Asistent Material

Renovarea coridorului pe baza tipului: decor, iluminat, design, materiale. Cum să decorați pereții pe coridor: o selecție largă de finisaje, cu excepția tapetului, cu o decorație foto. Proiectare reno

by Cristian Rusu
January 31,2022

Din păcate, un număr imens de concetățeni locuiește încă în apartamente care nu au o suprafață mare, mai ales pe holuri. De regulă, ele sunt fie pătrate mici, fie reprezintă un coridor mic și îngust. Din acest motiv, este pur și simplu imposibil să aranjați mobilierul necesar într-un spațiu atât de mic și trebuie să păcăliți și să fanteziți. Dar asta nu înseamnă că interiorul unui mic hol dintr-un apartament nu poate fi făcut confortabil, original și ciudat!

În lupta pentru fiecare centimetru prețios, trebuie să țineți cont de unele dintre subtilitățile și secretele designului. În primul rând, amenajarea unui spațiu mic necesită întotdeauna minimalism și în această situație este mai bine să refuzați diverse detalii decorative, de asemenea, este recomandat să faceți fără umerașe deschise. Cea mai bună opțiune pentru un hol mic ar fi un dulap. Un astfel de dulap poate fi instalat chiar și fără perete din spate. Folosind această opțiune, dulapul se va potrivi foarte bine la perete, iar designul său va fi aproape de dulapul încorporat. Ei bine, este încă mai bine să nu experimentați și să comandați un dulap încorporat în funcție de dimensiunea dvs., care se va potrivi perfect în spațiu și va salva spațiu prețios în același timp.

Nu ar trebui să renunțați la mezanin, care poate ajuta proprietarii de apartamente mici, deoarece acestea sunt foarte spațioase și puteți așeza un număr mare de lucruri în ele. Există părerea că mezaninurile nu sunt potrivite pentru un hol mic, care nu se încadrează în designul său, dar în viață totul depinde de versiunea specifică a obiectului. Într-un interior, ele vor părea cu adevărat greoaie, ca și când ar apăsa și atârna deasupra capului, în timp ce în altul se vor potrivi perfect și vor deveni indispensabile pentru oamenii din jurul tău.

Pentru a extinde vizual camera, puteți folosi oglinzi. În primul rând, ușile dulapului glisant pot fi realizate într-un design oglindit sau puteți atârna o mică oglindă articulată, sub care puteți pune o comodă sau un dulap pentru pantofi. Dar dacă familia are copii mici, atunci este mai bine să refuzați ușile și oglinzile oglinzite, arătând îngrijorare pentru siguranță. În ceea ce privește ușa interioară care intră pe hol, este mai bine dacă este cu inserții de sticlă, caz în care holul va deveni mai ușor. De asemenea, puteți utiliza opțiunea cu ușile glisante acordeon sau puteți abandona complet ușile aranjând un arc decorativ în deschidere.

Pentru a face ca o cameră mică să pară vizual mai mare, aceasta ar trebui făcută în culori deschise, dar accentele luminoase ar trebui tratate cu precauție, ele pot fi desigur folosite, doar principalul lucru este că sunt bine combinate și armonizate între ele.

De asemenea, iluminarea este importantă, deoarece nu există ferestre pe holuri, ca urmare a cărora nu există lumină naturală. Dacă holul este un coridor lung, atunci cea mai bună soluție în acest caz ar fi aplice de perete non-standard sau lămpi încorporate în tavan, care sunt cel mai bine așezate pe rând la o anumită distanță una de cealaltă.

Atunci când echipați un hol mic, experții recomandă să nu folosiți panouri de perete din PVC și MDF, precum și tencuială decorativă, deoarece aceste materiale de îmbrăcat îndepărtează centimetri prețioși. Este mai bine să folosiți tapet de înaltă calitate, nețesut sau din vinil, deoarece fac o treabă excelentă de decorare a interiorului, fără a utiliza spațiu suplimentar.

Pardoselile trebuie, de asemenea, să fie decorate în culori deschise. Apropo de orice acoperire a podelei, trebuie remarcat faptul că, atunci când este așezat pe coridor și, parcă, intră în cameră într-un semicerc, crește vizual spațiul holului cu un ordin de mărime.

În casele vechi, de foarte multe ori trebuie să reparați apartamentul și holul cu propriile mâini. Această cameră ocupă un spațiu foarte mic, dar importanța sa nu poate fi subestimată, deoarece este pe bună dreptate fața apartamentului, deoarece oaspeții, care intră în casă, o văd mai întâi. Ea poate spune totul despre orice apartament în general. Acesta este singurul motiv pentru care ar trebui să fiți foarte atenți la reparația holului. Mobilierul pe hol este, în general, o problemă separată. Este extrem de nevoie, dar, din păcate, nu există suficient spațiu pentru aceasta. Și, de asemenea, designul și stilul.

Hol tradițional

Cea mai mare parte a fondului modern de locuințe a fost construită în epoca sovietică, caracterizată de un minimalism socialist dur. Dacă aceasta este o bucătărie, atunci doar pentru două, și dacă holul este de doar 3 la 4. Nu se putea altfel, deoarece apartamentele au fost construite cu o rată de 10 metri pătrați pe persoană. Așa că s-a dovedit că pentru un hol mic exista doar un mic colț întunecat lângă ușa din față. Uită-te la propriile mâini cel puțin fotografii vechi ale renovării holului!

De obicei, holul este de dimensiuni mici, deci nu ar trebui să cheltuiți bani și să invitați meseriași. Dar, în ciuda acestei dimensiuni, această cameră necesită multă atenție. Chiar înainte de a începe lucrul, trebuie să vă gândiți la ce fel de iluminat va fi. Este potrivit să atârnați o mică plafon sau este mai bine să o montați pe perete. Merită să instalați iluminare suplimentară la oglindă și, de asemenea, ce ar trebui să fie sau ce loc să luați pentru ea.

Paleta de culori de pe hol

Începând să faceți reparația holului cu propriile mâini, trebuie să treceți de la propriile preferințe atunci când alegeți o culoare, dar puteți asculta și recomandările maeștrilor. Alegând o culoare pentru această cameră, o puteți mări vizual, precum și ascunde toate imperfecțiunile. Există o regulă atât de generală încât zona inferioară trebuie să fie neapărat întunecată, mijlocul să fie luminos, iar partea de sus să fie complet deschisă.

Pentru a repara un mic hol cu ​​propriile mâini, trebuie să dezvoltați un nou proiect și să determinați cantitatea de muncă. Pentru a obține un rezultat bun, va trebui să demontați complet mobilierul încorporat, să îndepărtați pardoseala, să îndepărtați vopseaua, tapetul vechi și văruirea.

Apoi, trebuie să ridicați materiale de finisare. Printre marea varietate de instrumente și materiale de construcții pentru reparații oferite în magazine specializate, specialiștii în vânzări vă vor ajuta să navigați. O achiziție se poate face printr-o rețea de magazine online, cu siguranță acest lucru vă va economisi bani.

Mobilierul nou trebuie comandat în avans pentru a se potrivi cu proiectul de design. În timp ce este fabricat, cu siguranță veți avea timp să finalizați reparațiile pe holul îngust. Apoi, mobilierul vechi este demontat și toate suprafețele sunt pregătite pentru nivelare. Pentru a face acest lucru, nu este nevoie să aveți abilități speciale - doar forță fizică.

Un element foarte important cu care trebuie să lucrați în timpul reparației este cablarea electrică. Dacă aveți chiar și cele mai mici îndoieli cu privire la propriile abilități, atunci este mai bine să vă întrebați rudele și prietenii, printre ei va fi cu siguranță un meșter cu mâini „aurii” care vă poate ajuta.

Următorul pas este nivelarea tavanului, pereților și podelei în funcție de proiect. De asemenea, puteți instala singur pardoseala nouă. Dacă nu funcționează, atunci puteți urmări reparația holului cu propriile mâini în videoclip pe site-uri specializate.

Apoi se efectuează lucrarea finală la finisarea tavanului și a pereților. Apoi, tapetul este lipit și pictura este terminată. Și în etapa finală, sunt instalate dispozitivele electrice necesare - lămpi, întrerupătoare și prize.

Decorare perete

Cum să decorați pereții pe hol? Există o mulțime de idei pentru repararea holului. Mai întâi trebuie să vă amintiți că înainte de a începe să lipiți imagini de fundal noi, trebuie să le eliminați pe cele vechi. Poate fi necesar să schimbați toate cablurile, precum și alte comunicații din pereți. Dacă planul prevede o schimbare a ușilor interne și externe, atunci este mai bine să faceți acest lucru imediat. După îndepărtarea placării vechi, peretele trebuie nivelat. Pentru aceasta, găurile și crăpăturile trebuie să fie acoperite și să se facă chit. Deci, tot ce este necesar este făcut, iar acum a venit momentul de a alege tapetul.

Imagini de fundal din vinil

Tapetul din vinil este un finisaj excelent lavabil, care va dura mult timp. Contaminarea poate fi îndepărtată din ele cu o perie sau un burete special. Există un strat de țesătură și hârtie, care este foarte subțire acoperit cu PVC, iar o imagine este făcută deasupra. Este PVC care protejează complet baza de diferiți contaminanți și umezeală. Tapetele din vinil sunt adesea impregnate cu un agent special care împiedică multiplicarea ciupercilor și a mucegaiului.

Există, de asemenea, vinil texturat. Într-un alt mod, se numește spumant. Astfel de imagini de fundal sunt în relief și dense. Serigrafia este, de asemenea, un tapet de vinil la care se adaugă fire de mătase. Sunt netede, în relief și arată foarte asemănător cu mătasea. Acest tapet este greu și se va desprinde cu ușurință la cusături dacă nu este îmbinat corespunzător. Dacă serigrafia este netedă, pereții inegali pot fi vizibili.

Imaginile de fundal din vinil sunt sintetice comune. De aceea nu permit trecerea aerului. Majoritatea producătorilor realizează tapet din vinil micro-poros. Acest lucru permite evaporarea umezelii și condensul nu se adună. Există o opțiune mai ieftină - acesta este un tapet de hârtie lavabil, acoperit cu un film.

Tapet din plută

Alternativ, puteți utiliza tapet de plută cu un strat destul de subțire de plută, care se aplică pe hârtie. Pentru ca culorile acestor imagini de fundal să nu fie prea monotone, toți designerii diluează dopul cu niște inserții colorate. Aceste suprafețe sunt ușor de curățat, nu provoacă alergii și nu colectează praful. Nu sunt absolut potrivite pentru camerele întunecate, deoarece absorb multă lumină.

Pentru a decide tipul de tapet, trebuie să vizionați un videoclip despre repararea holului. Mulți dezvoltatori preferă panouri de perete, plastic, deoarece se spală bine și nu se deteriorează deloc după aceea. Aceste panouri sunt pur și simplu atașate, cu toate acestea, pereții sunt reduși cu aproximativ 2 centimetri.

Tapetul lichid

Tapetul lichid este o încrucișare între tencuială și cel mai obișnuit tapet. Puteți cumpăra un amestec uscat sau, mai degrabă, un amestec de mătase, lenjerie și fulgi de hârtie. Apoi, trebuie să-l diluați cu apă conform instrucțiunilor și să-l lăsați o vreme, astfel încât fulgii să fie saturați. Apoi aplicați materialul pe pereți cu o mistrie groasă de 2 mm.

Acest tapet este bun deoarece face față bine denivelărilor de pe pereți și nu formează cusături și, de asemenea, este foarte ușor de curățat cu un aspirator. Se pot deschide cu lac, iar apoi va fi posibil să le spălați. Un alt plus sau minus - aceste imagini de fundal sunt greu de rupt. Pentru cei cărora le place să facă reparații la fiecare doi ani, nu vor funcționa.

Tencuiala decorativa

De asemenea, puteți decora pereții din hol cu ​​tencuială decorativă. Această opțiune este destul de interesantă în ceea ce privește varietatea, deoarece puteți face picturi întregi, modele și pereți aspri. O astfel de acoperire este perfectă pentru casele în care trăiesc animale, deoarece materialul conține așchii de piatră, ceea ce face ca materialul să fie suficient de puternic.

Pereții se vor spăla perfect dacă tencuiala este pre-lăcuită. Singurul dezavantaj al acestei acoperiri este că procesul de acoperire a pereților în sine este foarte complicat și va trebui să solicitați ajutor de la specialiști.

Alte finisaje

Decorarea pereților cu PAL cu plăci, care sunt acoperite cu furnir, nu își pierde popularitatea. Există o mulțime de avantaje și toată lumea le știe. În ceea ce privește dezavantajele, este necesar să reamintim că plăcile sunt foarte lungi, scumpe și dificil de instalat. Nu sunt potrivite pentru persoanele care fac reparații des, deoarece o astfel de acoperire va arăta excelent chiar și după 4 ani și este păcat să o schimbați.

Dacă doriți doar pereți obișnuiți vopsiți, atunci ar trebui să lucrați din greu și să lipiți în prealabil tapet special pentru pictură. Această soluție va ascunde defectele peretelui și va apărea textura. Cu astfel de tapet vopsibil, holul va arăta mai bine decât doar pictat.

Etajul holului

Mai întâi trebuie să înțelegeți ce este podeaua din hol. Îl introducem în pantofi necurați, uneori umezi, și chiar aducem unele obiecte. De aceea, podeaua dintr-o astfel de cameră trebuie spălată bine. În proiectarea holurilor, plăcile sau laminatele sunt de obicei utilizate ca podele. Atât prima, cât și a doua acoperire, s-ar putea spune, au succes. Opțiunile de reparații pentru hol pentru podea trebuie luate în considerare în prealabil.

Ţiglă

Dacă doriți să faceți podeaua pe hol din plăci, atunci merită să vă amintiți câteva nuanțe. Fără greș, țigla trebuie să fie lucioasă, aceasta este pentru o curățare ușoară și convenabilă, precum și rezistentă la diverse substanțe chimice care pot fi utilizate.

Schema de culori a plăcilor este de asemenea importantă. Este mai bine să alegeți culori întunecate pentru suprafață, deoarece este pe o astfel de placă încât murdăria nu este deloc vizibilă și uzura acesteia nu este vizibilă. Nu este recomandat să luați cea neagră, deoarece chiar și o mică zgârietură va fi vizibilă pe ea. Placile de culori foarte deschise vor face camera vizual mai largă și mai luminoasă.

Plăcile din PVC pentru pardoseli au o calitate foarte asemănătoare cu linoleumul, deși în aparență seamănă mai mult cu scândurile de piatră sau de lemn. Acest material este suficient de puternic și poate dura până la 25 de ani. De asemenea, este ușor să lipiți un astfel de strat. Dimensiunea plăcilor este diferită - 30:30 sau 50:50 centimetri.

Gresia pare destul de impresionantă pe hol. Datorită acestui material, zona holului poate fi separată de alte camere. Un astfel de material de podea este perfect pentru un hol destul de larg, dar nu lung.

Linoleum

Cel mai popular material pentru pardoseli este linoleumul, care tolerează bine murdăria și umezeala. Este mai bine să o lipiți de podea, dar baza trebuie să fie perfect perfectă. Linoleumul spumat este mai puțin frecat, deci durează mai mult. Este perfect ca strat de acoperire pentru acele camere cu umiditate și poluare ridicate.

Există, de asemenea, linolee calde. Au un strat inferior de iută sau materiale din pâslă, pe care apoi este lipit un strat de polimer. Înălțimea maximă a capacului poate fi de până la 5 milimetri. Acest etaj va dura până la 10 ani.

Laminat

Pe hol, laminatul are multe avantaje și multe dezavantaje. Doar panourile groase trebuie selectate pentru a izola complet sunetul. O astfel de acoperire este bună prin faptul că are o asamblare simplă și rapidă. Panourile sunt fixate destul de ferm pe podea.

Dacă alegeți această opțiune, și nu cea de lipici, atunci mutarea acesteia poate fi dezasamblată rapid. De asemenea, este bine că podeaua nu trebuie să fie lăcuită și șlefuită. Nu există restricții în schema de culori și ideea oricărui designer poate fi adusă la viață. Mai mult, repetă destul de precis textura arborelui. Există, de asemenea, un minus. Panourile aglomerate și panourile din fibre creează un zumzet.

Acest lucru înseamnă că mersul liniștit pe o astfel de podea cu tocuri este practic imposibil, deoarece sunetul va răsuna ecagerat. Este mai bine să nu aplicați curățare umedă pe această suprafață, mai ales dacă este un laminat ieftin. Siguranța și respectarea mediului pentru sănătate vor fi un bonus extraordinar la cumpărarea acestui material.

Tavan în hol

Designul tavanului depinde de funcție și înălțime. Dacă holul tău este mic și tavanele sunt suficient de înalte, atunci poți rezolva problema depozitării lucrurilor făcând nișe sub tavan. Vopsind mijlocul tavanului liber cu o culoare contrastantă, problema estetică va fi rezolvată.

Dacă aveți tavane înalte, atunci gips-cartonul este perfect, precum și lamele și panourile. Tavanele false sunt uneori completate de un fel de iluminat difuz. Aceste plafoane sunt montate pe o bază folosind suspensii, apoi camera este redusă cu aproximativ 15 centimetri.

Dacă holul este de dimensiuni mici, tavanul întins va arăta bine, deoarece nu are articulații. Cu ajutorul acestuia, puteți face un hol mic și întunecat complet opus, dacă utilizați o pânză ușoară cu efect de oglindă. Orice reparație a holului din fotografie poate fi vizualizată în catalogul masterului.

Tapetul obișnuit este potrivit și pentru tavanul de pe hol. Puteți folosi hârtie, dar va dura mai mult, desigur, din fibră de sticlă, vinil și netesut. Culoarea acestui tapet poate fi absolut oricare. Totul depinde de ideea proiectantului și de interior. Tapetul poate fi selectat pentru pictură și după un timp, culoarea lor poate fi schimbată.

Cea mai ieftină opțiune sunt plăcile din spumă de polistiren, acestea sunt atașate foarte ușor de lipit și arată întotdeauna frumos, dar nu vor dura mult. De asemenea, cel mai ieftin mod este de a picta tavanele. Dar nu credeți că acesta este cel mai ușor lucru. S-ar putea ca plafonul să nu fie nivelat, iar apoi pictura va cauza multe probleme. Este adevărat, cu un plafon ideal - această opțiune este într-adevăr cea mai simplă.

Tavanul pentru pictură este pregătit în mai multe etape. În primul rând, este amorsat și apoi se utilizează tencuiala. Dacă este foarte neuniform, atunci se folosește o plasă de ipsos de armare. După lipire, se efectuează alinierea și apoi se amorsează din nou. Un tavan obișnuit fără depresiuni și umflături poate fi vopsit imediat. Cel mai bine este să folosiți vopsea pe bază de apă.

Iluminarea holului

Pornind de la faptul că holul de intrare este lipsit de o sursă de lumină naturală, atunci, prin instalarea luminii artificiale, este necesar să se compenseze această deficiență. Aplice, candelabre și alte dispozitive de iluminat care vor fi amplasate pe hol ar trebui să dea lumină foarte aproape de natură. Downlight-ul poate extinde vizual orice perete pe holuri înguste. Permite, ca să spunem așa, să estompeze ușor dimensiunile reale ale acestei camere.

Un interior individual și complet vă va ajuta să creați nu numai imagini luminoase, acvarii false, iluminat de perete, dar și plante iluminate. Un interior elegant și modern va face repararea unui hol mic, dacă iluminatul este variat și mobil.

Mobila pentru hol

Alegerea mobilierului, precum și amenajarea acestuia, ocupă un loc foarte important în dezvoltarea designului holului. Locația și, cel mai important, dimensiunea mobilierului trebuie să fie stabilite în prealabil înainte de a începe lucrările de decorare a pereților. Planurile pot include mobilier încorporat, atunci pentru aceasta este necesar să montați nișe speciale care vor fi necesare atunci când instalați astfel de mobilier.

Este mult mai ușor să faceți găuri pentru mobilierul deja cumpărat decât să îl selectați pentru o renovare deja terminată. Atunci când alegeți mobilier pentru hol, trebuie mai întâi de toate să începeți de la dimensiunile sale, deoarece repararea unui hol într-un apartament este o afacere minuțioasă. De obicei holurile sunt mici, deci mobilierul de acolo nu trebuie să fie de prisos.

Ar trebui să fie practic și funcțional. Este suficient să puneți un dulap cu o oglindă și o comodă, dar dacă zona permite, puteți completa interiorul holului cu o umbrelă și un suport pentru magazine. Menajera va fi punctul culminant.

Cuierele și rafturile deschise nu sunt cea mai avantajoasă opțiune pentru această cameră, deoarece contribuie la aglomerația din această parte a apartamentului, deci ar trebui instalate doar mobilierul închis. Dacă înălțimea tavanului din această cameră permite, atunci puteți monta chiar și un dulap, care poate înlocui cu siguranță toate mobilierele de mai sus.

Întrucât este nevoie de puțin pentru a repara un hol de dimensiuni mici, este mai bine să ne concentrăm pe calitate, deoarece pe aceasta se acordă atenție. Alegând mobilierul de bună calitate, cu siguranță veți fi asigurat împotriva faptului că banii pe care i-ați cheltuit pe el cu siguranță nu vor fi risipiți și vă va plăcea ochiului pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Vă puteți simplifica puțin sarcina și puteți cumpăra mobilier personalizat, care va fi realizat special pentru proiectul pentru holul dvs., pe baza unora dintre caracteristicile sale și, desigur, a dorințelor dumneavoastră. Este suficient de ușor să reparați holul cu propriile mâini și să aranjați mobilierul corect, pentru aceasta trebuie doar să folosiți cunoștințe, puțină imaginație, iar holul dvs. va atrage privirile tuturor oaspeților.

Mulți oameni au o întrebare, cum să facă reparații pe hol? Foarte simplu! Și acum știți cum este procesul de reparare și selectare a mobilierului pentru un hol într-un apartament, la țară sau la o casă privată. Amintiți-vă că fiecare loc din casă trebuie să fie bine luminat și bineînțeles curat. Cel mai simplu mod de a respecta aceste condiții, aderând la stilul „minimalist” în designul interior. Este foarte important să nu aglomerați holul cu obiecte supradimensionate, să lăsați spațiu pentru mobilitate și, dacă este posibil, să oferiți lumină naturală.

Coridorul sau holul sunt spațiile în care locatarii apartamentului ajung în primul rând când vin acasă de pe stradă, prin urmare, murdăria și pagubele trebuie să apară pe pereții lor în timp. Dacă există copii mici sau animale în apartament sau casă, atunci finisarea părții inferioare a peretelui va fi cu siguranță într-o zonă cu risc special. Prin urmare, atunci când începeți o reparație, trebuie să luați în considerare cu atenție modul de decorare a pereților din coridor, astfel încât materialul să fie rezistent la majoritatea influențelor mecanice.

În plus, este necesar să se țină cont de faptul că holul de la intrare este de obicei „fața” apartamentului, stabilind tonul pentru designul interior al tuturor camerelor, ceea ce înseamnă că nu se poate să nu ne gândim nu doar la calitățile de rezistență a materialului, dar și despre latura sa estetică.

O gamă largă de materiale moderne care pot fi găsite astăzi în magazinele de feronerie face posibilă alegerea finisajelor pentru orice solicitare în ceea ce privește soluțiile de stil și capacitățile financiare. Cu toate acestea, înainte de a vă gândi la una dintre numeroasele opțiuni de proiectare, trebuie să luați în considerare aspectele pozitive și negative ale abordării alese.

Finisaj din lemn

Arborele nu se demodează de multe secole, datorită calităților sale uimitoare, care creează cel mai favorabil microclimat în incinta apartamentului. Pentru finisarea holului și coridoarelor, sunt potrivite materialele din lemn pentru a se face sub formă de căptușeală sau panouri, în funcție de stilul de design ales.

Căptușeală naturală

Căptușeala din lemn este un material mai accesibil în comparație cu panourile naturale. Este realizat sub diferite forme, deci este posibil să-l folosiți pentru a crea un interior care să se potrivească cu diferite stiluri.

Sunt produse mai multe tipuri de căptușeală, dar toate sunt folosite la decorarea unui coridor în stiluri precum „Provence”, „țară” sau „colibă ​​rusească”.

Lemnul este un material cu o structură care nu conduce căldura bine, reținându-l astfel în încăperi, astfel încât pereții înveliți cu el vor fi întotdeauna calzi la atingere. În plus, un astfel de finisaj poate reduce parțial nivelul de zgomot provenit din exterior.

Căptușeala din lemn este adesea numită într-un mod diferit o placă cu caneluri, deși aceasta este o contradicție - acest termen este mai potrivit pentru plăcile de pardoseală care nu au un relief exterior. Cu toate acestea, o placă cu o suprafață exterioară netedă, neprofilată este adesea un bun material pentru decorarea pereților din holuri și coridoare.

Căptușeala este clasificată, pe lângă tipul de profil, în funcție de caracteristicile de calitate - se obișnuiește să se facă distincția între clasele „extra”, „A”, „B”, „C”.

„Extra” este căptușeala de cea mai înaltă clasă care nu are defecte și miezul portbagajului.

„A” este o clasă de material care este, de asemenea, de înaltă calitate. La producerea acestei căptușeli, este selectat lemnul, pe care este permis un nod la 1500 milimetri liniari pe partea din față sau pe margine, precum și până la două fisuri orbe și mici pe partea din spate a plăcii.

„B” - clasa de căptușeală, care are o calitate inferioară, deci poate avea până la patru noduri pentru fiecare 1500 p. Mm, cu un diametru de până la 20 mm. De asemenea, sunt permise până la două fisuri oarbe, întunecarea și petele.

„C” este cea mai mică clasă de materiale de finisare. Poate avea noduri de până la 25 mm în diametru, mai multe fisuri de până la 5% din lungimea lamelei, pete albăstrui și întunecate și chiar deteriorări mecanice. Acest material are un preț scăzut, așa că este adesea folosit pentru fabricarea strungului. Dacă o astfel de căptușeală este planificată a fi utilizată pentru placarea decorativă, atunci va trebui să se facă o mulțime de lucruri pe ea, curățând suprafețele și etanșând defectele.

Oricare dintre clase este potrivită pentru placarea pereților coridorului, dar unele dintre ele pot fi utilizate în forma lor naturală, adică păstrând modelul texturat al copacului, în timp ce altele trebuie vopsite pentru a masca daunele reparate cu chit.

Căptușeala este realizată din diverse păduri, atât de conifere, cât și de foioase. Cel mai accesibil material poate fi numit pin, tei și aspen, iar cea mai scumpă finisare este căptușeala de zadă, cedru, stejar, arin și frasin.

Căptușeala poate fi instalată orizontal sau vertical pe pereți, în funcție de efectul pe care doriți să-l obțineți. Dacă holul sau coridorul este îngust și lung, atunci cel mai bine este să montați lamelele pe verticală, altfel camera va părea și mai îngustă și mai lungă. Într-un hol pătrat, căptușeala poate fi fixată în moduri diferite, așa cum a fost planificat de designul de proiectare. Pentru a oferi camerei originalitate, puteți utiliza o opțiune de montare combinată, adică să înveliți un perete orizontal, celălalt vertical sau chiar să combinați direcții diferite pe un perete.

Panouri solide naturale

O finisare mai scumpă din lemn natural este panourile masive, care pot fi folosite pentru a acoperi toți pereții, unul dintre ei sau doar secțiunile inferioare sunt decorate cu ei. Pentru fabricarea acestui material, se utilizează în principal lemn de esență tare scump, care are un model frumos texturat, cum ar fi fag, stejar, arin, cedru, frasin. Cu toate acestea, toate aceste rase au un preț ridicat și nu sunt întotdeauna disponibile pentru o familie cu un venit mediu. Pentru a reduce costul producției lor, cel mai adesea diferite tipuri de lemn sunt combinate între ele.

De exemplu, baza panoului este realizată dintr-un material mai puțin costisitor - poate fi pin sau molid, iar apoi fața sa frontală este acoperită cu două sau trei straturi de furnir din specii de lemn valoroase. Furnirul este lipit de bază folosind o tehnologie specială de presare la cald, care conferă panourilor o rezistență sporită.

Panourile sunt, de asemenea, realizate din placaj, care este, de asemenea, acoperit cu furnir și apoi acoperit cu lac sau ceară.

Panourile de perete, în funcție de designul lor, pot fi aplicate în diferite stiluri - acestea sunt clasice, clasice englezești, victoriene, moderne, neoclasicism, rococo și alte direcții.

Avantajele și dezavantajele ornamentelor din lemn

Dacă vorbim despre aspectele negative ale finisării coridorului cu lemn, atunci acestea practic nu există, deoarece este lipsit de dezavantaje, cu excepția prețului ridicat al unora dintre opțiunile sale. Dar, pe de altă parte, are de multe ori mai multe avantaje decât orice alt material.

Lemnul are o rezistență excelentă și rezistență la stres mecanic, prin urmare, cu prelucrare și finisare adecvate, ghearele și dinții animalelor de companie nu se tem.

Respectarea ecologică a copacului este incontestabilă în comparație cu alte finisaje artificiale, prin urmare, un astfel de design este capabil să creeze un microclimat favorabil pentru locuitorii apartamentului.

Durabilitatea finisajului pentru lemn vă va permite să nu recurgeți la repararea holului timp de o duzină de ani.

Dacă doriți să schimbați designul interior al camerei, finisajul poate fi ușor vopsit într-una sau mai multe culori.

Ușurința de instalare a oricărui tip de finisaj din lemn, cu instrumentele necesare, vă permite să efectuați acest proces pe cont propriu.

Fiecare tip de lemn are propriul model texturat și schema de culori, deci nu va fi dificil să alegeți exact opțiunea care va atrage proprietarii de apartamente și se va potrivi bine în interiorul planificat al holului.

Ambele panouri din lemn, scândurile bine montate și căptușeala sunt perfect combinate cu o varietate de materiale, precum tapet sau piatră artificială, astfel încât un astfel de finisaj oferă spațiu amplu imaginației atunci când se dezvoltă un proiect interior.

Decorarea tapetului

În ciuda numărului mare de materiale de finisare noi care au apărut recent în domeniul public, acestea continuă să fie populare, nu numai pentru sufragerie, ci și pentru coridor sau hol.

Dar, după cum știți, tapetul este un material destul de subțire, susceptibil de deteriorare și murdărie. Prin urmare, dacă nu există nicio dorință perversă de a repara coridorul în fiecare an, atunci cel mai bine este să le combinați cu finisaje mai durabile precum lemn, plastic, PAL sau panouri MDF sau piatră artificială.

Este deosebit de important să alegeți opțiunea combinată dacă există animale în casă. Ei bine, în cazul în care un copil mic locuiește în apartament și se decide să decoreze doar cu tapet, atunci versiunea lor lavabilă este cea mai potrivită.

Dacă mai devreme în magazine era posibil să se găsească doar tapete de hârtie, în zilele noastre sortimentul acestui material de finisare este extrem de larg. Deci, pentru un hol sau coridor pot fi potrivite tapetele nețesute, din vinil, fibră de sticlă, metalizate și foto. Nu trebuie să alegeți cârpe de finisare textile pentru decorarea acestor camere, deoarece se poate acumula praf în ele, ceea ce poate provoca apariția unor reacții alergice.

Pentru a determina alegerea, merită luate în considerare într-un pic mai detaliat tipurile cele mai populare ale acestui material.

Tapet netesut

Versiunea nețesută a tapetului constă din două straturi - o bază de țesătură de celuloză nețesută, precum și un strat de polimer superior. Acest tip de material nu este suficient de puternic, dar este capabil să ascundă mici defecte în pereți. Nu se micșorează când este lipit, rezistent la uzură, ecologic, ușor de asamblat, deoarece la terminarea lipiciului se aplică doar pe perete.

Tapetul nețesut este potrivit pentru decorarea nu numai a pereților, ci și a tavanului. Dacă este necesar să schimbați interiorul, acestea pot fi vopsite în culoarea dorită.

Dacă pisica poate ajunge la tapetul nețesut, atunci își va ascuți cu bucurie ghearele pe ele, deci cel mai bine este să le combinați cu panouri rezistente.

Imagini de fundal din vinil

Tapetul din vinil este, de asemenea, format din două straturi - o bază din hârtie sau material nețesut și o acoperire decorativă din clorură de polivinil, care poate avea grosimi și reliefuri diferite. Această acoperire are multe soiuri și una dintre ele, care a devenit deosebit de populară - "serigrafie".

Pânzele de vinil au o rezistență ridicată și o rezistență la uzură, sunt inerte față de lumina ultravioletă și își păstrează culoarea originală timp de mulți ani. Astfel de imagini de fundal pot fi numite lavabile, deoarece sunt ușor de curățat umed în mod regulat. Varietatea culorilor și texturilor acestui material este atât de mare încât pot fi asortate cu orice stil de interior.

Dacă acest finisaj special este ales pentru decorarea coridorului, atunci nu este recomandat să achiziționați tapet de calitate dubioasă datorită prețului lor scăzut, deoarece acestea pot fi toxice. Cea mai bună opțiune pentru oricare dintre camere va fi țesăturile nețesute, deoarece acestea sunt "respirabile".

Tapet din fibră de sticlă

Tapetul pe bază de fibră de sticlă are o rezistență crescută, deoarece conține fibre puternice. Este un material ecologic care poate fi vopsit cu vopsele pe bază de apă sau latex după montarea pe perete. Imaginile de fundal sunt extrem de durabile, durata lor de viață este de aproximativ 30 de ani și, în această perioadă, pot rezista în mod liber până la 15 revopsiri. Materialul nu se fisurează la colțuri când structura se micșorează, nu arde, este rezistent la apă și nu este un mediu nutritiv pentru coloniile de microflore.

Tapetarea coridorului se poate face independent Mulți proprietari și-au încercat deja mâna în realizarea unui astfel de finisaj cu propriile mâini. Dar dacă nu există experiență relevantă, atunci înainte de a începe această lucrare, vă recomandăm să vă familiarizați cu articolul portalului nostru.

Tapet

Picturile murale sunt realizate din diverse materiale - pot fi hârtie, nețesute, vinil și țesături. Pentru un coridor, cel mai bine este să alegeți o opțiune de vinil sau nețesută, deoarece acestea au caracteristici potrivite pentru această cameră.

Materialul de finisare este, de asemenea, subdivizat după textură. Deci, la vânzare puteți găsi:

- Tapet cu o suprafață netedă lucioasă și mată.

- Tapet în relief, imitând nisipul, pânza și alte țesături, precum și o varietate de modele tridimensionale.

Acest material de finisare poate fi decorat cu imagini cu efecte diferite:

Tapet de fundal decorat cu modele frecvente de direcție vegetativă sau de altă natură, dispuse într-o anumită ordine. Ele diferă prin faptul că le lipsește un complot specific. Această opțiune este potrivită pentru decorarea unui coridor sau hol, dar în același timp este necesar să alegeți soiuri lavabile sau să le combinați cu alte materiale.

Finisajul de fundal, în funcție de alegerea culorii și a modelului, poate extinde vizual sau reduce suprafața camerei decorate.

Tapet panoramic au imagini cu peisaje urbane naturale sau moderne, balcoane sau curți mici. De asemenea, sunt capabili să creeze un efect de mărire a camerei, deci sunt cele mai potrivite pentru decorarea încăperilor înguste.

Tapet foto cu imagini realiste de asemenea, adesea folosit pentru a decora pereții coridorului - acestea sunt fotografii cu flori, iarbă, copaci înfloriți etc. Cel mai adesea, aceste pânze au un efect tridimensional 3D care creează iluzia extinderii spațiului sau HD, în care desenele sunt cât mai detaliate posibil.

de asemenea, adesea folosit pentru a decora pereții coridorului - acestea sunt fotografii cu flori, iarbă, copaci înfloriți etc. Cel mai adesea, aceste pânze au un efect tridimensional 3D care creează iluzia extinderii spațiului sau HD, în care desenele sunt cât mai detaliate posibil. Fotomuralele subiectului , pe care se aplică imagini mari ale unuia sau mai multor obiecte, sunt mai potrivite pentru încăperile cu suprafețe mari, deoarece în încăperile mici, vor arăta ridicole și le vor reduce vizual. Pentru un coridor, aceasta nu este cea mai bună opțiune.

Ați încercat să lipiți picturi murale? Aceasta nu este o întrebare inactivă, deoarece această operație de finisare este destul de complexă, plină de nuanțe. pentru a evita greșelile și a nu strica materiale scumpe - citiți într-o publicație separată a portalului nostru.

Finisaj de plută

O opțiune de finisare ideală pentru un coridor ar fi pluta, care are calități antistatice, rezistentă la foc și nehigroscopică, rezistentă la deformare, radiații ultraviolete și, cel mai important, la solicitări mecanice. Datorită rezistenței acestui material, nu se teme de ghearele și dinții animalelor. Pluta este un material ecologic, are o greutate foarte ușoară, ceea ce îl face ușor de instalat pe pereți.

panouri din plastic

Pluta este un material natural care izolează perfect camera și face pereții calzi și plăcuți la atingere. Finisarea din plută este realizată în diferite versiuni - poate fi tapet, plăci și pânză rulantă pe bază autoadezivă. Schema de culori a elementelor de finisare este variată, deoarece poate avea un număr mare de opțiuni, atât monocromatice, cât și intercalate cu nuanțe diferite.

Materialele de finisare a plutei sunt fabricate din scoarța de stejar, care crește în Marea Mediterană. Din scoarța îndepărtată, se taie furnirul, se pregătesc panouri solide sau se sfărâmă în firimituri, urmată de producerea de plăci de perete și de podea, materiale pentru role, bază sau tapet pe bază de hârtie. Pluta este folosită pentru a decora nu numai pereții, ci și alte suprafețe ale camerei.

În magazine, puteți găsi materiale din plută care necesită prelucrare suplimentară - au un preț mai mic. Cu toate acestea, este mai bine să achiziționați un finisaj care nu trebuie să fie aplicat suplimentar cu agenți de protecție, deoarece dacă acest proces este efectuat incorect, este foarte posibil să se strice aspectul învelișului.

Panouri din plută

Plăcile sau plăcile din plută sunt realizate pe o bază de placaj sau MDF, pe care sunt realizate îmbinările cu lamă și canelură. Acest lucru permite asamblarea elementelor individuale într-un singur capac cu cusături practic invizibile.

O altă versiune a plăcilor de plută constă din trei straturi destul de subțiri - cel inferior, care servește ca bază, mijlocul și decorativul superior, conectat cu adeziv natural. Acest material de finisare este decorat cu furnir de plută.

Pânză rulată

Țesătura de plută laminată este formată din două straturi - așchii presate, care este baza și furnir subțire decorativ. Pânzele sunt lipite de suprafața pereților și de podea cap la cap. După instalarea unui astfel de finisaj, foile se îmbină într-o singură acoperire cu cusături de îmbinare invizibile.

În plus față de cele decorative, se produc acoperiri tehnice cu rolă de plută, care sunt utilizate ca substraturi pentru alte tipuri de finisaje. Acestea sunt utilizate ca un material eficient de izolare și izolare fonică.

Tapet din plută

Tapetul din plută are o grosime de 1 până la 4 mm. Ele pot fi lipsite de bază, ca o pânză cu role, sau hârtia servește ca bază pentru ele. Prin urmare, acestea sunt lipite de pereții pregătiți cam la fel ca tapetul obișnuit, dar, spre deosebire de ei, sunt capabili să mascheze mici defecte pe suprafețe.

Trebuie remarcat faptul că orice material din plută funcționează bine cu alte finisaje, astfel încât pot fi dezvoltate și implementate diferite opțiuni de combinație.

Pardoseala din plută este potrivită pentru finisarea încăperilor de trecere, atât în ​​ceea ce privește caracteristicile estetice, cât și cele tehnice. Singurul lucru care te poate împiedica să îl alegi este un preț destul de ridicat.

Decor perete cu bambus

Decorarea coridorului cu bambus este o alegere excelentă, deoarece acest material este extrem de durabil și nu se teme de stresul mecanic. În plus, este un material ecologic și durabil, cu întreținere redusă, care poate fi curățat cu un aspirator sau o cârpă umedă.

Finisarea din bambus este produsă în diferite forme - poate fi panouri rigide sau covoare de tapet, asamblate din lamele de lățimi diferite.

Panouri din bambus

Pentru fabricarea panourilor de bambus, sunt folosite cel mai adesea trunchiuri solide sau jumătățile acestora, dar uneori sunt asamblate și din benzi lipite de bază. Acestea constau din unul sau două straturi, sunt produse prin presare la cald, în timp ce pot avea dimensiuni și grosimi diferite.

Bambusul funcționează bine cu alte finisaje, cum ar fi tapet sau plăci care imită opțiunile de piatră plană. Cel mai adesea, panourile sunt folosite pentru a decora partea inferioară a pereților, care au mai mult nevoie de funcțiile lor de protecție. Bambusul nu se teme de ghearele pisicii și de orice murdărie - acestea din urmă pot fi îndepărtate cu ușurință prin toate metodele disponibile. Panourile sunt fixate pe perete folosind „cuie lichide”, iar instalarea, de regulă, nu este dificilă.

Tapet de bambus

Tapetul din bambus este realizat din benzi pe care se deschide partea interioară a trunchiurilor solide. Grosimea pânzelor poate varia de la 3 la 5 mm. Lamelele sunt cusute cu un fir gros și puternic, ceea ce le face să arate ca niște rogojini (care, în mare, sunt). Cel mai adesea la vânzare există role de 10 × 0,92 m.

O altă versiune de tapet realizată din acest material are o bază de tifon tehnic sau hârtie de orez, pe care sunt lipite fâșii, tăiate din partea exterioară netedă a trunchiului, care este scoarța sa. Lățimea benzilor este de la 8 la 20 mm, iar grosimea este de 1 ÷ 2 mm. O rolă de astfel de tapet are parametri standard, lungimea sa este de 10000 mm, iar lățimea sa este de 2500, 2000, 1500 și 1000 mm.

Imaginile de fundal sunt produse în diferite opțiuni de design - pot fi monocromatice sau pot avea un model natural caracteristic acestui material.

o piatră naturală

În ceea ce privește calitățile sale decorative, tapetele din bambus nu sunt practic inferioare panourilor. Ele pot fi combinate între ele, dar pentru aceasta trebuie să alegeți nuanțe potrivite.

Tapetele din bambus sunt fixate pe perete cu ajutorul lipiciului polimeric de tip PVA. Se recomandă nivelarea pereților cu gips-carton înainte de instalarea acestora, pe suprafața amorsată a căror fixare este destul de ușoară. Dacă materialul va fi lipit pe o altă suprafață mai complexă, atunci este mai bine să folosiți „cuie lichide” pentru lucrările de instalare.

Panouri din plastic

Panourile din PVC sunt un material accesibil și ușor de instalat, care poate transforma totuși în mod semnificativ orice cameră. O astfel de placare oferă oportunități excelente în planificarea propriei versiuni a interiorului coridorului, deoarece este produsă într-o bogată varietate de culori, modele ornamentale și în relief, cu o imitație foarte fiabilă a materialelor naturale - textura lemnului, a pietrei, a nisipului , etc.

Acest material este foarte popular datorită aspectului său estetic, durabilității și rezistenței relative. Panourile sunt ușor de ordonat folosind curățarea umedă, deci sunt perfecte pentru finisarea pereților coridorului, atât a părții inferioare a peretelui, cât și a tuturor suprafețelor.

Dacă se aleg panouri din PVC pentru finisarea coridorului, atunci reparația va fi rapidă și relativ curată, fără mirosuri neplăcute de vopsea și lipici vărsat.

Cu ajutorul acestui material, este destul de ușor să nivelezi suprafețele spațiilor, devine posibil să ascunzi cablurile și conductele de comunicații fără a efectua rafturile pereților. În plus, materialul izolant fonic poate fi plasat în spatele panourilor.

Panourile produse pentru decorarea interiorului sunt materiale ecologice care nu emit vapori nocivi.

Avantajul panourilor din PVC este că o astfel de acoperire nu va atrage animale, deoarece are o suprafață netedă care nu este ușor de prins cu gheare.

Pentru ca finisajul să îndeplinească toate calitățile menționate mai sus, nu ar trebui să achiziționați materiale ieftine. Rigidele instalate în interiorul panoului nu trebuie să fie vizibile prin straturile exterioare solide de plastic și, atunci când sunt apăsate cu degetele, nu trebuie să se încrețească.

Suprafața panourilor nu trebuie să aibă deformări și lovituri, iar îmbinarea lamelelor individuale ar trebui să fie ușoară, cu cuplarea deplină a vârfului în canelură.

Este imposibil să nu ne amintim că pentru finisarea coridoarelor și holurilor este necesar să alegeți panouri din PVC cu o categorie de inflamabilitate G1 sau NG. Au un tratament special care le face mai rezistente la foc și topire, chiar și atunci când sunt încălzite la temperaturi extrem de ridicate. Această circumstanță trebuie luată în considerare pentru ca în situații de urgență ieșirea din apartament să nu fie blocată de fum puternic și toxic sau chiar de foc deschis.

Procesul de instalare a placării din PVC pe pereți este disponibil tuturor! Orice mai mult sau mai puțin „priceput” cu abilități de construcție de bază, proprietarul este capabil să efectueze o astfel de față. Cum este realizat - citiți într-o publicație separată a portalului nostru.

Panouri din MDF sau fibră de lemn

MDF este o placă de fibre produsă prin presarea uscată a fibrelor folosind rășini de uree. Partea exterioară a panourilor este decorată cu o acoperire care imită lemnul natural de diferite specii sau alte materiale naturale. Unele panouri sunt acoperite cu un film protector special - acest proces se numește laminare.

În plus față de MDF, panourile din fibră de fibră de carbon sunt, de asemenea, la vânzare, care au un cost mai mic, dar meșterii cu experiență recomandă în continuare alegerea primei opțiuni de finisare.

Diferența esențială dintre aceste materiale constă în caracteristicile lor tehnice:

MDF este un material mai sigur decât plăcile de fibră, deoarece în al doilea, rășinile fenol-formaldehidice sunt utilizate ca liant, care emit vapori toxici care pot dăuna sănătății locuitorilor apartamentelor. Din acest punct de vedere, MDF este incomparabil mai curat.

Rezistența MDF este mult mai mare decât cea a finisajelor din fibră de fibră. Astfel de panouri sunt mai rezistente la influențele mecanice externe, ceea ce este foarte important pentru o cameră, cum ar fi un coridor.

MDF, spre deosebire de panourile din fibre, are un strat hidrofug care permite curățarea umedă a pereților, fără a ține cont de frecvența acestui proces.

Cu toate acestea, cu toate avantajele sale, MDF are o categorie mare de inflamabilitate - G4, iar pentru diferite modele de plăci din fibră acest parametru poate fi mai mic - de la G1 la G4. Prin urmare, atunci când alegeți un finisaj, trebuie cu siguranță să acordați atenție acestei caracteristici.

Instalarea atât a MDF, cât și a plăcilor de fibră se realizează în același mod, cam în același mod ca și pentru panourile din PVC și căptușeala din lemn natural: de-a lungul ghidajelor de înveliș montate vertical sau orizontal.

Panourile MDF sunt fabricate în diferite standarde dimensionale. Grosimea variază de obicei de la 6 la 14 mm, lățimea - de la 98 la 325 mm și au o lungime de 1300 sau 2600 mm, adică sunt perfecte pentru umplerea spațiului din podea până în tavan într-un apartament de oraș standard.

Panourile MDF sunt produse în mai multe variante, care sunt împărțite în funcție de metoda de producție, caracteristicile și caracteristicile culorilor. Ei pot fi:

Presat solid.

Laminat cu o suprafață netedă lucioasă.

Rezistent la umiditate, conceput pentru încăperi cu umiditate ridicată.

Furniruit, imitând finisajul lemnului natural sau al dopului de plută.

Vopsit cu o vopsea specială capabilă să netezească neregulile și să creeze o suprafață lucioasă sau mată.

Diamant fals

Piatra decorativă artificială devine un material destul de popular pentru finisarea coridorului. Ori așează complet pereții, fie îl combină cu suprafețe tencuite sau decorate în alt mod.

Gips și piatră pe bază de ciment

Cel mai obișnuit, care este utilizat pentru decorare, se face pe bază de ciment sau gips cu utilizarea diferiților aditivi plastifianți. Acest material de finisare poate fi caracterizat după cum urmează:

O mare varietate de modele de relief și nuanțe de piatră artificială imită perfect o mare varietate de materiale naturale.

Indicatorii de rezistență suficient de ridicate garantează durabilitatea finisajului cu zidăria corectă.

În caz de deteriorare accidentală a suprafeței pietrei, acestea pot fi ușor restaurate singure, principalul lucru este să se determine exact din ce material este făcut. Dacă baza este din gips, restaurarea trebuie făcută numai cu acest material (același lucru este valabil și pentru ciment).

Dacă aveți experiență în așezarea plăcilor ceramice, nu va fi dificil să decorați singuri pereții cu piatră artificială.

Piatra artificială are, de asemenea, mai multe dezavantaje:

Rezistență scăzută la abraziune a suprafeței materialului. Prin urmare, va fi necesar să reînnoiți periodic culoarea sau să acoperiți imediat suprafața pietrei fixate pe perete cu un lac cu o rezistență ridicată a suprafeței (de exemplu, poliuretan).

Costul unui astfel de material de finisare este destul de mare.

Tu însuți poți face o piatră artificială! Dacă doriți să economisiți la achiziționarea de materiale și să încercați acest lucru, cititorul ar trebui să citească articolul, care se află pe paginile portalului nostru.

În plus față de materialele menționate mai sus, sunt utilizate și mai scumpe pentru fabricare - se obține de la ele o piatră artificială mai durabilă, care nu este supusă abraziunii și deteriorării mecanice.

Piatra acrilica

Acest tip de piatră artificială este realizată din 75% materiale naturale ecologice, care se remarcă din lutul alb. Pe lângă acesta, conține așchii de piatră - poate fi marmură, granit, jasp și alte minerale. Liantul pentru ingrediente este rășina acrilică (polimetilmetacrilat). Gama de culori este creată cu pigmenți naturali speciali care sunt inofensivi pentru oameni.

Datorită tuturor componentelor de mai sus, piatra artificială acrilică este un material foarte rezistent la uzură și durabil, astfel încât chiar și elemente precum blaturile de bucătărie și chiuvetele sunt fabricate din ea.

Piatra de cuarț

Piatra artificială de cuarț este mai durabilă decât acrilica, deoarece conține aproximativ 90% cuarț zdrobit natural. Este mai rezistent la zgârieturi și orice alte daune și este, de asemenea, utilizat nu numai ca finisaj decorativ, ci și pentru realizarea blatelor de bucătărie durabile.

Rășinile poliesterice servesc drept liant pentru cuarțul și pigmenții de culoare - datorită acestor componente, materialul este mai puternic decât granitul. Pe lângă rezistență, piatra de cuarț are calități precum respectarea mediului și rezistența la apariția și dezvoltarea microorganismelor dăunătoare oamenilor. Acest material este ușor și ușor de curățat, nu absoarbe murdăria și este suficient să îl ștergeți periodic cu o cârpă umedă.

Din punct de vedere tehnic, pereții din incintă nu au restricții, deoarece nu sunt inflamabile și nu conțin substanțe nocive pentru om. Cu toate acestea, este necesar să se arate un sentiment al proporției, altfel apartamentul va semăna cu un fel de peșteră. Prin urmare, cel mai adesea, finisarea pietrei este combinată cu tencuială decorativă sau obișnuită și, uneori, chiar doar cu tapet.

Piatra este așezată cel mai adesea în jurul ușilor sau colțurile camerei sunt finisate cu ea, ceea ce va contribui nu numai la designul decorativ, ci și la protejarea locurilor de pe pereți care sunt cele mai vulnerabile la deteriorare.

Sunt posibile și inserții simple de piatră pe suprafața tencuită a peretelui. Principalul lucru este să gândiți în mod competent schema de culori și locația corectă a materialului de finisare.

Acum, după ce ați făcut cunoștință cu finisajele cele mai potrivite pentru pereții coridorului, va fi mai ușor pentru cititor să aleagă cea mai bună opțiune, luând în considerare calitatea materialelor, stilul de decorare și, bineînțeles, propriile lor mijloace financiare. capacități. Și lăsați selecția video de mai jos cu soluții de design foarte interesante pentru decorarea coridorului din apartament să fie prezentată mai jos pentru a-l ajuta.

Video: Există multe de învățat - opțiuni de proiectare pentru finisarea coridorului

Dacă decideți să începeți reparațiile pe coridor, decideți imediat ce funcții va îndeplini. Va fi un hol de intrare sau un hol spațios, fără mobilier greu, și numai cu câteva elemente decorative. Sau poate zona coridorului este atât de mare încât va fi posibil să găzduiți mai multe zone utile simultan. Decideți culoarea pereților și a mobilierului pe care îl veți plasa aici. Și, de asemenea, cu numărul și tipul ușilor de interior, culoarea și designul lor. Nu uitați de ușa din față, de la care este recomandabil să începeți reparațiile pe coridor. Acoperirea podelei este, de asemenea, foarte importantă. Nu trece cu vederea.

Reparați pe hol: idei, faceți-o singur și materialele necesare

Reparații bugetare pe hol - acesta este ceea ce va salva situația după ce toate camerele din casă s-au schimbat în mod vizibil, iar portofelul proprietarului casei a slăbit în mod vizibil. Nu există altă opțiune decât să veniți cu propriile idei și să le implementați independent.

Reparațiile proprii pe hol sunt o idee excelentă pentru finalizarea renovărilor caselor în ansamblu.

După ce ați făcut reparații în toată casa, aveți o cantitate mare de resturi de diverse materiale de construcție. Nu vă grăbiți să le aruncați. Sunt perfecte pentru renovare pe hol. Lasă-ți imaginația să zboare și vei fi surprins de rezultat. Pentru proiectarea holului, tot ce vă stă la îndemână vă poate potrivi.

Materiale și accesorii pentru repararea holului cu propriile mâini, pe care le puteți folosi:

Resturi de linoleum sau laminat;

Vopsea, văruire, resturi de tapet;

Oglinzi, mobilier și articole de decor din camere renovate;

Dulap;

Puf mic;

Veioză;

Vaza de podea sau flori proaspete.

Amintiți-vă, orice faceți cu propriile mâini, vă va economisi o sumă decentă de bani sau vă va costa absolut gratuit. Încercați să dați setului de mobilier și materiale un stil de bază, iar holul dvs. nu este în niciun fel inferior mobilierului scump și luxos.

Hol funcțional în apartament: idei, fotografii de design

Un hol de intrare într-un apartament este aproape întotdeauna un spațiu pe coridorul de la ușa din față. Holul este atât un set, mobilier, cât și o cameră pentru dezbrăcarea și depozitarea lucrurilor în același timp.

Proiectarea holului din apartament depinde de zona coridorului, de funcțiile pe care le îndeplinește și de numărul de persoane care locuiesc în acest spațiu de locuit.

Designul holului trebuie ales astfel încât holul să fie în armonie cu alte camere ale apartamentului. Dacă adăugați câteva trucuri de design la modulele de hol standard, îi veți oferi un aspect sofisticat și elegant.

Principalele tipuri de design al holului din apartament:

Hol deschis; Hol închis; Hol combinat; Hol lucios; Hol de intrare sub un copac; Holuri de stil vechi; Hol de intrare.

Atunci când alegeți un stil pentru hol, asigurați-vă că aspectul holului se potrivește cu zona coridorului. Gândiți-vă și la iluminat. Acest lucru este foarte important, deoarece coridoarele din apartamente sunt de obicei fără ferestre.

Care sunt ideile principale pentru hol

Holul trebuie să îndeplinească în primul rând anumite cerințe - trebuie să fie cât mai util și confortabil. Ar trebui aranjat în așa fel încât să nu fie supărat mai târziu, venind acasă și imediat la ușă căzând în haos, unde toată lumea se înghesuie, împinge și împrăștie murdăria în jurul apartamentului.

Ideile de hol pot fi foarte diferite. Îl puteți echipa în spiritul minimalismului, oferind în el doar cele mai necesare elemente, sau puteți așeza un set mare de obiecte de uz casnic și nu veți avea un coridor cu hol, ci o zonă reală de confort, cu mobilier pentru lucruri, relaxare, comunicarea intereselor și îngrijirea faunei sălbatice.

Cele mai importante cerințe sunt ca holurile să fie practice, libere să se mute și confortabile. Indiferent de culoarea holului pe care o alegeți, gândiți-vă dacă puteți dedica suficient timp pentru a-l menține curat, deoarece holul, ca nici o altă cameră, necesită o întreținere atentă. Decorează-ți holul cu diverse elemente decorative și îi vei oferi unicitate și originalitate.

Când vă echipați holul, îl puteți decora cu următoarele elemente:

Flori naturale;

Lampă de podea sau lampă de masă;

Figurine, figurine, candelabre, sfeșnice;

Coș de răchită pentru haine și încălțăminte;

Oglinzi sculptate;

Iluminare încorporată, lămpi, candelabre.

Dar încercați să nu "exagerați", elementele inutile vă vor interfera disponibile și ușor de utilizat pe hol.

Soluții de proiectare și reparații pe hol: idei, fotografii, instrucțiuni

Proiectarea coridorului este dificilă. Aceasta este o lucrare delicată, individuală pentru fiecare caz individual. Chiar dacă coridoarele dintr-o clădire de apartamente sunt similare unele cu altele, atunci fiecare proprietar, într-un fel sau altul, își face propriile ajustări în ceea ce privește utilizarea acestuia.

Repararea pe hol ar trebui efectuată în primul rând luând în considerare cerințele pe care le stabilește funcția coridorului în sine - acesta este spațiul dintre lumea exterioară și spațiul de locuit.

Toată murdăria și praful de pe stradă, picăturile de ploaie care curg din haine sau bulgări de zăpadă după ce au jucat bulgări de zăpadă sunt întotdeauna aduse pe coridor. Prin urmare, cerința principală a materialelor pe care le utilizați în proiectarea coridorului este ca acestea să fie ușor de curățat.

Principalele direcții de înregistrare a reparațiilor pe coridor:

Pereții coridorului trebuie să fie din materiale adecvate pentru curățarea umedă;

Cel mai bine este să așezați plăci laminate sau ceramice pe podea;

Ar fi bine să faci tavanul în culori deschise, iar dacă înălțimea permite, atunci pe mai multe niveluri cu utilizarea spoturilor;

Este cel mai practic să vopsiți ușile cu vopsea durabilă, rezistentă la umezeală.

Reparațiile la domiciliu sunt cel mai bine începute după ce toată casa a fost reparată și după ce toate conductele au fost sigilate.

Reparăm pe coridor: idei (video)

Crede-mă, dacă materialele noi de construcție sunt aduse prin coridorul reparat și materialele vechi de construcție sunt scoase, atunci reparațiile tale vor fi „transportate ca de mână”. Suprafața materialelor de construcție utilizate pentru renovare trebuie să fie confortabilă și practică. Adăugați o notă elegantă ideii dvs. de design a coridorului, și nu numai oaspeților dvs., ci și voi înșivă, venind acasă, de fiecare dată când veți fi surprinși de practicitatea și geniul interiorului dvs.

Renovarea locuințelor este întotdeauna considerată un eveniment responsabil. Fiecare cameră trebuie să actualizeze decorarea pereților, să decoreze tavanul, să blocheze pardoseala și să umple camera cu mobilier elegant nou.

În același timp, proprietarii de apartamente lasă deseori reparațiile pe hol pentru mai târziu, ca „desert” final. Acest lucru se datorează faptului că această cameră este, de fapt, o „plimbare”, prin urmare, toate deșeurile de construcție în procesul de lucru sunt plasate aici.

Dar acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să se acorde atenția cuvenită designului holului, deoarece această cameră este luată în considerare „Fața” locuinței, de care va depinde prima impresie a proprietarilor casei și a gusturilor acestora.

Particularități

În plus, deschiderea constantă a ușilor de intrare provoacă pătrunderea aerului rece, din care umiditatea poate crește și poate apărea condens.

Pentru a evita apariția ciupercilor și a mucegaiului, reparațiile pe hol trebuie efectuate eficient, aderând la un plan și o succesiune clare, selectați un bun material de construcție.

De obicei, o actualizare a coridorului ar trebui să conțină următorii pași:

instalații de iluminat;

distribuția rațională a spațiului;

finisaje pentru toate tipurile de suprafețe;

așezarea pardoselilor;

mobilier.

Este demn de remarcat faptul că tehnologia de reparații depinde în mod direct de aspectul holului, de forma și dimensiunea sa. Astăzi există astfel de tipuri de holuri: compartiment, cutie, coridor, „vizuină cu snorkel”.

O cameră mică „cutie” se găsește în clădirile din cărămidă, numite „Hrușciov”, suprafața sa nu depășește 4 m2. Ușile interioare pot duce direct la spațiile de locuit sau la baie. Există și „cutii” în „stalinkas”. Reparația nu este dificilă aici, singura problemă poate fi amenajarea mobilierului.

Există un hol de intrare de tip coridor în casele din panouri, este o cameră îngustă și lungă. Finalizarea lucrărilor pe coridor este ușoară, singurul lucru la care trebuie să fii atent este modul corect de organizare a spațiului. „Vizuina cu snorkel” arată la fel, este dificil să dai un aspect nou unei astfel de camere.

Spațiul îngust și îngust nu permite o accelerație elegantă în finisaj. Cel mai important lucru în acest tip de hol este instalarea unor surse de iluminat bune.

În ceea ce privește camerele compartimentate, acestea sunt o cameră mică pătrată cu un coridor alăturat, pot avea un aspect înfășurat sau în trepte. Astfel de holuri sunt incluse atât în ​​structura clădirilor noi, cât și a clădirilor vechi.

Punctul principal în repararea lor este considerat a fi o finisare a suprafeței de înaltă calitate și utilizarea rațională a spațiului.

Tipuri de lucrări de finisare

Orice hol, indiferent de forma și dimensiunea sa, poate deveni o cameră frumoasă și elegantă, pentru aceasta trebuie doar să-i dai un al doilea vânt și să faci reparații cosmetice.

Înainte de a începe lucrul, sunt selectate materialele și instrumentele de finisare, suprafața veche este demontată și camera este curățată de resturi. Dacă intenționați să faceți renovări, atunci ar trebui să vă faceți griji cu privire la disponibilitate proiect de proiectare și meseriași profesioniști.

Procesul de renovare a holului trebuie să conste în mod necesar din astfel de tipuri de lucrări.

Decorare perete

În mod tradițional, tapetarea este utilizată pentru aceasta. În primul rând, demontează pânzele vechi, dacă este necesar, înlocuiește cablajul și alte comunicații, instalează uși noi. Apoi suprafața pereților este nivelată și toate defectele și defectele sunt eliminate. Tapetele din vinil sunt considerate o alegere excelentă pentru coridor, sunt ușor de curățat și servesc mult timp, sunt rezistente la aspectul ciupercilor și al mucegaiului.

O opțiune bună pentru un hol este, de asemenea, tapetul din plută, care este realizat dintr-un strat subțire de plută aplicat pe hârtie.

Pentru ca decorarea din cameră să nu se dovedească a fi monocromatică, se recomandă combinarea acestui material cu diverse inserții colorate.

Suprafața de plută este ușor de curățat, nu colectează praful și este sigură pentru sănătatea umană. Nu este indicat să folosiți acest material pentru a decora încăperile întunecate, deoarece necesită multă lumină.

Mulți oameni preferă să aleagă panouri din plastic sau de perete pentru pereții coridorului, sunt atașați rapid, nu sunt scumpe, dar reduc spațiul cu 2 centimetri. Prin urmare, tapetul lichid este considerat o alternativă bună la acestea, asemănător cu ceva între pânzele obișnuite și tencuiala.

Produsele sunt prezentate într-o selecție largă și sunt produse sub forma unui amestec uscat, care include fulgi de hârtie, mătase și in.

Nu este dificil să acoperiți pereții cu tapet lichid, este suficient, conform instrucțiunilor, să diluați amestecul cu apă, să așteptați impregnarea și să aplicați materialul cu o spatulă. Grosimea lor nu trebuie să depășească 2 mm.

Tencuiala decorativă pare, de asemenea, originală pe hol. Principalul său avantaj este prezența imensă a texturilor și culorilor. Datorită acestui fapt, picturile frumoase și compozițiile neobișnuite pot fi așezate pe pereții camerei.

Acoperirea este considerată durabilă și este potrivită atât pentru apartamente, cât și pentru case private. Astfel de pereți sunt ușor de curățat dacă suprafața lor este lăcuită suplimentar.

Așezarea podelei

Principala cerință pentru pardoseala de pe hol este ușurința curățării, deoarece murdăria și praful se acumulează constant în această cameră. Recent, în proiectarea coridoarelor, laminatele sau plăcile au fost folosite ca pardoseală. Dacă se alege o suprafață ceramică, aceasta trebuie să fie lucioasă și rezistentă la substanțe chimice.

În ceea ce privește culoarea plăcilor, cel mai bine este să dobândiți nuanțe întunecate, acestea nu vor arăta uzură și murdărie, culorile deschise, dimpotrivă, vor ajuta la creșterea camerei și mai spațioasă.

Laminatul de pe hol ar trebui să fie gros și durabil. O opțiune practică pentru un coridor va fi un laminat adeziv, este demontat rapid și poate fi restaurat. Linoleum este un material economic pentru podeaua de pe hol.

Materialul tolerează ușor umezeala și poluarea, are o durată lungă de viață și se caracterizează printr-o izolație termică ridicată.

Decor de tavan

Designul său depinde de înălțimea și interiorul general al camerei. În cazul în care holul este mic, dar plafoanele sale sunt înalte, se recomandă să faceți nișe sub ele și să rezolvați problema depozitării lucrurilor. Pentru a face acest lucru, structura rezultată poate fi pur și simplu pictată.

Dacă coridorul este înalt, atunci panourile, lamelele sau gips-carton sunt potrivite pentru decorare. La trecătorii în miniatură, compozițiile articulate arată, de asemenea, frumos, nu au articulații și vă permit să obțineți un efect de oglindă.

În plus, plafoanele din astfel de camere pot fi acoperite cu tapet. Pentru aceasta, sunt potrivite pânzele nețesute sau vinilice, produsele din hârtie nu sunt recomandate, deoarece nu pot fi vopsite și nu vor rezista mult.

Cea mai ieftină opțiune pentru tavanul din coridor este instalarea plăcilor de polistiren expandat sau vopsirea acestuia. Baza pentru aceasta este pregătită cu grijă, nivelată, amorsată și acoperită cu amestecuri de coloranți pe bază de apă.

După ce toate suprafețele din cameră au fost actualizate, nu mai rămâne decât să vă faceți griji cu privire la instalarea iluminatului. Candelabrele și aplice ar trebui să fie poziționate în așa fel încât lumina din hol să fie cât mai aproape de naturală. Va depinde de asta nu numai dimensiunea vizuală a spațiului, ci și atmosfera generală din cameră.

Stiluri

Aspectul holului este determinat de stilul decorului său. Recent, minimalismul a devenit foarte popular în designul modern, în care mobilierul se caracterizează prin simplitate, absența elementelor de lux.

În decorarea pereților și tavanelor, nu se utilizează palete de culori complexe; pentru a decora coridorul în această direcție, este suficient să alegeți două sau trei nuanțe corect. Pentru mulți, un astfel de interior poate părea cotidian și plictisitor, astfel încât designerii recomandă și astfel de stiluri.

Art Deco

Holul de la intrare este plin de obiecte neobișnuite, iar spațiul său uimește cu frumusețea liniilor netede, cu forme și tranziții abstracte. Într-o astfel de cameră, lumile antice și moderne sunt combinate armonios. Ceramica scumpă, argintul lustruit și mahon sunt considerate principalele componente ale acestui decor.

Pereții sunt acoperiți cu tapet într-o paletă monocromatică; unele detalii luminoase pot fi prezente pe ele. Tapetul cu compoziții mari este adesea folosit pentru decorare.

Podeaua este de obicei decorată cu gresie lucioasă, ușa este decorată cu un arc, iar tavanele sunt decorate cu cornișe sau muluri din stuc. Mobilierul din hol arată neobișnuit și artistic. În cameră, lămpile decorate cu cristal și metal joacă un rol imens. De asemenea, în astfel de camere puteți găsi statuete voluminoase de animale și picturi scumpe.

Țară

Umple spațiul cu note de natură și frumusețe rustică. Finisajele de perete și tavan sunt caracterizate de o suprafață aspră. Pentru pereți, panourile din lemn natural sunt cel mai des utilizate, tencuiala texturată și piatra naturală pot fi găsite și în design, podeaua este acoperită cu grinzi solide.

Mobilierul este selectat în culori măslin și crem. Diverse materiale textile cu modele de flori și articole din ceramică sunt utilizate în proiectare.

Clasic

Pereții sunt bej și ușori. De regulă, acestea sunt acoperite cu tencuială sau tapet pentru pictură. Pe tavan și pereți pot exista inserții din țesături și lemn.

Podeaua este marmorată sau laminată. În cameră, accentul principal se pune pe mobilier; trebuie să fie simetric și de formă regulată.

High Tech

Suprafață perfect netedă a pereților și tavanelor. În decorarea lor sunt folosite atât materiale naturale, cât și artificiale. Pardoseala este realizată ca autonivelant sau folosind plăci ceramice simple.

Tavanele întinse sau tavanele suspendate cu spoturi sunt cele mai frecvente. În ceea ce privește schema de culori, nuanțele de verde, albastru, alb și gri predomină la astfel de trecători.

Cum să renovați în stil?

Mulți oameni înțeleg prin cuvântul „repara” lipirea tapetului și cumpărarea unui dulap nou. Această opțiune nu este potrivită pentru un hol, deoarece este locul principal al casei în care se întâlnesc rudele și oaspeții. Prin urmare, această cameră necesită o abordare specială a designului. Pentru a face „cartea de vizită” a locuințelor cu adevărat elegantă și modernă, trebuie să depuneți mult efort în aspectul său, de exemplu:

Utilizați inserții și combinații neobișnuite în compoziții.

Instalați un tavan din gips-carton sau o structură de perdea de forma originală.

Atașați nișe și rafturi iluminate. Puteți utiliza oglinzi în locul pereților din spate, care vor ajuta la extinderea vizuală a zonei.

Decorează pereții cu piatră decorativă. Părțile din lemn și tencuiala colorată arată, de asemenea, frumos la suprafață.

Completați camera cu panouri decorative, fotografii, picturi și lămpi la modă.

În cazul în care reparația se va face manual pe un hol foarte mic, mai întâi de toate, trebuie să întocmiți o schiță a camerei și să alegeți materialul potrivit. Pentru camere mici, de regulă, culorile pastelate și deschise sunt utilizate în decor. Un coridor îngust are nevoie de o expansiune vizuală, astfel încât liniile pereților săi ar trebui direcționate spre finisarea tavanului și a pardoselii.

Într-un hol pătrat, puteți experimenta zonarea și puteți aplica tranziții ușoare în camerele de zi. Într-o cameră lungă nu este recomandat să folosiți o mulțime de mobilier,întrucât va fi un spațiu înghesuit și mohorât.

Uneori, în aspectul obișnuit există coridoare mari. Sunt considerate opțiuni de design excelente. Într-un apartament cu două camere, în locul ușilor interioare, puteți face o tranziție originală de pe hol spre sufragerie cu ajutorul unui arc, într-un apartament cu o cameră nu puteți accelera mult, prin urmare, ca opțiune, original perdelele sub formă de fire sau margele sunt potrivite.

În case de diferite tipuri

Tehnologia pentru efectuarea lucrărilor de reparații depinde direct de construcția clădirii. Casele construite în anii 70 ai secolului trecut se caracterizează prin camere înguste, în timp ce holul de intrare este în miniatură. Principalul dezavantaj al locuințelor vechi este prezența canalelor de ventilație pe coridor, aceasta se găsește în "Hrușciov" sau "Brejnevka". Prin urmare, decorarea acestei camere pentru un interior modern, va trebui să efectuați o reamenajare completă și să ascundeți toate defectele vizibile.

De asemenea, va trebui să puneți o izolare fonică și termică bună, să schimbați cablurile electrice din hol și să nivelați pereții cu tencuială. Instalarea unui nou pardoseală va fi, de asemenea, un moment important în renovarea coridorului. În ceea ce privește tavanele, elementele vechi din stuc prezente pe ele nu pot fi îndepărtate, ci pur și simplu restaurate.

În casa panoului, holul de la intrare a suferit anumite modificări; are un finisaj bun pe pereți și tavan. Prin urmare, este puțin mai ușor să efectuați reparații aici. Este necesar să vă gândiți la designul camerei, să alegeți stilul interiorului și să actualizați totul.

Pentru pardoselile dintr-un astfel de coridor, sunt potrivite atât plăcile laminate, cât și cele decorative. Pereții pot fi lipiți cu tapet, dar în ceea ce privește tavanul, pentru a-și ascunde defectele între plafoane, cel mai bine este să instalați o structură de perdea.

O opțiune bugetară

Într-un hol mic, designul reparației va fi ieftin dacă creați în mod independent un proiect de proiectare individual și efectuați singur finisarea. Pentru aceasta, inițial este desenată o schiță a camerei și sunt prezentate pe ea toate ideile pentru lucrări viitoare. În plus, va trebui să faceți calcule ale suprafeței camerei, ținând cont de forma și dispunerea coridorului.

Reparația în clasa economică include toate tipurile de lucrări de finisare, dar materialele pentru aceasta sunt achiziționate fără stoc și la un preț accesibil.

Materiale (editați)

Adesea, holul este reparat ultima dată, deci nu mai sunt bani pentru achiziționarea de materiale bune. Acest lucru este greșit, deoarece aspectul acestei camere va judeca bunăstarea financiară a proprietarilor de case. In afara de asta, această cameră este considerată cea mai solicitantă pentru decorare.

Prin urmare, pentru a face holul elegant și confortabil, pentru proiectarea acestuia este necesar să se utilizeze următoarele materiale:

Pentru pereți - tencuială decorativă, tapet, microciment, piatră artificială. Adesea suprafața lor este decorată cu panouri din plastic sau MDF. Dacă vopselele de ulei au fost aplicate pe vechea suprafață, resturile lor sunt îndepărtate cu un burghiu și baza este nivelată și apoi amorsată. Pe hol, vopselele acrilice sau latex sunt de obicei folosite pentru vopsire.

Pentru pardoseală - plăci ceramice, linoleum, laminat.

Pe tavan - tapet, vopsea, văruire, gips-carton.

Toate produsele de finisare trebuie să fie durabile, să se spele bine și să nu se murdărească.

Decor

Orice renovare trebuie să aibă un finisaj frumos. Prin urmare, decorarea pereților, tavanului și pardoselii este considerată doar baza transformării holului, decorul va deveni elementul principal al tuturor acestor lucrări. Pentru a decora coridorul și a elimina monotonia în acesta, se recomandă utilizarea unui relief. Această cameră nu trebuie să aibă pereți netezi. Molduri, cornișe și mulaje din stuc arată neobișnuit pe hol.

Deoarece această cameră acumulează în mod regulat murdărie, ar trebui să vă faceți griji cu privire la pardoseala acesteia și să alegeți materialele care rețin praful. Atât un covor obișnuit, cât și un covor pot face față acestei sarcini.

Este recomandabil să achiziționați produse în nuanțe întunecate cu compoziții de designer. Completează camera într-un mod special și simplifică procesul de curățare.

Coridoarele necesită o iluminare bună, astfel încât aceste camere sunt recomandate să fie decorate cu modele moderne de lămpi, care nu sunt montate pe tavan, ci de-a lungul pereților. Puteți face surse de lumină suplimentare lângă umeraș, deasupra oglinzii sau în fața ușii din față. Obiectele de artă, panourile, figurinele etnice arată, de asemenea, bine pe hol. Dacă zona camerei permite, atunci florile proaspete pot fi așezate frumos și inițial în ea.

Cum se echipează?

După ce lucrările de reparații s-au încheiat, problema principală va rămâne achiziționarea de mobilier, care va ajuta la dotarea confortabilă a holului și la umplerea acestuia cu căldura casei. Este demn de remarcat faptul că toate modulele trebuie selectate în avans, înainte ca pereții să fie finalizați, deoarece va trebui să le faceți găuri sau să instalați nișe. Piesa principală de mobilier pentru coridor este peretele. Ar trebui să fie versatil și elegant. Dacă camera este mică, atunci un dulap mic, o comoda și un dulap cu oglindă sunt destul de potrivite pentru mobilare.

În ceea ce privește rafturile și umerașele deschise, aceasta nu este cea mai bună opțiune pentru un coridor, deoarece acest tip de mobilier va crea dezordine. Prin urmare, soluția corectă ar fi instalarea structurilor închise. De exemplu, un dulap glisant arată original într-o cameră, poate înlocui multe module individuale și economisi spațiu. Este recomandabil să achiziționați mobilier din specii de lemn natural, nu va dura doar mult timp, dar va oferi camerei un aspect atractiv din punct de vedere estetic.

Culoarea structurilor ar trebui să fie în armonie cu stilul general al holului. Nu este recomandat să amplasați mobilierul în culori prea strălucitoare. De regulă, culorile maro, bej și gri sunt potrivite pentru amenajarea acestei camere. Dacă se dorește, modulele din lemn pot fi decorate cu sculpturi sau cornișe, care sunt o continuare lină a pereților și a podelei.

În plus, nu trebuie să uităm de oglindă, este agățată ca element separat de decor pe perete și aranjată pe ușa dulapului.

Idei frumoase în interior

Astăzi, există multe trucuri de proiectare, datorită cărora chiar și cel mai mic hol după renovare se va transforma într-o cameră elegantă. Pentru a extinde vizual limitele camerei, este necesar să lipiți peste pereți cu tapet ușor. Pânzele cu modele mici vor da, de asemenea, un sentiment de spațiu, iar tapetul cu dungi verticale este potrivit pentru coridoarele joase, vor „întinde” tavanele.

Holul de intrare din apartament poate fi proiectat pentru orice gust. De exemplu, acoperiți pereții cu un frumos tencuială în relief cu sclipici. O astfel de suprafață în culori bej și pastel va arăta originală. Unul dintre pereți poate fi mai ușor, extinzând astfel limitele camerei.

Dacă dimensiunile camerei permit, atunci cel mai bine este să înlocuiți ușile interioare cu un arc, acesta va ascunde limitele reale dintre camere și va juca rolul de zonare.

Materialele naturale, cum ar fi laminatul sau plăcile, funcționează bine ca podele. Culoarea podelei nu trebuie să fie prea întunecată, dar nici strălucitoare. În ceea ce privește tavanul, o structură articulată cu diverse inserții va fi soluția potrivită pentru aceasta. Tavanele cu decor din lemn masiv arată original.

Într-o casă privată, de regulă, dimensiunea holurilor face plăcere și oferă oportunități ample pentru crearea unui interior modern. Pentru astfel de premise, este important să se mențină schema de culori corectă. Coridorul poate avea o singură culoare - albastru, verde sau maro deschis, dar restul detaliilor de proiectare și finisajelor de suprafață ar trebui să iasă în contrast cu fundalul general. Pentru a face camera spațioasă și „acasă”, aceasta este completată cu obiecte de pictură.

Leave a Reply