Asistent Material

Cum se scoate larva de la încuietor și ușă fără cheie: interior, oțel, uși de mașină, aprindere

by Cristian Rusu
July 07,2023

Încuietorile cilindrice nu sunt cele mai fiabile și durabile, dar au un avantaj incontestabil: pentru a le înlocui, nu este necesar să rearanjați întreaga încuietoare, este suficient să actualizați mecanismul. Este mai ușor să îndepărtați larva dacă cheia este întoarsă. Fără cheie, trebuie să dezasamblați sau să spargeți dispozitivul.

Sarcina de a îndepărta larva este de a coborî dopul, care este angajat cu șurubul și coboară numai dacă cheia este rotită.

Înlocuirea normală a blocării

Cea mai simplă procedură este cu un mecanism de lucru:

Îndepărtați toate piesele exterioare care blochează încuietorul. Introduceți cheia. Rotiți și împingeți / trageți.

În ușa mașinii

Pentru a schimba larva sau pentru a o curăța și lubrifia mai bine, va trebui să aplicați răbdare și acuratețe:

Scoateți mânerul din habitaclu. Îndepărtați pielea. Deconectați legătura care duce la elementul de blocare din partea inferioară a ușii. Scoateți suportul care ține mecanismul (în lada), deșurubați șurubul care îndeplinește aceeași funcție. Împingeți sau trageți larva din exterior.

Cilindru de aprindere

Aici va trebui să dezasamblați întreaga structură care fixează unitatea de aprindere de suportul de direcție sau de vată sub tabloul de bord. În același timp, șuruburile de forfecare prezintă o mare dificultate: nu sunt refolosite și, în unele cazuri, este dificil să găsești analogii lor exacti.

Este important

Revista recomandă cu tărie să demontați încuietorul, urmând exact instrucțiunile pentru vehicul.

Când întregul mecanism este dezasamblat, rămâne să întoarcem cheia și să scoatem larva.

Dacă cheia nu se întoarce

În cazul întrerupătorului de aprindere, se coboară la schema anterioară: demontați blocajul cât mai mult posibil. Apoi, trebuie să scoateți știftul și să îndepărtați mecanismul. În cazuri extreme, trebuie să-l găuriți, apoi să îl dați afară.

Recepție complicată

Cel mai adesea, cheia de aprindere se oprește din trei motive:

abraziune de grăsime;

înfundarea prafului (rezolvată prin spălarea WD-40 sau a altor curățători auto);

oboseala metalelor.

Pentru referință

Blocarea cilindrului se bazează pe un număr de pini (pini), constând din două jumătăți și care urcă și coboară pe arcuri. Pentru a deschide încuietoarea, trebuie să așezați toți acei la o înălțime dată, adică astfel încât să cadă exact în crestăturile cheii native.

În timp, arcurile slăbesc și nu mai ridică știftul. Un astfel de element „obosit” poate fi eliminat pur și simplu din încuietoare - mașina va porni din nou, cu o cheie nativă, astfel încât să nu fie nevoie să schimbați toate încuietorii din mașină. Dacă mai mult de un pin este rupt, atunci demontarea este doar o măsură temporară, deoarece o astfel de mașină va începe cu orice cheie terță parte.

Încuietori pentru uși

Foarte des, cheia nu se rotește în ușa automată, deoarece este ruginită (a fost rar folosită) sau glazurată. Primul este rezolvat de un convertor de rugină (va dura destul de mult timp), al doilea - prin încălzire.

Cum se scoate o larvă fără cheie

Dacă nu există nicio cheie pentru comutatorul de aprindere, procedura este exact aceeași ca și cum ar fi fost cheia, dar nu s-a transformat. Pe ușile din față, cel mai adesea nu există nici o modalitate de a îndepărta căptușeala și de a demonta blocajul. Prin urmare, dacă nu există nicio cheie, blocarea este deschisă sau spartă.

Cheia de master

Această metodă va necesita cel puțin 10 minute de timp și două fire: drepte și îndoite la sfârșit.

procedură:

Ambele fire circulă în fântână. Atingeți pini îndoiți până ajung la poziția dorită. Cu un fir drept, încercați în mod constant să rotiți cilindrul.

Cheia de protecție

Înlocuiește cheia nativă, dar este ineficient în rezolvarea problemei cu larva. Esența acțiunii sale: lovitura este introdusă în puț, o lovitură este făcută la cap cu un ciocan, pinii sări dintr-o apăsare ascuțită și, revenind la poziția lor inițială, treceți punctul în care cilindrul este eliberat - trebuie să aveți timp pentru a-l roti. În cazul înlocuirii larvei, va trebui să se întoarcă și să se împingă în același timp, și toate acestea - până când pinii din nou blochează blocarea.

foraj

Dacă trebuie să ieșiți din casă de urgență, cea mai eficientă și mai rapidă metodă este să luați burghiul mai lat decât puțul și să faceți o gaură în lacăt. Opritorul și traversa se vor desprinde unul de celălalt, iar larva se va strecura cu ușurință. Aceeași tehnică funcționează și pe ușa unei mașini. Dar comutatorul de aprindere nu poate fi „reparat” așa.

Bătând afară

Acesta este unul dintre cele mai ineficiente moduri. procedură:

Luați o dalta, puțin mai largă decât fântâna, dar nu mai largă decât larva. Așezați-vă pe larvă și bateți cu fundul cu un ciocan până când încuietorul zboară.

Ruperea

Esența metodei este să prindeți larva cu o cheie specială, cu gaz sau cu o altă cheie (mai întâi, toate elementele fațadei trebuie îndepărtate) și cu manivela. Încuietoarea va fi spartă, dar ușa se va deschide.

O blocare blocată poate fi suficientă pentru a lubrifia, dar dacă cauza este uzura metalului sau cheia a fost pierdută, va trebui să demontați structura pentru a ajunge la opritor sau să selectați un analog care va deschide blocarea fără a o deteriora.

  • Cristian Rusu
  • July 07,2023

Leave a Reply