi achiziționat întregul set de echipamente, treceți la asamblarea lămpilor.

Pentru a face acest lucru, un LED este fixat pe radiator cu chestii termice aplicate termic. În cazul în care zona radiatorului vă permite să eliminați căldura de la mai multe lămpi, este permisă fixarea numărului nominal de LED-uri pe acesta. Deoarece sunt selectate lămpi cu LED-uri, articolele de pe Internet descriu acest proces în detaliu. Principalul lucru este să acordați atenție - aceasta este puterea și dimensiunile lor. Deci, LED-urile SMD sunt printre cele mai populare. Acestea sunt etichetate SMD3528 / 1210, SMD5050 / 5060 și SMD5070 (cel mai puternic). Cifrele din etichetarea LED-urilor înseamnă dimensiunea lor. De exemplu, SMD5050 are o dimensiune de 5x5 mm și smd5070 - 5x7 mm. Datorită dimensiunilor mici, astfel de LED-uri sunt utilizate aproape pretutindeni: în benzi și lămpi cu LED-uri, în reguli și în alte dispozitive de iluminat.

Lămpile cu LED-uri sunt împărțite în tipuri:

liniar

tavan

perete

industrial

spotlights

executie subacvatică (pentru piscine și fântâni),

controlere cu conduse (pentru implementarea dinamicii de culoare, cum ar fi discoteci sau discursuri de concert).

Corpurile de iluminat pot fi echipate cu senzori de mișcare pentru a mări semnificativ resursa LED-urilor, care sunt incluse numai la un moment dat atunci când este necesar. Astfel de echipamente funcționează perfect în intrările de case, coridoare de birouri lungi și în alte locuri unde iluminarea permanentă nu este o necesitate.

Există lămpi gata, care sunt echipate cu radiatoare concepute pentru LED-uri instalate în ea. Dacă cunoașterea pentru auto-asamblare nu este suficientă, puteți utiliza soluții gata făcute și achiziționați, de exemplu, o lampă LED pentru LED-uri colectate la domiciliu pe radiatoare. Acestea sunt încheiate în clădire, care pot fi o decorare a oricărui apartament.

Instalarea lămpii LED

Varietatea lămpilor cu LED-uri le permite să le folosească aproape în orice loc, inclusiv camere cu umiditate ridicată. Dar lămpile cu LED-uri în timpul lucrărilor lor se disting printr-o cantitate semnificativă de căldură, astfel încât să excludă instalarea lor în bucătărie peste plită. De la încălzirea suplimentară și îndepărtarea slabă a căldurii, LED-urile nu vor dura mult și nu vor eșua repede.

Lămpile cu LED-uri în camere de zi și dormitoare s-au dovedit perfect. Ele sunt minunate și fără probleme sunt montate pe orice suprafață. Aici, de exemplu, instalarea lămpii LED pe plafonul stretch are loc:

Ghidat de această schemă simplă, astfel de lămpi sunt instalate într-un mod similar și pe plafoanele suspendate de la gips-carton.

Dar, dacă în camera în care este planificată iluminarea cu LED-uri, plafoanele sunt o placă monolitică de beton, atunci trebuie să alegeți lămpile deasupra capului sau de tip suspendat.

În acest caz, fixarea lămpii LED sau a designului său suspendat apare direct pe suprafața de beton utilizând găuri speciale în carcasă sau alte dispozitive.

Conectarea unei lămpi cu puncte LED

Atenţie! Toate lucrările asociate cu lămpile de conectare la rețeaua electrică trebuie făcute cu o tensiune deconectată, pentru a evita șocul electric!

Desigur, pentru a conecta o lampă de punct, trebuie să deschideți firele curente în locație. Dacă intenționați să instalați un plafon suspendat sau întins, atunci în acest caz, firul este tras într-un manșon din plastic ondulat, care, la rândul său, este fixat cu paranteze pe tavan.

După punerea tuturor firelor și instalarea driverelor LED într-un loc convenabil pentru întreținerea lor cu o bună ventilație, este montat un plafon suspendat. Apoi, orificiile corespunzătoare diametrului lămpilor sunt tăiate cu ușurință și firele sunt afișate perfect, care sunt conectate la bornele lămpii. După conectarea lămpii, este instalată într-o gaură de tăiere, respectarea precauției, astfel încât să nu întrerupeți lampa sau să deteriorați pelicul de plafon de tensiune. Mai mult, dacă plafonul este întins în cameră, atunci termocolterul este instalat pe lampă, care împiedică supraîncălzirea filmului. Dar, pentru plafoanele de plăci, această procedură nu este necesară.

Conexiunea se face conform schemei:

Dacă asamblarea lămpilor și conexiunea acestora se efectuează corect, atunci când tensiunea este aplicată la unitățile de alimentare, lămpile trebuie să fie aprinse.

Cum să înlocuiți o lampă dot în lampă?

Desigur, producătorii de lămpi LED declară o perioadă imensă de funcționare a produselor lor, dar o utilizare necorespunzătoare a LED-urilor, durata lor de viață poate scădea semnificativ și vor necesita înlocuiri.

Pentru a înlocui o lampă cu lampă dot, aveți nevoie de:

opriți tensiunea în cameră sau în apartament;

scoateți ușor inelul de blocare care conține sticla de protecție;

ajungeți cu atenție la lampa care nu reușește și o înlocuiește cu una nouă;

setați sticla și fixați-o cu un inel de blocare.

Înlocuirea lămpilor trebuie să fie produsă în mănuși de bumbac, astfel încât să nu deterioreze LED-ul și să nu lase grăsimea pe suprafața sa, care este pe degetele noastre.

După efectuarea acestor operațiuni, puteți aplica tensiune și vă bucurați de rezultatele muncii dvs.

Prețurile pentru clădiri noi, apartamente într-o ipotecă pentru familii tinere. Puteți alege planificarea apartamentelor la preferințele dvs. Apartamentele din Balashikha sunt o alegere excelentă.

  • Cristian Rusu
  • September 05,2023

Leave a Reply