Asistent Material

Principalele tipuri de lămpi. Lămpi. Ce trebuie să știți despre clasificarea lămpilor. Candelabru de tavan. Reguli de alegere

by Cristian Rusu
March 06,2023

Corpurile de iluminat sunt dispozitive care distribuie lumină artificială în zonele rezidențiale, birouri și pe stradă. Cu ajutorul lor, puteți crește vizual spațiul, creați un mediu romantic sau solemn, concentrați-vă pe detaliile interiorului (oglinzi, picturi).

Tipuri de lămpi

ÎN clasificare generala Sunt distinse două tipuri de lămpi: industriale și de uz casnic. Lămpile industriale sunt proiectate pentru birouri și premisele de producție, gospodărie - pentru case rezidențiale și apartamente.

Ce sunt acolo

- corpuri de iluminat funcționale care sunt potrivite pentru camere spațioase și camere cu plafoane reduse. Pentru spațiile generale, sunt utilizate candelabre cu cabluri sau lanțuri suplimentare și becuri de lumină. Mini-plafoanele se vor potrivi într-un spațiu mic.

Lămpi de perete care sunt folosite pentru a ilumina. Pentru acoperiri de oglindă, este necesară iluminarea direcțională. Plafionii din sticlă marcată sau colorată creează iluminare uniformă de fundal.

Pardoseala este o lampă pentru dormitor, dă lumină moale înfundată. Puteți plasa astfel de dispozitive la o înălțime diferită de podea. De asemenea, sunt instalate în colțuri camere întunecate sau ilumina spațiul conceput pentru a citi în camerele de zi.

Lampa de noapte - o lampă desktop, proiectarea unei imagini optice pe tavan sau pe pereții camerei. Desenele sunt cele mai des utilizate pentru camerele copiilor, efectuate sub formă de animale.

Floodlights - Dispozitivele de iluminat de înaltă putere sunt utilizate pentru a ilumina spațiile industriale.

Joasă tensiune, încorporată în tavane suspendate. Caracteristică: poate schimba lumina în direcția cea bună. Potrivit pentru spațiile industriale globale.

Tăierea anvelopelor sunt șine mici pe tavan cu lămpi rotative montate în ele. Se potrivesc cu succes în designul bucătăriei, sala de mese, living, hol.

Lămpi cu LED-uri - dispozitive, surse de lumină în care sunt LED-uri. Pluses de desene sau modele: economisirea energiei, puterea, compactitatea.

Din care materialele

Copac - ecologic material purProdusele din care vor crea în interiorul atmosferei de căldură și armonie. Potrivit pentru stilistrul de înaltă tehnologie. Sticlă - material decorativfolosit în finisare interiorul modern. Astfel de produse vor aduce ușurință și aerisirea în atmosferă. Rattan este un material natural, caracterizat prin ușurință și fiabilitate. Produsele Rattan sunt benefice pentru stilurile moderne, creează o atmosferă care se odihnește. Fabricul este un material care se distinge de draperii interesante. Creați o atmosferă romantică în casă. Hârtia este un material care armonizează elementele reci în interioarele europene moderne. Lămpi metalice - material durabil și rezistent la uzură, adesea folosit în decor. Elementele forjate dau plasarea luminii și a sofisticării. Ghips Luminaire - Material adecvat pentru proiectarea unor interioare stricte în tonuri monocrome.

Cum să lucrați

Lampa constă dintr-o lampă și elemente auxiliare care conduc un mecanism: starter și sufoc.

Starter este o lampă de neon cu doi electrozi bimetalici. O tensiune este furnizată lampă, este descărcată în el, după care elementele de pornire sunt închise. Între balonul lămpii și electrozii de pornire permit un curent puternic.

Apoi, electrozii sunt blocați de sistem, tensiunea crește brusc prin accelerație. Sub influența tensiunii, decalajul gazului din becul de lumină se face și se aprinde.

Accelerația se conectează în mod secvențial la lampă, astfel încât tensiunea este împărțită în ambele elemente, starterul este paralel, astfel încât tensiunea nu este suficientă pentru a re-închide electrozii de pornire.

Dispozitivul de accelerație limitează curentul după pornirea dispozitivului, suportă funcționarea lampa stabilă.

Caracteristicile lămpilor

Fluxul de lumină este puterea radiației luminoase, care este percepută de o persoană ca lumină vizibilă. Unitate de măsurare - lumen. Puterea luminii este raportul dintre fluxul luminos, care se extinde în interiorul unghiului corporal, în acest colț. Valoarea este măsurată în Kandela. Returnează lumina - raportul dintre fluxul de lumină la energia electrică consumată. Unitate de măsurare - lumen pe watt. Iluminarea este valoarea care determină câte flux ușor cade pe unitatea suprafeței suprafeței iluminate. Măsurată în apartamente. Temperatura de culoare este valoarea indicând intensitatea (spectrul) radiației. Unitate de măsurare - Celvin. Indicele de redare a culorii este caracterizat de naturalitatea și corectitudinea transmiterii imaginii. Luminozitatea este raportul dintre fluxul de lumină care emană de pe suprafața având în vedere suprafața, în zona, la care este emisă lumina. Măsurată în wați pe m2.

Setul standard al lămpii include un caz de dispozitiv, un driver și un model cu o lampă. Printre accesorii suplimentare: cartușe, balasturi electromagnetice, transformatoare electronice, startere, suporturi lampă, suflete.

Beneficii

ilumina complet camera;

varietate de structuri;

unelte de culoare confortabile;

durabilitate cu funcționare adecvată;

adăugați lux și eleganță în interior.

selectarea culorilor;

reglementarea luminozității luminoase;

puritatea mediului;

iluminare decorativă de culoare;

compactitate și flexibilitate a modulelor.

mobilitate;

economii de energie electrică;

posibilitatea utilizării luminii direcționale;

ușor de folosit;

dispozitive pot fi transferate;

potrivit pentru diferite stiluri.

crearea de evidențiere a elementelor decorative și a iluminării de fond;

posibilitatea de zonare a spațiului;

o gamă largă de aplicații;

dimensiuni mici;

instalare și utilizare ușoară.

termen lung;

luminozitate ridicată;

rezistență la daune mecanice;

consum redus de energie;

capacitatea de a crea lumină direcțională.

siguranța mediului;

ușor de utilizat și de reciclare;

pentru funcționare, nu este necesară o sursă de curent directă;

fabricat din materiale durabile (aluminiu, policarbonat);

posibilitatea de a folosi lumina direcțională.

utilizate pentru a crea lumini de serviciu în incintă;

design original și forme interesante de instrumente pentru copii;

posibilitatea transportului;

compactitate;

ușor de folosit.

proprietăți anti-coroziune;

rezistenta la uzura;

capacitatea de a schimba direcția luminii;

durabilitate.

Probleme

instalare ușoară;

nevoie de îngrijire atentă;

securitate scăzută;

produse mari.

distribuitor;

spectrul de luminescență neplăcut;

dimensiuni mari;

pentru muncă, sunt necesare surse de alimentare costisitoare și sisteme de răcire.

iluminează un spațiu mic;

pericolul potențial de incendiu;

dependența dispozitivului de la priză.

nu se utilizează pentru iluminatul de bază;

nu există posibilitatea de a ascunde cablajul;

fluxul de lumină mică;

arome potențiale.

complexitatea în exploatare;

frigiderea de la supraîncălzire;

flicker de înaltă frecvență;

preț mare.

sensibilitate la întreruperi în tensiune;

distribuitor.

iluminare non-zăvoare;

intensitate scăzută a culorii;

nu poate fi folosit ca iluminare de bază.

funcționalitate limitată;

instabilitate curentă electrică.

Cum de a alege o lampă

Decideți în ce scopuri aveți nevoie de o lampă. Luați în considerare dimensiunea spațiilor și tehnica de siguranță. În camerele cu tavane înalte, utilizați atașamente, pentru plafoanele joase sunt potrivite pentru dispozitivele de fixare strânse.

În camerele cu o înălțime de 2,5-3 metri susțin candelabru la o distanță de 2-2, la 2 metri de podea. Dacă înălțimea camerei este mai mare de trei metri, alegerea locului depinde de preferințele dvs. estetice.

Cele mai durabile și mai durabile materiale sunt numărate din sticlă, apoi sunt urmărite din plastic și metalic. Fabric, hârtie, lemn inflamabil.

Pentru o cameră de zi spațioasă, alegeți candelabre suspendate cu mai multe becuri.

Pentru bucătării, selectați candelabre cu lungimea reglabilă a cablului suspendat. Găsirea solvenților cu două-trei tavan. Principala regulă este simplitatea în îngrijire, deoarece va apărea în curând pe suprafața lămpii. După picături de sedenta de grăsime.

Nu cumpărați lămpi textile, este mai bine să vă uitați la variantele cu elemente decorative metalice, sticlă sau acrilice.

Pentru camerele pentru copii, cumpărați dispozitive interesante în design: sub formă de fluturi, culori, eroi de basm. Iluminatul trebuie să fie luminos, dar moale, să nu creeze strălucirea și divorțul pe pereți.

Refuzați modelele din sticlă de cristal sau subțire, alegeți materiale sigure - textile sau plastic.

O lampă cu o țesătură sau lampă mată va fi echipată cu o lampă de țesut sau mată în dormitor, vor da lumină înfundată. Iluminarea unui colț de citire poate fi cu o lumini de scufundare sau ușoare.

Utilizați scaluri pentru a ilumina zonele mici de camere (săli, coridoare), cu ajutorul corpurilor de iluminat de acest tip puteți schimba dimensiunea spațiilor. Sconce cu orientare până la creșterea vizuală a spațiului în înălțime.

Pentru a extinde camera, atârnați aparatele pe un perete larg. Pentru lungi I. coridor îngust Alegeți produsele dreptunghiulare sau forma alungită. Preferă candelabrul cu un punct rotativ, care schimbă direcția luminii.

Pentru iluminarea de sus a băilor, utilizați lămpi de plafon cu lămpi mată sau albă. Pentru a vă concentra pe zona de spălare sau pe zona oglinzii, imaginați-vă creierul.

Dacă pardoseala este necesară pentru iluminatul de fundal, lumina lui ar trebui să fie moale și de răsturnare. Doriți să iluminezi doar o parte dintr-o sală de lectură sau o muncă - veți avea nevoie de un dispozitiv puternic.

Pentru comoditate, utilizați produse cu o masă, ca lămpi de decor. Înălțimea aparatelor, alegeți în funcție de dimensiunile spațiale ale camerei.

Alegeți o lampă pentru a lucra la funcționalitate. Acordați atenție modului în care reflectă lumina. Standul mai greu, cu atât mai bine va avea loc lampa. Opțiuni bune - Echipament de iluminat cu înălțime reglabilă.

Tripod-ul aparatului de birou trebuie să fie flexibil și să schimbe unghiul de înclinare.

Candelabrele de tonuri ridică interiorul. Grinzile întunecate absorb lumina și alb reflectă. Nuanțele verzui acționează liniștitor, roșu deranjant. Opțiunea universală - lămpi care dau o lumină portocalie sau galbenă moale.

Echipamentul de iluminat trebuie să se potrivească cu camera de depozitare. Arta Deco combină formele bizare și o varietate de materiale.

Lămpile de stil de țară se disting prin utilizarea subiectelor de plante și rustice, realizate în nuanțe galbene, ușoare. Tonurile reci și imitarea lumanarilor din grinzi sunt folosite pentru lămpile de stil Provence.

În mansarda urbană a folosit o varietate decizii constructive: Lumina de fundal cu LED, candelabrele canapelei, lămpile de puncte etc. Tiffany stil se caracterizează prin structuri deschise, folosind vitralii și elemente forjate.

Dacă camera este localizată partea însorită, apoi lampa pe care o veți folosi numai seara. Puteți face podeaua ca lampă de podea sau o lămpire cu articulație.

Premisele din partea umbrei au nevoie de iluminare regulată. Pentru a face acest lucru, puneți aparatele uniform în jurul camerei.

Decideți cu numărul de lămpi. Dacă alegeți un dispozitiv, acesta trebuie să evidențieze printre alte elemente de mobilier. Utilizați produse mari sau mijlocii. Alegerea unui set, rețineți că este efectuată într-o singură culoare.

Ce mai bine

Cea mai bună lampă ar trebui:

petreceți puțină energie electrică;

nu au întreruperi de stres;

localizat corect la înălțimea camerei;

fii funcțional, utilizat în scop și iluminează spațiul necesar;

posedă puterea corectă și luminozitatea luminii;

să fie convenabil de utilizare și îngrijire;

să fie realizate din material durabil și sigur;

pentru a se potrivi cu cea mai mare cameră, rezistența la radiații, culoarea și stilul, se potrivesc în designul general.

Cum să-l folosească

Pentru a curăța lămpile, utilizați detergenți speciali cu pulverizatoare. Înainte de a începe lucrarea, opriți alimentarea cu energie și așteptați până când lumina este răcită.

A doua metodă: Scoateți lampa, dezasamblați-o în detaliu și spălați-o. Pentru curățare, pot fi utilizate șervețele antistatice.

Pentru a spăla produsele de cristal, se aplică mai întâi la suprafața dispozitivului detergent. Când apa începe să se scurgă, ștergeți tehnica uscată. După 2 ore puteți porni lampa.

Plafonele din sticlă mată sau transparentă cu un burete umed, vopsită într-o soluție de detergent.

Magazinul de lemn, țesături și hârtie se îndepărtează de sursele de incendiu. În timpul reparației, nu uitați să opriți alimentarea.

Ce garanție pentru lămpi

Perioada de garanție pentru lămpi este de 18 luni, cu excepția cazului în care se indică altfel în pașaportul instrumentului.

Garanția pentru bunuri în astfel de cazuri nu se aplică:

Încălcarea regulilor de depozitare și de funcționare;

instalarea sau repararea a fost făcută de specialiștii necalificați;

inginerie de iluminat conectat la o rețea cu tensiune inadecvată;

utilizatorul aplicat ocazional pe dispozitiv;

amprentele de deteriorare mecanică sau modificări ale designului dispozitivului sunt vizibile;

dacă atunci când operează echipamentul, s-a observat o redare greșită a culorii.

Obligația de garanție prevede repararea, înlocuirea pieselor sau schimbul complet de bunuri. Pe bateriile, starterul și alte baterii, precum și accesorii suplimentare, garanția nu se aplică.

Prezentarea pașaportului pe bunurile achiziționate și cupoanele de garanție trebuie.

Nici un contact al firului cu cartușul. Pentru reparații, dezasamblați designul lămpii. Dacă instrumentul a lucrat cartușul vechiului model, înlocuiți-l cu unul nou. Verificați dacă fixarea firului este durabilă la șuruburi.

Pentru a îmbunătăți rezistența conexiunii, este necesar să fixați suplimentar capetele firelor.

Fără fir de contact cu furculiță. Sârmă la intrarea în ștecher este adesea datorată sistemului. Cu o astfel de defecțiune, fișa este tăiată și înlocuită cu una nouă. Acordați atenție diametrului dopurilor vechiului detaliu.

Pentru atașarea fiabilă, lipiți firul la furcă. Puteți adăuga un diametru cu o gumă densă sau o bandă.

Întrerupătorul nu funcționează. Deconectați comutatorul. Folosind un multimetru sau un tester, verificați cum funcționează. Dacă nu poate trece semnalele electrice, înseamnă că mecanismul a eșuat.

Înlocuiți comutatorul sau conectați direct firele. Apoi, lampa va fi aprinsă imediat după pornire.

A rupt firul. Semnul de spargere - becuri intermitente când sunt transferate. Înlocuiți firul nou cu aceeași secțiune transversală. Dacă coturile cablului de cablu, puneți tuburi din plastic sau cauciuc pentru a extinde durata de viață a tehnicii.

Pentru defecțiuni grave, consultați specialiștii.

Producătorii de lămpi

Compania de iluminat, care a fost înființată în 2001. Sortiment - mai mult de 800 de posturi de bunuri. Modelele lămpilor de halogen și de economisire a energiei, au fost dezvoltate lămpi desktop și lămpi.

Înscrisă în producția de iluminat, fabricată de tehnologia LED.

O companie care este implicată în fabricarea echipamentului de iluminat formulare non-standard și structuri. Materiale - bronz, cristal, minerale. Printre bunurile sunt candelabre, supe de perete, Lămpi de masă, pardoseli, sfeșnici și candelabra.

Sunt oferite servicii de reconstrucție a lămpilor unui format învechit, iluminatul de dezmembrare, repararea echipamentelor. Dorințele clientului sunt luate în considerare, este posibil să se elaboreze o comandă individuală.

Compania care a fost înființată în 1994 în Danemarca și mai întâi specializată în lansarea lămpilor cu halogen în stilul scandinavului. Astăzi - producția privind fabricarea de echipamente de iluminat pentru spații rezidențiale și birouri de orice stilistru.

La dezvoltarea de noi produse, concentrați-vă asupra tehnologiilor dovedite și a designului original. Printre clienți construiesc hipermarketuri și companii, magazine de iluminat.

Produsele sunt certificate și marcate cu niveluri înalte Securitatea tehnică. Prețul este acceptabil.

Modelul firmei italiene combină moda europeană, eleganța și clasicele cu design original și sofisticat. Culori: aur, oțel, portocaliu, roșu aprins; Alegeți echipamentul de iluminat la interior va fi ușor.

Caracterizate ornamente elegante, flipping și forme de geometrie fantezie.

Eglo.

Compania australiană care este specializată în fabricarea lămpilor decorative pentru spațiile interioare și clădiri publice. Desktop, tavan și modele suspendate, spoturi și lămpi de perete pentru băi și camere pentru copii sunt prezentate.

Un brand exclusiv care este angajat în producția de iluminat în diferite stiluri în cursul tendințelor moderne de arhitectură și de designer. Materiale - cristal, sticlă, țesătură, copac, acrilic.

Luminurile sunt fabricate pe echipamente germane, apoi tratate manual. Produsele companiei sunt împărțite în astfel de: Antic, Bergamo, Retro, Royal, Lună, Mocco, Rotonda.

Globo.

Un brand popular australian care este implicat în fabricarea lămpilor originale. Modelele sunt disponibile pentru iluminatul intern și exterior. Dispozitivele de iluminat și sistemele modulare ale companiei sunt populare în 50 de țări ale lumii.

Printre cumpărători sunt magazine de mobilă, firme de construcții. Sortiment de bunuri - mai mult de 2 mii de dispozitive de iluminat.

Produsele cu halogen sunt, de asemenea, produse cu caracteristici tehnice ridicate, funcționalitate și design excelent. Prețul disponibil.

Lămpile interioare sunt reprezentate pe scară largă în sortiment. Produsele au un design grijuliu, materiale de înaltă calitate și tehnologii noi sunt utilizate în producție.

Printre bunuri sunt lămpi de perete, candelabre, sconturi, pardoseli și laturi care schimbă direcția luminii. Proiectele sunt diferite în formă, dimensiune, culoare și stil.

Principiul activității companiei este de a oferi un sistem flexibil de reduceri și programe promoționale. Valoare acceptabilă pentru bani.

Compania este implicată în producția de iluminat decorativ pentru spațiile rezidențiale și birouri, centre comerciale. Catalogul este actualizat anual, mărfurile se concentrează pe elementele noi noi și pe îmbunătățirea părții tehnice.

Produse cu certificare strictă, fabricarea sunt utilizate materiale ecologice. Plus firme - produse durabile și durabile la un preț accesibil.

Marcă germană care este specializată în fabricarea iluminării. Crystal este utilizat pentru producție. Compania a devenit în mod repetat membru al expozițiilor internaționale. Produsele companiei vor face design elegant și modern.

Gama de firme - 400 de modele de 90 de produse de produse ale companiei. Dispozitive prezentate diferite stiluri: Candelabre clasice și suspensii, modele ecologice de lemn, capodopere moderne moderne și high-tech.

Gama largă soluții de culoare pentru lămpi și tavan. Tehnica durabilă, durabilă și sigură.

Colecția de iluminat în clasic și stil modern. Dispozitivele sunt făcute de tehnologii europene. Printre mărfuri sunt mai mult de 60 de candelabre și 6 serii de lămpi, care vor asigura camera superioară și laterală în același timp.

Produsele de cristal sunt realizate folosind Egipt Crystal Aspour.

Sonex.

Producătorul rus. Printre lămpile de iluminat și de perete, lămpile de masă și lămpile. Designul combină motive clasice și moderne, o varietate de forme și culori.

Colecții celebre: Alabastro, Quadro, Sakura, Duna, Ferola. Produsele sunt disponibile la cost.

Tipurile de lămpi și calculul iluminatului de cameră sunt o valoare informațională atât pentru specialiști, cât și pentru consumatorii care doresc să organizeze acoperirea corectă a apartamentului lor, acasă. Piața prezintă o mare varietate de linii de modele diferite de lămpi. În mod natural, pentru a alege exact cea pe care alții o vor îndeplini cerințele specifice ale viitorului proprietar, este necesară o "hartă rutieră" specifică, datorită căruia timpul de căutare este propriul dispozitiv de iluminare va fi minimizat. O astfel de cartelă este clasificarea lămpilor moderne.

Pentru a vă familiariza cu clasificarea lămpilor înainte de alegerea și cumpărarea lor este utilă și deoarece, în conformitate cu acesta, dispozitivele de iluminat sunt marcate, oferind, astfel, cumpărătorul are informații complete despre calitatea și capacitățile lămpii.

Lumina nu numai că face posibilă primirea informațiilor despre mediul înconjurător. Are o fuziune directă nu numai pentru psihic, ci și pentru fluxul proceselor fiziologice. Lumina de foame - cauza scăderii imunității, tulburărilor nervoase, cauza bolilor oculare. Prin urmare, este important să luați corect lampa nu numai din pozițiile cerințelor de proiectare, energie și economisirea energiei, ci și din punct de vedere posibilitatea de a crea un nivel suficient de iluminare. Cum se calculează iluminarea este descrisă mai jos.

Elementele de bază ale lămpilor de tastare

Documentul principal care reglementează clasificarea dispozitivelor de iluminat este GOST 17677-82.

În conformitate cu acest document, se disting astfel de grupuri de lămpi:

În funcție de caracteristicile de iluminare. Lămpile incluse în acest grup sunt subdivizate:

Lămpile incluse în acest grup sunt subdivizate: Clasa de distribuție a luminii. B Respectarea lămpilor GOST sunt marcate cu litere:

P.- acestea sunt lămpi de lumină directă, care creează iluminarea C80% din fluxul luminos, pe care lampa o distribuie la emisfera inferioară; H. - Corpurile de iluminat sunt incluse aici, care creează iluminare cu ajutorul fluxului luminos, pe care l-au răspândit în emisfera inferioară, în timp ce fluxul de lumină ar trebui să fie de la șaizeci la optzeci la sută din întreaga lumină; P. - Aceasta este o lampă de lumină împrăștiată, care sunt prevăzute de la patruzeci la șaizeci la sută din fluxul de lumină îndreptat de dispozitivul lămpii tocmai în emisfera inferioară; B. - lămpi care creează o lumină reflectată în mod predominant prin direcționarea a douăzeci și patruzeci de procente din fluxul luminos în slăbiciunea inferioară; O. - Luminări de lumină reflectată, asigurând un flux ușor distribuit în direcția emisferei inferioare în valorile de la 1 la douăzeci la sută din fluxul total de lumină.

Cu cât este mai mare lumina în haeu-ul inferior, direcționează dispozitivul lămpii, cu atât mai economică o astfel de lampă.

B În funcție de tipul de curbă de lumină, pe care lampa le creează la punctele oricărui plan meridional, atât în u200bu200bemisfera inferioară cât și în cea superioară. Dacă măsurați puterea luminii în diferite puncte ale emisferei - partea de jos este lăsată - va fi diferită. Pentru standardizare, este adoptată conceptul de "curbă de lumină". B În funcție de zona în care se înregistrează puterea maximă de lumină, șapte astfel de curbe sunt izolate, fiecare având propria denumire:

G. - Deep: C. - sinus; M. - uniformă; L. - jumătate lățime; D. - cosinie; SH - lățime; K. - concentrat.

O astfel de clasificare oferă comoditate atunci când alegeți o lampă:

lămpile de tip D și R sunt recomandate pentru a fi utilizate atunci când este necesară crearea de iluminare maximă în una sau altă direcție, astfel încât pentru iluminarea spațiilor industriale, iar lămpile industriale sunt utilizate, mai sus desemnate ca N, adică Lumina Direct, A pentru birou de iluminat, spații de uz casnic, lămpi, mai sus desemnate ca p;

lămpile de tip K sunt dispozitive de iluminat care îndeplinesc sarcina de a crea o lumină de fundal care evidențiază partea interioară, structurile arhitecturale, iluminarea pentru a crea zone selectate;

C - astfel de lămpi sunt utilizate atunci când trebuie să creați lumină înfundată sau reflectată;

SH și L - lămpi similare sunt alese dacă este necesar să se creeze iluminarea spațiilor alungite, cum ar fi tuneluri, coridoare, străzi și așa mai departe.

Selectarea lămpii în conformitate cu clasificarea de reglementare a GOST este, în același timp, încrederea este că condițiile de iluminare în timpul selecției lămpilor în conformitate cu notația de reglementare vor fi cele mai acceptabile pentru viziune.

GOST necesită ca fiecare lampă să fie marcată în așa fel încât să furnizeze informații cuprinzătoare ale consumatorului despre dispozitivul de iluminare. Pentru aceasta, sunt introduse denumiri convenționale digitale și alfabetice. Se utilizează un total de opt poziții.

Prima literă denotă tipul lămpii, în conformitate cu GOST se utilizează un astfel de marcare:

N. - lămpi incandescente;

- lămpi incandescente; C. - lămpi cu oglindă și lămpi difuze;

- lămpi cu oglindă și lămpi difuze; L. - linii drepte tubulare luminescente;

- linii drepte tubulare luminescente; E. - luminescente erymetric;

- luminescente erymetric; ȘI - cuarț cu halogen (incandescent);

- cuarț cu halogen (incandescent); F. - luminescentul a dat seama;

- luminescentul a dat seama; G. - tipuri de mercur de dristina, DRI;

- tipuri de mercur de dristina, DRI; P. - Tip de mercur DRL;

- Tip de mercur DRL; B. - bactericid;

- bactericid; J. - sodiu;

- sodiu; K. - Xenon tubular.

A doua literă este utilizată pentru a descrie metoda de instalare a lămpii:

C. - suspendat;

- suspendat; B. - incorporat;

- incorporat; P. - tavan;

- tavan; B. - Lumina de perete;

- Lumina de perete; D. - aditiv;

- aditiv; N. - tabel de masă, referință;

- tabel de masă, referință; LA - sfârșitul, consola;

- sfârșitul, consola; G. - cap;

- cap; P. - manual;

- manual; T. - Crown, în aer liber.

A treia literă - descrie numirea lămpii:

B. - aplicată la spațiile rezidențiale;

- aplicată la spațiile rezidențiale; O. - aplicată la spațiile publice;

- aplicată la spațiile publice; P. - pentru spațiile industriale;

- pentru spațiile industriale; P. - pentru mine;

- pentru mine; W. - aplicată la iluminatul exterior;

- aplicată la iluminatul exterior; T. - Pentru televiziune, un studio cinematic

A patra poziție este numărul care indică o serie de lansare a lămpii;

Cea de-a cincea poziție este un număr corespunzător numărului de lămpi;

A șasea poziție, numărul - corespunde puterii permise a lămpilor din W;

Poziția a șaptea este un număr de trei cifre corespunzător numărului de modificare;

Cea de-a opta poziție este litera și cifra care arată că performanța climatică corespunde acestei lămpii și indică categoria de plasare a acesteia în prevederile GOST 15150.

Astfel, cumpărătorul, privindu-se la etichetă, poate determina cu exactitate posibilitățile dispozitivului de iluminare. De exemplu, lampa de lampă a NNB02-1 × 40-005 UHL4 "Orpheus" înseamnă că această lampă este proiectată pentru utilizarea desktop, este proiectată pentru o lampă incandescentă de 40 W fiecare, o serie de lampă 02, modificarea Dispozitivul atribuit producătorului 005 se face în climatică execuția UHL cu categoria de plasare 4 și este destinată utilizării în spațiile rezidențiale.

Tipuri de corpuri de iluminat pentru executarea climatică

La introducerea lămpilor pe acest principiu, un astfel de criteriu este utilizat ca posibilitate de utilizare a dispozitivului de iluminare la temperaturi diferite, umiditate. Ca bază de tastare, cerințele utilizării GOST 15150-69.

De regulă, atunci când lămpile de lămpi, execuția climatică este afișată în semnul final al semnelor, A pentru a desemna condiții climatice la care se calculează lampa are o denumire alfabetică:

Uhl. - Lampa este destinată să funcționeze în frig (de la -60˚) și climă temperată (până la + 40 ° C)

- Lampa este destinată să funcționeze în frig (de la -60˚) și climă temperată (până la + 40 ° C) HP. - indică faptul că această lampă poate fi aplicată în climate reci (de la - 60 ° C la + 40 ° C);

- indică faptul că această lampă poate fi aplicată în climate reci (de la - 60 ° C la + 40 ° C); W. - denotă capacitatea de a semna dispozitivul de iluminare într-un climat temperat (de la -45 ° C până la + 40 ° C);

- denotă capacitatea de a semna dispozitivul de iluminare într-un climat temperat (de la -45 ° C până la + 40 ° C); M. - lămpile sunt marcate, care pot fi aplicate în condițiile unui climat de mare moderat rece (de la -40 ° C până la + 40 ° C);

- lămpile sunt marcate, care pot fi aplicate în condițiile unui climat de mare moderat rece (de la -40 ° C până la + 40 ° C); T. - această lămpi lame de lame concepute pentru a lucra în condiții tropicale (interval de temperatură de la + 1 ° C la + 40 ° C);

- această lămpi lame de lame concepute pentru a lucra în condiții tropicale (interval de temperatură de la + 1 ° C la + 40 ° C); O. - lămpi de execuție generală privind gravitația (cu excepția climatului mării) cu un interval de temperatură -60 ° C - + 50˚˚;

- lămpi de execuție generală privind gravitația (cu excepția climatului mării) cu un interval de temperatură -60 ° C - + 50˚˚; B. - design alocamatic (interval de temperatură - 60 ° C - + 50˚˚);

- design alocamatic (interval de temperatură - 60 ° C - + 50˚˚); Om. - Performanța generală-climatică (intervalul de temperatură -40 ° C - + 45˚˚).

Cifra că atunci când marcajul este plasat în spatele literei, indică:

1 - Este posibil să se aplice o lampă pentru cazare in aer liber;

2 - Lampa poate fi utilizată numai în cazul plasării sub baldachin, în încăperi în care există aceleași condiții care în aer liber (cu excepția precipitațiilor atmosferice, radiației solare);

3 - Corpul de iluminat este permis să pună în interior în cazul în care nu există o reglementare artificială condiții climatice;

4 lămpi sunt marcate, care pot fi utilizate în încăperi închise cu reglarea artificială a condițiilor climatice (încălzire, ventilație, aer condiționat);

5 - Lămpile sunt marcate, care pot fi utilizate în camere cu umiditate crescută în absența unor indicatori climatici care reglementează artificial.

Alte criterii pentru gruparea lămpilor după tip

Separarea lămpilor în conformitate cu cerințele speciale ale oaspeților

În conformitate cu GOST alocă alte tipuri de lămpi pe baza conformității criterii generalecare vă permit să atribuiți caracterele corespunzătoare lampă. Valoarea lor este decriptată în tabel.

Tipuri de lămpi în funcție de protecare

Toate lămpile sunt un anumit pericol pentru sănătatea utilizatorilor, deoarece acestea sunt elemente înclinate. Nivelul de securitate depinde în mare măsură de integritatea dispozitivelor care creează iluminat. Prin urmare, în funcție de cerințele lor de siguranță a siguranței, X sunt, de asemenea, clasificate în funcție de nivelul de protecție împotriva influențelor externe. Pentru aceasta se aplică standarde internaționale de protecție internațională (abreviat IP)

Acest sistem a fost conceput pentru a ține seama de cerințele care sunt prezentate la lămpile GOST, standardele mondiale IEC 60529 și DIN 40050). Codurile IP descriu gradul de protecție împotriva influenței factorilor de mediu și, de asemenea, nivelul de siguranță al corpului de iluminat pentru consumator.

Lampa este grupată în conformitate cu combinația de 2 cifre (IP-XX). Prima cifră indică nivelul de protecție împotriva penetrării particulelor solide:

cifra 0 înseamnă că protecția împotriva particulelor solide nu este furnizată;

1 - Există o garanție a protecției împotriva pătrunderii particulelor, a căror dimensiune este mai mare de 50 milimetri;

2 - Protecția împotriva penetrării obiectelor ǿ este egală cu sau mai mare de 12 milimetri (degetul mijlociu);

3- Protecția împotriva elementelor, a cărei diametru este mai mare sau egală cu două și jumătate de milimetri;

.4 - numărul indică protecție împotriva pătrunderii obiectelor cu un diametru sau echivalent la un milimetru;

figura 5 indică prezența protecției care asigură imposibilitatea de a introduce aparatul obiectelor, al cărui diametru este egal cu sau depășește dimensiunea prafului;

figura 6 confirmă securitatea completă de la introducerea instrumentului de microparticule (praf)

A doua parte codifică nivelurile de protecție a penetrării apei:

figura 0 indică absența oricărei penetrări de umiditate;

figura 1 indică prezența minimelor protejate de picăturile de apă, care cad din partea de sus;

figura 2 indică prezența protecției împotriva picăturilor de apă, care se încadrează pe dispozitiv la un unghi care nu depășește 15˚;

figura 3 este codificată de prezența protecției împotriva picăturilor, care se încadrează la dispozitiv la un unghi de cel mult 60 °;

figura 4 indică prezența protecției care asigură imposibilitatea de a penetra picăturile lichidului, care se încadrează în orice colțuri;

figura 5 indică protecția existentă împotriva pătrunderii unui jet de apă cu presiune scăzută;

numărul 6 este codificat prin prezența protecției împotriva pătrunderii apei în cazul unui jet de apă de o presiune puternică asupra dispozitivului de iluminare;

figura 7 înseamnă că dispozitivul de iluminare este protejat de umiditate de la intrarea adâncimii, fără a depăși contorul, iar această protecție este eficientă timp de treizeci de minute;

figurile 8 sunt codificate de lămpi, a căror protecție garantează imposibilitatea completă a umidității de a intra în apă la adâncimi care depășesc un metru.

Clasificarea tipurilor de lămpi pe caracteristici structurale

În funcție de design, lămpile sunt grupate în următoarele tipuri:

lămpile sunt deschise, adică cele care nu furnizează cartușele de izolare și lămpile din mediul extern;

lămpi închise, adică astfel de dispozitive de iluminare în care cartușele și lămpile sunt separate de mediul extern, dar carcasa utilizată pentru acest lucru nu are sigilii;

lămpi impermeabile (realizate structural, astfel încât izolarea fiabilă să fie furnizată unul de celălalt și, de asemenea, de la detalii metalice Dispozitiv de iluminat al firelor introductive;

corpuri de iluminat praf;

lămpi rezistente la explozie.

Tipuri de lămpi în funcție de lămpile utilizate

În acest caz, dispozitivele de iluminat sunt împărțite în tipuri în funcție de tipul de sursă de lumină utilizată în lampă.

Se aplică un total de patru tipuri de lămpi, în conformitate cu care se efectuează clasificarea.

Lămpi cu lămpi cu incandescență.Cele mai populare lămpi. Industria modernă produce astfel de lămpi de diferite forme, ceea ce permite designerilor să creeze lămpi de diferite forme. Puterea unor astfel de lămpi 15-300 W. Când este instalată puterea altor tipuri de lămpi, comparația este realizată din lampa cu incandescență.

Ieșirea luminii cu incandescență ridicată se realizează prin utilizarea în flacoane de gaze atât de sigur pentru consumator, cum ar fi Krypton și utilizarea firelor complexe de tungsten de forme arcuite - așa-numitele lămpi bispirale.

Lămpile sunt produse cu o varietate de suprafețe, care cresc, de asemenea, capacitățile de proiectare la crearea lămpilor. Această suprafață poate fi familiară transparentă, poate fi Opal, Matte, oglindă. Lămpile cu lămpi opționale emit mai multă lumină împrăștiată.

Corpuri cu lămpi fluorescente. Astfel de lămpi sunt mai eficiente din punct de vedere al economiei de energie. Sosind sub influența radiației ultraviolete a descărcărilor electrice, emisiile luminoase oferă un flux de lumină suficient pentru a ilumina puterea.

Astfel de lămpi au o serie de avantaje:

durata lungă de viață;

valori mari Magniturile fluxului luminos, care, în unele modele, lămpile depășesc lămpile cu incandescență de opt ori;

economii semnificative de energie electrică.

Cele mai frecvent utilizate lămpi destinate lămpilor luminescente cu o formă alungită. Acest formular determină asimetria distribuției puterii luminii. Cu toate acestea, utilizarea difuzoarelor, reflectoarelor difuzoare în design, difuzoarele pot reduce semnificativ diferența dintre distribuția fluxului luminos în planurile transversale și longitudinale. În prezent, există și lămpi de o mare varietate de forme, care au oferit designerilor posibilitatea de a nu limita fantezia lor atunci când dezvoltă noi modele de lămpi.

Tastarea armăturii de iluminat utilizate pentru lămpile fluorescente vă permite să montați o varietate de lămpi din părțile lor tipice. Acest lucru a făcut posibilă aplicarea unor astfel de lămpi atât în u200bu200bplasarea unică, cât și în complex. În prezent, așa-numitele dungi ușoare (ranguri) devin din ce în ce mai distribuite, care combină mai multe lămpi într-o configurație arbitrară.

Luminării cu lămpi fluorescente îndeplinesc pe deplin cerințele condițiilor tehnologice pentru dispozitivele de iluminat utilizate în spațiile rezidențiale, precum și în funcție, producția, fac posibilă utilizarea unor soluții arhitecturale care necesită intensitatea pâinii. Toate lămpile devin din ce în ce mai distribuții la aranjarea streașină ușoară în săli, în interior, unde este necesară crearea de iluminat moale.

Lămpi cu lămpi cu halogen. Astfel de lămpi oferă iluminări depline cu cheltuieli mai economice de energie electrică, iar termenele limită pentru funcționarea lor depășesc lămpile cu incandescență.

Există diverse modele pe piață, astfel încât locația unor astfel de lămpi nu este limitată. Modele S. diferite specii Acoperiri proiectate pentru tensiune în 220 V, 12 V.

Lumini cu leduri - Dispozitive de iluminat cu o sursă de lumină sub formă de LED-uri. Astfel de lămpi creează iluminare cu drepturi depline, iar originalitatea executării oferă spațiu pentru fantezii de designer.

Calculul luminii

Versiunea cea mai rapidă este de a stabili unul dintre programele care vor efectua automat acest calcul. Pe internet disponibil:

Rellux;

Dialux;

"Formula Luminii";

Promin;

Calculul luminii livale;

Drum deschis-noapte;

Ulysse.

Găsi un site web care va oferi un serviciu de descărcare gratuită este extrem de simplu - este suficient să conduci în șirul de căutare Yandex sau alt nume de motor de căutare al programului cu "descărcare". Puteți calcula iluminarea și "manual".

Inițial, ar trebui să fie determinată cât de multă "iluminare" este necesară pentru a crea confort pentru vizualizare. Luminile sunt măsurate în apartamente (LX, Lux). Pentru a face acest lucru, utilizați datele înregistrate în SNIP 23-05-95.

Definim ce putere a lămpii va fi necesară pentru a ilumina camera folosind formula P u003d (p x s): nUnde

N. - Numărul de lămpi S. - metri pătrați de pătrat de cameră; r. - iluminare specifică (W / m²); R. - Puterea necesară a lămpii.

Folosind datele tablelor, găsim puterea dorită de iluminare specifică.

Efectuați calculul. Să presupunem că zona dormitorului este de douăzeci de metri pătrați. Folosit pentru a ilumina lămpile fluorescente. Zona de 20SQ se înmulțește cu coeficientul de 4-5. Pentru a crea o iluminare confortabilă în dormitor, lampa cu lămpi fluorescente de putere totală de 80-100 W. va fi necesară.

Mai mult calcule precise Iluminarea unui anumit loc în cameră se realizează în contabilitate invers proporțională cu reducerea valorilor de iluminare din pătratul distanței până la punctul de suprafață dorită.

Ceea ce puterea lămpilor va fi necesară pentru a crea iluminarea dorită, în funcție de zona camerei, poate fi găsită și în tabel.

Prin producerea de calcule, este recomandabil să se țină seama de faptul că cea mai confortabilă viziune la domiciliu este iluminarea în aproximativ 200 lx, cu condiția ca designul camerei să fie realizat în culori strălucitoare.

Profesioniștii sunt aplicați mai precis, dar există mai multe calcule mai complexe pe diverse metode pentru calculele iluminării în orice loc special al camerei. Aflați cum se datorează acestora.

Lampa poate fi numită orice dispozitiv care include un cartuș pentru instalarea unei lămpi electrice, a unei lămpi, a elementelor de cablaj electric, a fitingurilor de iluminare și a capacității de a fixa un astfel de dispozitiv. În același timp, fluxul de lumină de la sursa de lumină - lămpile - trecerea prin elementele armăturii de iluminat este distorsionat, se reflectă, se reflectă și se limitează la fel de mult necesare pentru acest tip de lampă. Iluminate pot fi numite lămpi care sunt fixate în mod constant pe o suprafață. Cu alte cuvinte, lampa de masă este o lampă, dar nu iluminare.

Lămpi de iluminare ușoară Cel mai adesea emit lumina în jos. Acestea includ majoritatea tipurilor de iluminare încorporată

Cel mai adesea emit lumina în jos. Acestea includ majoritatea tipurilor de iluminare încorporată Luminări de iluminare reflectată De obicei, emite lumina, reflectând lumina de la plafon în spațiu. Acestea includ numeroase stiluri de lămpi suspendate, candelabre și sconturi, precum și unele lămpi portabile.

De obicei, emite lumina, reflectând lumina de la plafon în spațiu. Acestea includ numeroase stiluri de lămpi suspendate, candelabre și sconturi, precum și unele lămpi portabile. Lămpi difuze Emite lumina uniform în toate direcțiile. Acestea includ cele mai multe tipuri de lămpi sferice, candelabre și unele lămpi desktop și podele.

Emite lumina uniform în toate direcțiile. Acestea includ cele mai multe tipuri de lămpi sferice, candelabre și unele lămpi desktop și podele. Corpurile de iluminare directă și reflectată emit lumina în sus și în jos, dar nu în partea laterală. Acestea includ multe tipuri de corpuri de iluminat suspendate, precum și unele lămpi de desktop și podele. Rețineți că lămpile de iluminare directe și reflectate pot fi iluminarea semi-directă sau iluminarea semi-reflectată în funcție de partea luminii pe care o emită în sus și în jos.

Lămpi asimetrice De regulă, destinată utilizării în iluminatul special de design. Lămpile asimetrice, de exemplu, acestea sunt lămpi reflectate cu o distribuție mai puternică într-o direcție, de exemplu, de pe perete. Există, de asemenea, lămpi de iluminat de perete care sunt una dintre formele de lămpi de iluminat direct, cu o distribuție puternică a fluxului luminos într-o direcție, astfel încât să lumineze pereții

De regulă, destinată utilizării în iluminatul special de design. Lămpile asimetrice, de exemplu, acestea sunt lămpi reflectate cu o distribuție mai puternică într-o direcție, de exemplu, de pe perete. Există, de asemenea, lămpi de iluminat de perete care sunt una dintre formele de lămpi de iluminat direct, cu o distribuție puternică a fluxului luminos într-o direcție, astfel încât să lumineze pereții Lămpi reglabile, de regulă, acestea sunt lămpi de iluminat direct care pot fi ajustate astfel încât să emită mai mult fascicul larg de lumină. Acestea includ spoturi și lămpi de iluminare accent

Rețineți că prezentarea generală a dispozitivelor de control al iluminării este disponibilă la această adresă :. Sperăm că informațiile prezentate în materialul nostru vă vor ajuta atunci când alegeți.

Tipuri de lămpi Fotografie

Mai jos prezentați fotografii pe articolul nostru. Am pregătit pentru dvs. o fotodifiere a lămpilor de diferite tipuri.

Oferim un tabel convenabil care va ajuta la alegerea corectă a tipurilor de lămpi și lămpi diferite camere Casa sau apartamentul dvs.

1 din 1.

În imagine:

Este dificil să se decidă ce lămpi au nevoie dacă scopul camerei este dublu. În acest caz, camera de zi servește ca o sală de intrare.

Numărul lămpilor din casă este calculat din numărul de acoperire a zonelor de iluminare. De obicei, în baie există o iluminare luminată de machiaj sub formă de lămpi de perete, iluminare generală sub formă de lumini punct și, uneori, moale lumina comună Pentru relaxare. Pentru bucătărie, alegeți lămpi puternice de plafon pentru suprafața de lucru, plus iluminarea principală a plafonului, plus lampa centrală de tavan pe masă. Dormitor: Lampa principală de plafon este completată de iluminarea din spate, lămpile de podea sau sconce pentru citire. Cabinet: Fără îndoială, aveți nevoie de iluminat desktop și tavan puternic.

Ce tipuri de lămpi și lămpi există?

Tipuri de lămpi. Pentru nevoile gospodăriilor, sunt utilizate cele mai des două tipuri de surse de lumină: becuri incandescente (LN) și lămpi fluorescente (LL). Dar acele becuri care sunt bune pentru dormitor nu sunt potrivite, să spunem, pentru birou. Tabelul nostru vă va ajuta să decideți cu privire la tipul de becuri pentru fiecare cameră din apartament.

Tipuri de lămpi. În plus față de sursa de iluminare, este important să se țină seama de tipul lămpii (suspendate, tavan, perete etc.) în care va funcționa. Acest lucru depinde de modul de răspândire a luminii și de direcția sa.

Alegeți: iluminatul general, local sau combinat.Aceeași lampă poate efectua rolul unui local sau lampa de lumină generală. De exemplu, o lampă cu un singur vapori suspendată deasupra mesei va acționa ca fiind una locală. Și dacă îl puneți în picioare sub tavan în centrul camerei - va da lumina generală. Acest tabel este compilat pentru o schemă combinată de iluminat: se presupune că într-o cameră va fi combinată cu iluminare generală și locală.

Ce becuri și lămpi sunt mai bune de utilizat?

Selectarea decoratorului: Lampa din balonul mat.În practica mea, folosesc, de obicei, corpuri de corp cu lămpi cu incandescență standard. Și neapărat cu balonul mat, pentru a nu tăia ochiul. Flacoanele și lămpile colorate cu spirale decorative sunt destul de potrivite pentru crearea unor efecte, dar pentru viața de zi cu zi, în opinia mea, nu sunt foarte potrivite. Corpurile de iluminat cu o lampă cu incandescență deschisă sunt de asemenea folosite pentru a obține o anumită stare de spirit. Dar ochii încă mai trebuie să aibă grijă! Cu siguranță față de așa-numitele lămpi de economisire a energiei: ele dau o lumină dezgustătoare.

Depinde de camera specifică! De exemplu, lămpile cu incandescență sunt cele mai potrivite pentru iluminarea generală a bucătăriei, precum și lămpile de tavan și de perete. O altă opțiune - lămpi cu lămpi de economisire a energiei care dau la fel galbencum ar fi lămpile cu incandescență. O astfel de nuanță de lumină va crea o atmosferă confortabilă. Ca lampă, puteți alege modele de tavan (candelabre) sau perete (sconce) de orice tip: atât pe modelele de suspensie, cât și pe modelele subterane compacte. Dar pardoseala, lămpile de masă și lumina punctului utilizează nedorite.

Altă situație cu iluminare locală. Pentru a ilumina zona de lucru a bucătăriei (în cazul nostru, pentru iluminarea tabelului de sus), lampa sub lampă cu incandescență nu se va potrivi: Lumina este foarte caldă. Este mai bine să utilizați lămpi fluorescente. Lampa de aici poate fi aproape oricare, nu a ocupat o mulțime de spațiu și nu a intervenit la îndemână.

Cum să utilizați masa?

Găsiți-vă tipul de bec (incandescent sau luminescent).

Decideți cu tipul de lampă: plafon, perete, bench-top, podea, punct.

Alegeți o cameră de zi sau zona dorită de iluminare locală.

Tipuri de becuri luminoase Tipuri de lămpi Tavan Perete Nabol.

Nyu. În aer liber

Nyu. Punct

Nyu. suspensie

Noe. pentru

peste

Lână suspensie

Noe. pentru

peste

Lână Potrivit pentru iluminatul general Rezidențial

Camere Băi.

Camere Subiect

Nye.

Loc

Nia. Potrivit pentru iluminatul local Muncitorii

Zone (tabel, carte) Zonele

Recreere Locale.

obiecte Pentru Orient.

TION

noaptea Legendă: LN - Lampa incandescentă

LL - Lampa luminescentă

«++» — lampa recomandată / becul de acest tip de acest tip

«+» - Instalarea este posibilă în unele cazuri.

«-» - Lampa de acest tip nu este recomandată pentru instalarea în această cameră. Exemplu de utilizare a tabelului: rândul "bucătărie".Se recomandă utilizarea becurilor incandescente în toate tipurile de lumini de plafon. Din modelele de perete, trebuie preferate lămpile de suprafață apropiate. Nu trebuie să utilizați lămpile de podea, desktop și indicatoare pentru nevoile de iluminare generală.

Comentariu în FB Comentariu în VK

De asemenea, în această secțiune

Crearea unui interior este întotdeauna o sarcină dificilă. Uneori este nevoie de un accident vascular cerebral luminos, o soluție neobișnuită și extraordinară. O astfel de soluție poate fi iluminarea produselor din piatră.

Salvați timpul prețios în dimineața va ajuta Meteo Sticla Indicator Vremea va ajuta: Puteți recunoaște vremea cu ea în afara ferestrei fără a se îndepărta de la cabinet și nu va fi comiterea mișcărilor inutile.

Cu o abordare incorectă a iluminării, impresia de odihnă în grădina de seară nu mai poate fi. Da, iar șederea aici poate deveni nesigură.

Lămpile sculpturale Terzani arată atât de ușor încât par să se deplaseze în aer. Ce tendințe în design, materiale și tehnologie alege producătorul italian?

Înainte de a monta iluminatul scărilor, este necesar să luați mai multe soluții responsabile: ce lămpi pentru a alege unde să trimiteți lumina, care este preferată sistemul de control.

Trei reguli de aur care vor ajuta la evitarea greșelilor atunci când proiectați apartamente mici într-un stil modern. Arhitectul Peter Fedosenko spune.

O alternativă bună la sursele de lumină obișnuite - lămpi de plafon LED. Luați în considerare structurile comune găsite pe piața LED-urilor și caracteristicile acestora.

Se pare că poate fi mai ușor: câteva lămpi din capul capului. Cu toate acestea, designerii oferă cel puțin șase scenarii de iluminare a zonei neobișnuite în apropierea patului. Inspire, desenează idei

Un raft îngust de superliner se va potrivi organic în interiorul minimalist. Și se află într-un sens literal și figurativ echipat cu iluminare LED, acesta va accentua stilistul interior.

Este ușor să alegeți un corp de iluminat pentru casă - este ca și cum ați rezolva o sarcină complexă pentru designul interior. Mergând la magazin pentru noul Sconter sau la lampă, noiliile Willy vor trebui să fie vizitate nu numai de cumpărător, ci și puțin de un designer.

ÎNdespre orice caz, este de la vedere externă Și caracteristicile lămpii depind, indiferent dacă casa dvs. va fi mai confortabilă sau viceversa.

Tipuri de lămpi

Unele modele nu poartă niciun context de designer și sunt surse de lumină fără probleme. Cu toate acestea, sunt astfel de lămpi care se potrivesc perfect în stilul laconic de înaltă tehnologie. Dar dispozitive de iluminare decorative furnizate alegerea potrivita Este potrivit nu numai pentru un minimalist, ci și orice alt interior.

În timpul nostru, lămpile nu sunt numai lămpile sconcei și podelei, ci și tot felul de tipuri de iluminare de punct și plafon. De regulă, aceste dispozitive sunt dificil de ales, astfel încât consultarea unui designer profesional va fi mai mult decât adecvată. Deci, să discutăm întrebarea "Cum de a alege o lampă?" in detaliu.

Sutien. Care este sconce și unde este adecvat să se utilizeze

Specificul sconcei sunt că fluxul de lumină din ea este îndreptat strict în jos și ușor pe laturi. Prin urmare, o astfel de lampă este aplicată pentru a evidenția tabelul de toaletă, oglinzi, pat de cap sau chiar masă.. Lemnul poate fi, de asemenea, utilizat pentru a crea o iluminare globală moale, pentru care modelele sunt perfecte cu o lampă în formă de minge.

Candelabru de tavan. Reguli de alegere

Alegerea unui candelabru, Stick norma simplă - Che. mai puțină cameră, cu atât trebuie să fie mai compact modelul. Și pentru o cameră mică, un candelabru mini cu un cordon foarte scurt sau o lampă rotunjită atașată la tavan este potrivit. Selecție uriașă de lămpi de designer, vezi Tot modelul modern de la designeri celebri.

Lampa de podea. Cum se face o cameră cu lămpi

Nu știu toată lumea că este imposibil să puneți lămpile de podea la o înălțime. În primul rând, camera va fi iluminată neuniform și, în al doilea rând, va dobândi o formă formală uscată.

Tesser creează o amurg plăcută, care are restul sau citirea cărților. Prin urmare, astfel de lămpi sunt instalate în principal în dormitoare.

Iar cea mai bună distribuție a iluminatului, a locului de creștere vizuală, poate fi obținută prin plasarea bastoanelor în colțuri.

Lămpi cu bandă și bandă în interior

Ele sunt un atribut indispensabil al plafoanelor suspendate. Aspectul și locația lor depind de tipul de plafon (matte sau lucios), culorile sale, designul tapetului, precum și efectul estetic dorit.

Cum de a alege lămpile potrivite pentru o cameră mare și mică

Se pot emite spații mici 3-4 mici lămpi uniform plasate uniform. O cameră vizuală va deveni spațioasă și mai ușoară. O altă opțiune este o lampă de podea cu o lampă largă și înaltă lampă. Ca rezultat, camera, de asemenea, ușor "extinsă". Dacă există un plafon scăzut în cameră, numai pardoseala este potrivită în ea. În acest caz, lumina de fundal superioară aduce doar plafonul la podea.

Lampă pentru camera mare Alegeți mai ușor ca exemplu. Puteți să vă opriți într-un exemplu de realizare cu două candelabre mari situate la o distanță egală față de pereții de capăt și unul de celălalt. O altă soluție este un candelabru magnific al tipului de cascadă sau iluminatul punct (dacă există un tavan suspendat).

  • Cristian Rusu
  • March 06,2023

Leave a Reply