Asistent Material

Protecție antiefracție pentru uși și ferestre

by Cristian Rusu
December 13,2021

Ferestrele și ușile neasigurate sunt ușor de deschis cu puțin efort și instrumente. O protecție bună împotriva efracției este cu atât mai importantă. Numai în 2017, 120.000 de spargeri de case și apartamente asigurate au fost raportate companiilor de asigurări din Germania. Statisticile includ, de asemenea, spargeri în subsoluri, mansarde sau încăperi utilitare.

1.jpg

Aceste numere sunt multe motive bune pentru a vă proteja casa de spărgători. În total, au existat daune de 360 de milioane de euro în 2017, cu un prejudiciu mediu de aproximativ 3.000 de euro pe gospodărie. În ultimii cinci ani, daunele au ajuns chiar în medie la aproximativ jumătate de miliard de euro. Majoritatea victimelor se confruntă cu daunele materiale și financiare - mai ales atunci când asigurarea gospodăriei preia. Consecințele emoționale pot fi mult mai grave. Multe victime ale spargerii consideră că nu mai sunt în siguranță acasă și le este greu să facă față acesteia.

Statisticile arată spargerile tipice din case. Ferestrele și ușile franceze sunt deosebit de vulnerabile.

Hoții cunosc punctele slabe ale casei. Sparg ușile și ferestrele casei, folosesc ferestre neasigurate la subsol și puțuri ușoare sau sparg ferestrele. Dar există și vești bune: în aproximativ 45 la sută din toate spargerile, încercarea rămâne, așa cum a calculat Asociația Generală a Industriei Germane de Asigurări (GDV) - datorită măsurilor de securitate sau „vecinilor vigilenți”.

Spărgătorii intră de obicei în casă prin ferestre și uși ușor accesibile. Modul galant de deschidere nedistructivă cu un blocaj este un mit romantic: în majoritatea cazurilor ușile apartamentelor, ferestrele și ușile balconului sunt deschise cu forța.

Uși și ferestre testate ca protecție antiefracție

Cel mai important lucru este în primul rând asigurarea ușii casei sau a apartamentului. Există diferite încuietori pentru cilindri, accesorii de securitate, încuietori suplimentare cu bare de blocare sau încuietori cu șuruburi transversale în acest scop. Ușile existente pot fi adaptate cu elementele corespunzătoare sau puteți decide să le înlocuiți cu o ușă testată, rezistentă la efracție.

Costuri de protecție împotriva efracției

Arhitecții, planificatorii de construcții și dezvoltatorii imobiliari consideră adesea protecția împotriva efracției din perspectiva costurilor ca o cheltuială suplimentară de neuitat. Poliția, pe de altă parte, recomandă instalarea unor uși de case sau apartamente, ferestre și uși de balcon sau de terasă testate, rezistente la efracție, în clădiri noi sau renovări. Pachetul de securitate de bază pentru o casă unifamilială costă între 1.500 și 2.500 de euro mai mult decât echipamentul standard, în funcție de mărimea casei. Aceasta include o ușă frontală rezistentă la efracție, inclusiv un cilindru de blocare testat VdS cu card de securitate și ferestre rezistente la efracție cu accesorii de ciuperci la parter. În plus, se recomandă un sistem de alarmă simplu de aproximativ 2.500 de euro, care raportează spargeri, fum sau gaz și al cărui semnal poate fi transmis către proprietarul absent sau către un furnizor de servicii de securitate.Detectoarele de mișcare și pericole vă asigură că sunteți perfect protejat acasă.

Instalarea sistematică și cuprinzătoare a sistemelor moderne de securitate în clădirile noi este, conform Asociației Generale a Industriei Germane de Asigurări, mai ieftină decât soluțiile de modernizare.

Opriți spărgătorii

Așa costă echipamentul de bază din propria casă: 1.500 - 2.500 de euro pentru cilindrul de blocare certificat al ușii din față plus fereastra de siguranță la parter.

Măsură unică cheltuieli Sistem de alarmă de certificare în jur de 2.500 de euro Geam securizat pentru geamuri 40 la 100 de euro pe metru pătrat,

în funcție de clasa de rezistență Remodelați ferestrele cu accesorii de securitate de la 40 de euro pe metru pătrat de

fereastră Remodelați geamurile cu încuietori de siguranță 200 până la 300 de euro per fereastră Jaluzele rezistente la efracție cu comandă electrică și temporizator în jur de 1.000 de euro pe fereastră protecție suplimentară simplă pentru obloane mecanice în jur de 150 de euro pe fereastră nouă ușă frontală rezistentă la efracție cu sistem de blocare de securitate în jur de 1.500 de euro actualizați mecanismul de blocare a unei uși existente a casei de la 750 euro Montați încuietoarea șurubului transversal pe ușa din față în jur de 500 de euro

Adaptare pentru mai multă protecție împotriva efracției

În cazul în care ușile rezistente la efracție nu sunt instalate de la început, puteți, de asemenea, să le instalați în mod corespunzător. Trebuie remarcat faptul că frunzele ușilor, ramele ușilor, balamalele și încuietorile, precum și armăturile și plăcile de lovire trebuie să fie coordonate între ele.

Majoritatea siguranțelor pot fi, de asemenea, adaptate cu efort suplimentar. Trebuie să calculați în jur de 200 până la 300 de euro pe fereastră și aproximativ 750 de euro pentru ușa din față pentru adaptare. Oricine intenționează să achiziționeze o tehnologie de securitate electronică într-un moment ulterior ar trebui să aibă conducte goale instalate în faza de construcție a carcasei. Acest lucru economisește costurile și evită soluțiile inestetice de urgență.

Aveți grijă însă: fără un certificat de instalare profesională, puteți avea probleme cu asigurarea de uz casnic. Prin urmare, ar trebui să aveți o ușă sau o fereastră rezistentă la efracție instalată de o companie de instalare. Acest lucru trebuie să garanteze instalarea profesională.

Mărcile de certificare garantează calitatea

Ferestrele de securitate nu sunt atât de ușor de spart.

Semnele de testare arată că producătorul are verificarea producției de către institute de testare independente. Ferestrele și ușile corespund întotdeauna modelului respectiv testat și sunt alocate unei clase de rezistență. Ușile și ferestrele rezistente la efracție sunt fabricate în conformitate cu DIN V ENV 1627împărțit în șase clase de rezistență - WK 1 până la WK 6. „WK” reprezintă clasa de rezistență, WK 1 este cea mai mică clasă. Când cumpărați uși, ferestre, uși de balcon sau terasă cu marcajele de testare DIN-Geprüft, certificate IFT sau VdS, producătorul certifică faptul că producția sa este monitorizată în mod regulat de către institute de testare independente. Acest lucru vă oferă garanția că produsele au fost fabricate conform probei testate. Cu produsele din clasa de rezistență WK 2 sunteți bine echipat. Aceasta include atât elementele ferestrei, cât și ale ușilor: frunză, cadru, încuietoare și montare a ușilor sau cadrelor, precum și montarea și geamul ferestrelor. Ca o construcție generală, acestea nu trebuie să aibă puncte slabe.

Încuietori care descurajează spărgătorii

Spărgătorii intră adesea în apartament, deoarece locuitorii au economisit încuietoarea ușii. Este cu siguranță una dintre cele mai importante componente ale vieții în siguranță.

Pe lângă construcția încuietorii, este important și tipul de cheie. Notă: o cheie de securitate poate fi copiată numai dacă proprietarul cunoaște numărul de cod. O tastă simplă, pe de altă parte, poate fi tăiată dintr-un gol în orice moment. Asta înseamnă un joc ușor pentru un spărgător profesionist!

Sisteme de blocare sigure

O ușă rezistentă la efracție include o frunză solidă a ușii de cel puțin cinci centimetri grosime și un cadru stabil, ancorat ferm în zidărie, precum și un sistem de blocare sigur din componente testate. Se compune din:

o încuietoare mortasă rezistentă la efracție pentru blocare

un cilindru de profil testat pentru închidere

o placă de izbire rezistentă la efracție de menținut

precum și un accesoriu de securitate testat pentru acoperire

Câteva măsuri de siguranță pe ușa apartamentului.

Cilindrii de profil fac ușa sigură

Cilindrii de profil funcționează conform unui principiu special. Acestea constau din doi cilindri, unul în interiorul celuilalt. Când cheia potrivită se află în blocare, miezul cu arc și știfturile carcasei alunecă în crestături astfel încât cilindrul interior să poată fi rotit pentru a se debloca. Important: Construiți un cilindru de profil cu lungimea corespunzătoare în încuietoare. Nu trebuie să iasă pe ușă. Cel mai bine este să acoperiți încuietoarea cu un accesoriu de protecție cu un capac pentru cilindru.

Cilindrii de profil sunt oferiți în trei clase de rezistență în conformitate cu DIN 18252 sau vechiul DIN V 18254 : PZ 1, PZ 2 și PZ 3. PZ 1 este clasa de rezistență cea mai mică, „PZ” înseamnă cilindru de profil.

Poliția recomandă cilindrii de profil de clasa de rezistență 2 sau 3 pentru ușile casei sau apartamentelor.

Securitate de re-blocare : Datorită preciziei ridicate de fabricație, există doar toleranțe mici. Deschiderea cu taste similare nu este posibilă.

: Datorită preciziei ridicate de fabricație, există doar toleranțe mici. Deschiderea cu taste similare nu este posibilă. Securitatea scanării împiedică scanarea pașilor încuietorilor individuale din încuietorile paharelor fără o cheie originală. Ar trebui să existe cel puțin șase pahare, adică șapte încuietori și șapte crestături în cheie.

împiedică pașilor încuietorilor individuale din încuietorile paharelor fără o cheie originală. Ar trebui să existe cel puțin șase pahare, adică șapte încuietori și șapte crestături în cheie. Securitate de spargere : stabilitate ridicată împotriva utilizării forței.

: stabilitate ridicată împotriva utilizării forței. Siguranță anti-găurire : perechile de știfturi din față, miezul cilindrului și carcasa sunt fabricate din oțel călit.

: perechile de știfturi din față, miezul cilindrului și carcasa sunt fabricate din oțel călit. Protecție la tragere : o inserție din oțel acoperă cilindrul încuietorilor cilindrilor și lasă liberă doar o fantă îngustă pentru chei. Capacul împiedică scoaterea acestuia.

Cilindrii de profil asigură mai multă siguranță.

Alte mărci de certificare pentru cilindrii de profil

În plus față de clasele de rezistență, puteți găsi și denumirile „BS” pentru protecția de găurire și „BZ” pentru găurirea și protecția la tragere pe cilindrii de profil. Marcile de certificare DIN și VdS garantează că calitatea produselor corespunde probei de produs testate.

Fitinguri de securitate pentru securitate suplimentară

Fitingurile de siguranță cu capac cilindru (ZA) conform DIN 18257 acoperă încuietoarea și cilindrul profilat. Hardware-ul este destinat să împiedice spargătorii să răsucească forțat sau să scoată cilindrul de profil cu clește. Un capac cilindru rotativ lasă doar o fantă îngustă deschisă pentru cheie, astfel încât să nu rămână nicio zonă pentru aplicarea cleștelui. Poliția recomandă să folosiți întotdeauna fitinguri de protecție cu capace pentru cilindri (ZA).

Fitingurile de securitate sunt împărțite în clase de rezistență ES 1, ES 2 și ES 3. ES 1 este cea mai scăzută clasă de rezistență. Denumirea „ES” înseamnă „Hardware de securitate rezistentă la efracție”. Ca și în cazul cilindrilor de profil, marcajele de testare DIN și VdS de pe armăturile de securitate garantează că producția este monitorizată de institute de testare independente.

Fitingurile de securitate asigură faptul că cilindrii de profil nu pot fi smulși cu forța din încuietoare.

Foi împotriva efectului de levier

Plăcile de lovire testate și rezistente la efracție sunt destinate să facă mai dificilă deschiderea forțată a unei uși închise și blocate. Foi metalice trebuie ancorate ferm în perete cel puțin de două ori. Șuruburile de blocare și zăvoarele încuietorilor ușilor ar trebui să se prindă în plăcile de lovire tăiate corespunzător, care sunt de obicei încorporate sau înșurubate în marginea rabatării cadrului ușii (cadru).

Se diferențiază:

Plăci plate de izolare, pentru uși de interior

Grevete cu clapă, pentru uși interioare neabătute

Plăci unghiulare pentru uși interioare și exterioare

Foi sunt de diferite grosimi și lungimi. Utilizați foi metalice deosebit de rezistente de cel puțin 50 de centimetri lungime pentru ușile din lemn. Șurubul sau zăvorul trebuie să se întindă întotdeauna ferm împotriva plăcii de lovire fără joc. Testul de tip pentru plăcile de lovire sigure se efectuează conform ghidului "Plăci de lovire rezistente la efracție" de la TÜV Product Service GmbH, Eschborn. Producătorilor care au verificat ulterior plăcile de lovire li se permite să le marcheze cu marca de certificare TÜV.

Cumpărați încuietoarea ușii Abus acum pe Amazon.

Protecție la efracție la ferestre

Proiectarea convențională a ferestrelor cu came cu role nu este un obstacol pentru spărgători. Ferestrele care pot fi blocate, încuietorile suplimentare și armăturile corespunzătoare ale ferestrelor, pe de altă parte, pot rezista chiar și atacurilor violente ale pârghiei. În plus, poate avea sens să instalați sticlă rezistentă la rupere sau să modernizați ferestrele existente cu folie de securitate anti-aruncată.

Rolete ca o barieră împotriva spargătorilor

Jaluzelele nu numai că protejează împotriva soarelui și a luminii - variantele rezistente la efracție oferă o protecție eficientă a obiectelor. Dacă rulourile dvs. ar trebui să ofere, de asemenea, o bună securitate pe lângă sarcinile obișnuite, poliția recomandă instalarea rulourilor testate, rezistente la efracție. Acestea ar trebui să aibă cel puțin clasa de rezistență 2 în conformitate cu noul DIN V ENV 1627 .

Marele avantaj al acestor produse testate este că nu trebuie să aibă puncte slabe în construcția generală. Fără un certificat de instalare profesională, puteți avea probleme cu asigurarea dvs. pentru locuință. Prin urmare, ar trebui să aveți rulouri rezistente la efracție instalate de o companie de instalare. Acest lucru trebuie să garanteze instalarea profesională.

Din iunie 1999, rulourile testate, rezistente la efracție, au fost împărțite în șase clase de rezistență: WK 1 până la WK 6. Abrevierea „WK” înseamnă clasa de rezistență. WK 6 este cea mai înaltă clasă de rezistență. Jaluzele care sunt echivalente cu vechea linie de testare „Jaluzele rezistente la efracție” din Bundesverband Rollladen + Sonnenschutz e. V., care a fost valabil până în aprilie 1999.

Dacă cumpărați rulouri cu marcajele de testare DIN-Geprüft, certificate IFT sau VdS, producătorul certifică faptul că producția sa este monitorizată în mod regulat de către institute de testare independente. Acest lucru vă oferă garanția că aceste produse corespund cu oblonul cu probă testat.

Jaluzelele sigure sunt o bună protecție împotriva spargătorilor.

Grilă pe fereastră ca protecție antiefracție

Spărgătorii folosesc intrări care nu pot fi văzute și, prin urmare, le place să deschidă ferestrele deschise. Ferestrele și luminatoarele înclinate pot fi securizate cu grile, arbori ușori cu grătar. Este important ca rețelele să fie stabile și atașate corespunzător. Dacă cumpărați o grilă de protecție de la un dealer specializat sau aveți una construită de un lăcătuș, ar trebui:

barele sunt fabricate din oțel și au o grosime de cel puțin 18 milimetri

distanțele dintre bare sunt de maximum 120 de milimetri

barele sunt dispuse transversal sau în formă de diamant și punctele de contact sunt sudate

capetele ancorelor de perete trebuie să fie întinse și mortarate cu cel puțin 80 de milimetri adâncime în zidărie

Puteți asigura ferestrele pivniței cu panouri perforate din tablă de oțel. Panourile perforate trebuie să poată fi deschise numai din interior. Cel mai bine este să acoperiți arborii ușori cu rețele din oțel cu ochiuri închise sau blocuri de beton din sticlă armată cu oțel. Cel mai bine este să le ancorați în zidărie la toate cele patru colțuri cu fier plat. Conexiunea dintre grătar și fierul de călcat plat trebuie acoperită cu o șaibă de oțel în partea superioară.

În prezent există două teste de siguranță diferite pentru rețele. Testele în conformitate cu clasele de securitate N, A, B și C sunt congruente cu clasele de asigurare pentru asigurarea conținutului de uz casnic și sunt atribuite produselor testate de către organismul de certificare VdS Schadenverhütung din Köln. „N” reprezintă cea mai mică clasă și oferă protecție de bază pentru o gospodărie, cea mai înaltă clasă este „C”. Cerințele tehnice pentru clasele individuale sunt comparabile cu standardul european din seria DIN EN.

Biroul de testare a materialelor de la Universitatea din Kaiserslautern atribuie cinci clase de rezistență pentru sistemele de rețea rezistente la rupere: WK-H 5, WK-H 10, WK-H 15, WK-H 30 și WK-H60. „WK” înseamnă clasa de rezistență și „H” pentru uneltele de mână, cum ar fi barele, ciocanele, șurubelnițele, ferăstrăul sau hașurile.

Numerele 5, 10, 15, 30 și 60 sunt minute. Cam atât durează un spărgător împlinit să deschidă barele cu instrumente de mână. Rețelele care sunt certificate conform claselor de rezistență sunt scumpe și sunt destinate în primul rând protecției spațiilor comerciale.

Cumpărați acum grila GAH-Alberts de pe Amazon.

Măsurile în aer liber reduc riscul

Spargerea poate fi deja prevenită prin luarea măsurilor de precauție adecvate în jurul casei dumneavoastră:

Farurile în combinație cu detectoarele de mișcare în infraroșu pot descuraja intrușii și, în același timp, pot servi ca sursă de lumină în fața casei. Sfat : Iluminatul trebuie setat astfel încât să fie activat numai de la o înălțime de aproximativ 50 de centimetri. În caz contrar, animalele fără stăpân devin o sursă inutilă de tulburări.

: Iluminatul trebuie setat astfel încât să fie activat numai de la o înălțime de aproximativ 50 de centimetri. În caz contrar, animalele fără stăpân devin o sursă inutilă de tulburări. Scările, mobilierul de grădină, containerele etc. sunt potențiale mijloace de cățărare și ar trebui depozitate în siguranță sau înlănțuite.

Gardurile vii, tufișurile și copacii nu ar trebui să ascundă vederea zonelor predispuse la efracție, cum ar fi ușile casei și ale patio-ului. Asigurați-vă că proprietatea este clar vizibilă din exterior. Vederea altfel evitată a vecinilor este, de asemenea, un avantaj aici.

Chiar și poarta grădinii, dacă poate fi blocată, poate fi un factor de descurajare.

Încuiați ușile: chiar și astfel de obiceiuri minore îngreunează accesul hoților.

Listă de verificare: aceste reguli de conduită fac spargerile mai puțin probabile

Patru din zece încercări de spargere nu reușesc, de asemenea, datorită ușilor și ferestrelor antiefracție. În plus, zonele exterioare ar trebui să fie iluminate în întuneric, de exemplu prin lumini cu detectoare de mișcare. Am rezumat cele mai importante reguli de conduită pentru dvs. aici. Parcurgeți întrebările punct cu punct. Cu siguranță vă puteți îmbunătăți protecția împotriva efracției în câteva locuri.

Există iluminat exterior? Poate fi acționat manual din interior? Instalați detectoare de mișcare în exterior care aprind automat lumina exterioară?

Blocați ușile apartamentului, balconului și terasei, chiar dacă părăsiți  doar pentru o perioadă scurtă de timp.

Nu lăsați ferestrele înclinate.

Nu păstrați o cheie de rezervă într-o ascunzătoare din jurul casei dvs., spărgătorii cunosc locurile comune. Dacă vă pierdeți cheia, schimbați încuietoarea imediat!

cheie de rezervă într-o ascunzătoare din jurul casei dvs., spărgătorii cunosc locurile comune. Dacă vă pierdeți cheia, schimbați încuietoarea imediat! Într-o clădire de apartamente, puteți fi de acord cu vecinii dvs. că ușa din față ar trebui să fie întotdeauna blocată la o anumită oră seara.

În timpul zilei ar trebui să deschideți obloanele, deoarece jaluzelele închise sunt un semn că nimeni nu este în jur. Deci: închide obloanele doar când se întunecă.

Plantați tufișuri și arbuști în așa fel încât intrarea și zonele cu risc de spargere să fie clar vizibile din exterior.

Când soneria sună la ușa din față - nu o deschideți fără ezitare, folosiți în schimb vizorul și lacătul.

Păstrați bijuterii, numerar, conturi bancare sau cecuri într-un seif sau într-o cutie de valori.

Tu calatoresti? Rugați prietenii să golească cutia poștală zilnic. Sau poți chiar să angajezi un menajer pentru timpul în care ești plecat. Lumini și obloane pot fi, de asemenea, controlate de comutatoare de timp. Știrile de vacanță și postările de fotografii pe Facebook și alte rețele de socializare ar trebui evitate, altfel spărgătorii vor ști că nu sunteți acasă.

Sisteme de alarmă pentru protecție împotriva efracției

Pe lângă alarmele antiefracție mecanice, puteți instala un sistem de alarmă. Un astfel de sistem de alarmă trebuie să funcționeze în mod fiabil și, prin urmare, are două surse de energie independente. În caz de urgență, detectoarele de mișcare corespunzătoare, detectoarele de deschidere sau detectoarele de fum trimit un semnal către centrul de alarmă. În cele din urmă, poate fi declanșat fie un semnal intern, sonor, fie un centru extern de control al serviciilor de urgență și al serviciului. Acest lucru poate redirecționa apelul de ajutor către un serviciu de pază sau pază. Sistemele inteligente de alarmă la domiciliu au alte funcții inteligente care facilitează funcționarea.

Mai multe paznici electronici

Detectoarele cu infraroșu sau de mișcare pornesc iluminatul atunci când o ființă vie se apropie de casă, descurajând astfel intrușii. De asemenea, puteți monitoriza camerele individuale.

Interfoanele cu camere video arată cine este la ușă.

Temporizatoarele pot fi setate pentru a aprinde luminile în și în jurul casei dvs. la anumite ore. De exemplu, vă puteți falsifica prezența atunci când sunteți în vacanță.

Camerele de supraveghere nu sunt doar un element de descurajare. În caz de urgență, materialul video poate ajuta poliția ca dovadă.

Fie că este vorba de o cameră sau de un senzor de mișcare: Multe produse electronice pot fi acum integrate cu ușurință în casa inteligentă și sunt ușor de controlat - chiar și de la distanță.

Cumpărați acum camera de supraveghere HiKam A7 de la Amazon.

Asigurare împotriva efracției și furtului

Asigurați-vă efectele casnice. Asigurarea de uz casnic plătește până la suma convenită pentru daune materiale. Acesta suportă costurile de înlocuire pentru articolele furate și facturile de reparații, de exemplu pentru ferestrele și ușile sparte.

Fii bine pregătit: astfel încât să nu fii subasigurat în cazul unei daune, ar trebui să faci calcule regulate. La urma urmei, obiecte de valoare precum dispozitive electronice, mobilier și bijuterii se acumulează de-a lungul anilor. Chiar și după mutare sau renovare și extindere, este posibil ca valoarea efectelor casnice să fi crescut. Informați asigurătorul pentru ca contractul să poată fi ajustat. De asemenea, ar trebui să vă documentați bunurile valoroase, de exemplu cu fotografii și chitanțe de cumpărare. În cazul unei daune, prezentați documentele asigurătorului dumneavoastră. În plus, este necesar un raport către poliție pentru ca cazul să poată fi procesat.

Lucrările de construcție ale casei pot crește riscul de spargeri. Schele, de exemplu, facilitează intrarea în clădire și trebuie raportate asigurătorului dumneavoastră. Oricine pleacă în vacanță în străinătate timp de câteva luni și își părăsește casa nepăzită trebuie să-și informeze asigurătorul. Pentru că există riscul ca infractorii să profite de absența ta.

Apropo de vacanță: proprietatea dvs. nu este protejată doar în casa dvs., ci în toate camerele închise, cu asigurare de uz casnic. Condiție preliminară: există un furt de efracție. Acesta este cazul, de exemplu, dacă a fost spartă o ușă a unei camere de hotel sau un seif pentru a-ți lua bunurile. Pe de altă parte, furtul unei mașini sparte nu este acoperit - cel puțin nu dacă se află într-o parcare accesibilă liber sau pe stradă.

Statisticile arată: multe spargeri, daune în creștere. Asigurarea conținutului gospodăriei acoperă pierderile. Cu toate acestea, este mai bine să luați măsuri de precauție și să vă protejați proprietatea. Conform statisticilor privind infracțiunile poliției, există o spargere la fiecare patru minute în Germania.

Finanțare de stat pentru conversii pentru a proteja împotriva efracției

Oricine dorește să modernizeze ferestrele și ușile unei proprietăți cu măsuri rezistente la efracție poate primi finanțare de la stat. Acest lucru este gestionat de Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW). Costurile eligibile ale investiției de cel puțin 500 de euro pe cerere până la maximum 15.000 de euro pe apartament sunt subvenționate. Puteți trimite cererile prin intermediul portalului de grant KfW. Trebuie să solicitați finanțare înainte de a începe renovarea și de a angaja o companie specializată.

Există două modalități de promovare a protecției împotriva efracției la KfW, fie finanțarea sub formă de subvenție (programul KfW 455), fie finanțarea ca împrumut (programul KfW 159). Finanțarea se desfășoară prin programul „Renovare adecvată vârstei”.

Finanțarea este asigurată pentru instalarea și adaptarea ușilor de intrare pentru locuințe și apartamente rezistente la efracție, instalarea sistemelor de modernizare a ferestrelor, instalarea sistemelor de alarmă antiefracție, a instalării de grile și obloane rezistente la efracție, precum și a sistemelor de asistență, cum ar fi sistemele video și interfon sau detectoarele de mișcare.

În funcție de suma investită, cuantumul subvenției este cuprins între 50 și maximum 1.600 de euro pe unitate rezidențială. Aceasta include costurile materiale și ambarcațiuni. KfW acordă 20 la sută pentru primii 1.000 de euro din investiția eligibilă și 10 la sută pentru fiecare euro suplimentar. Deci, cine investește 4.500 de euro în protecția antiefracție, va primi probabil următoarea subvenție: 20% până la 1.000 de euro = 200 de euro, 10% din 3.500 de euro = 350 de euro. Subvenția totală este de 550 de euro.

De asemenea, puteți obține împrumutul low-cost în programul „Remodelare adecvată vârstei” de până la 50.000 de euro pe apartament (de la 0,75% APR), astfel încât să puteți investi doar în măsuri individuale de protecție împotriva efracției. În trecut, instalarea tehnologiei de siguranță trebuia uneori să fie combinată cu modificări adecvate vârstei, ceea ce nu mai este cazul.

Sigur și convenabil: sistemul de uși electrice este eligibil deoarece crește protecția împotriva efracției.

Este posibilă o combinație cu un contract de împrumut pentru construcții

Împrumutul KfW este plătit imediat, dar nu este rambursat în primii ani. În acest timp, plătiți doar dobânzile mici și plătiți într-un contract de împrumut nou încheiat. Dacă acest lucru este gata pentru alocare ulterior, acesta înlocuiește împrumutul KfW și, în anii următori, economisitorii rambursează doar împrumutul ieftin al societății de construcții. Cu această soluție nu numai că eliminați toate subvențiile. De asemenea, beneficiați de rate fixe ale dobânzii și rate calculabile pe parcursul întregului termen.

  • Cristian Rusu
  • December 13,2021

Leave a Reply