Asistent Material

Lampa UV vs Lampa LED. Diferențe.

by Cristian Rusu
May 23,2023

Zeci de producatori și numărul mare de instrucțiuni de folosire au dus la o confuzie generală când vine vorba de lămpile de manichiură. Ne-am gândit să aducem un strop de lumină în acest subiect și să descoperim împreună Care sunt diferențele dintre cele două tipuri de lămpi?

Lampa led, reprezentând noua generație de lămpi, are o durată de viață mai mare decât lampa uv, iar timpul de uscare în aceasta este mult mai rapid, mai exact înjumătățește timpul de polimerizare (de la 4 min la 2 min, de la 2 min 30 sec la 1 min).

Ceea ce ne mai place la lampa led este că acestea asigură un flux instat de lumină și poate funcționa și până la 50.000 de ore, ceea ce este extrem de convenabil pentru un tehnician.

Lampa UV pe cealaltă parte necesită schimbarea neoanelor la 6 luni, unii producători recomandând chiar și mai des, pentru că altfel nu veți avea rezultate cu ea.

Aici mai poate apărea o problemă, suprafața de contact dintre neon și lampă se uzează în timp și de cele mai multe ori nu mai funcționează la parametrii necesari, când se întâmplă asta puteți observa și pâlpâitul.

Lampa led/ccfl este lampa cu cea mai ridicată durată de viață, nu degajă căldură, nu se supraîncălzește și consuma foarte puțină energie electrică. Atenție, însă, aceasta nu usucă gelurile uv.

Am completa de asemenea că indiferent dacă lucrați cu produsele ReformA sau alte branduri, ar fi bine să vă sfatuiți cu productorul/distribuitorul ce lampă trebuie folosită, căci fiecare produs are alte instrucțiuni de folosire și să nu aveți surprize.De exemplu, produsele ReformA se usucă doar in lămpile led uv.

În portofoliul nostru am adăugat 3 dintre cele mai performate lămpi din industrie și vă invităm să le descoperiți mai jos.

Sun 2 – buton special numit ‘low heat mode’ care ajuta la evitarea senzatiei de ardere

– buton special numit ‘low heat mode’ care ajuta la evitarea senzatiei de ardere Sun xplus – cu display digital, partea inferioară a lampii este detașabilă, putând fi folosită la pedichiură.

– cu display digital, partea inferioară a lampii este detașabilă, putând fi folosită la pedichiură. Sunone – asigură o uscare rapidă și consum minim de energie.

Link direct aici.

  • Cristian Rusu
  • May 23,2023

Leave a Reply